34. kolo
21.04.2014 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Málaga CF - Villarreal CF 2:0

Málaga poráží favorita a jasného aspiranta na evropské poháry, výhru o dvě branky si pohlídala i přes vyloučení klíčového ofenzivního tahouna Nordina Amrabata. Tři body domácímu týmu zajistily branky útočníka Roqueho Santa Cruze a také Sergiho Dardera.

Villarreal hodě chtěl bojovat o evropské poháry a nezbývalo mu na šestou příčku mnoho, ale dnes zaváhal a možná jej to bude na konci sezony ještě mrzet. Prohrál totiž s Málagou, která navíc dokázala neinkasovat a na osmou Valencii ztrácí pouhé čtyři body.

Už od úvodních minut byli domácí mnohem aktivnějším celkem, naopak Villarreal přijel spíše bránit. Žlutá ponorka kupila jednu chybu na druhou a využít toho mohl již po dvou minutách hry Nordin Amrabat. Ten prokličkoval mezi dvojicí protihráčů, ale nakonec nevypálil přesně. Málaga však v tlaku pokračovala a brzy za to byla odměněna. Samuel předvedl vynikající práci na hranici pokutového území, odkud přihrál do běhu Roquemu Santa Cruzovi. Tomu se povedlo přehodit brankáře Sergia Asenja i přes velký úhel.

Domácí Amrabat byl hodně aktivní, ale ani jeho snaha nepřinášela kýžené ovoce. Pálil totiž o dost mimo. Villarreal se probral snad až po deseti minutách, kdy Javier Aquino hledal ve vápně nabíhajícího útočníka Jérémyho Perbeta. Nakonec ale z celé akce rezultoval jen rohový kop. Nordin Amrabat o chvíli později přistrčil do středu hrací plochy Santa Cruzovi, který střelou z otočky prověřil brankáře Sergia Asenja. Tomu ale pomohla obrana a tak se kopa rohový kop.

Ofenzivně laděný Nordin Amrabat byl nejspíš noční můrou hostí, protože jeho fyzický fond dával obráncům Žluté ponorky hodně zabrat. Amrabat mířil do boční sítě, ale nutno dodat, že jeho akce vůbec nebyla špatná a zadáci Villarrealu měli hodně co dělat, aby jeho pokus odvrátili. Málaga dál tlačila svého soupeře před sebou a například Dudův rohový kop měl rozhodně gólové parametry. Brankář Asenjo se ale opět činil a míč za svá záda nepustil.

Po Antunesově ráně odpískal sudí Alfonso Álvarez konec první půle. Tu druhou načali lépe opět domácí. Osm minut po změně stran se totiž zmocnili míče a Amrabat nabral rychlost. Následně si obhodil nečinně přihlížejícího obránce Villarrealu a přihrál nabíhajícímu Sergimu Darderovi. Domácí záložník si přehodil míč na silnější nohu a vypálil přesně mířenou ránu k tyči. Tam už brankář Asenjo nedosáhl a kapituloval.

Ani střídající Torres nepřinesl Villarrealu příliš štěstí, protože jeho akci zastavil praporek pomezního sudího. Na druhé straně se neprosadil Roque Santa Cruz, kterého nepustila dál obrana Žluté ponorky. Dvacet minut před koncem dostalo utkání zajímavý ráz, protože po pádu na půli soupeře si Nordin Amrabat neodpustil nějaké to ostřejší slovo na adresu sudího a Alfonso Álvarez ukázal, že něco podobného zkrátka nebude trpět. Ukázal mu červenou kartu a poslal domácího záložníka pod sprchy.

Málaga se mohla dočkat ještě vyššího skóre. Stačilo, aby obránce Marcos Angeleri zamířil o trochu přesněji. V tomto případě ale musel klopit hlavu, protože jeho tvrdá rána mířila hodně vysoko nad bránu. Do konce utkání se již předpokládaný tlak hostí nekonal, což znamená posun Málagy a naopak zklamání v táboře Villarrealu. Ten dnes rozhodně nezářil a promrhal šanci na další posun v tabulce. Za dnešní výkon si ale tři body rozhodně nezasloužil, neboť hrál příliš pasivně a domácímu celku dovoloval příliš kontrolovat vývoj utkání.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Malaga by nemala prehrať.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele