19. kolo
12.01.2013 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Valladolid konečně zabral naplno a porazil Mallorcu 3:1

Čtyřzápasové domácí čekání na tříbodový zisk je u konce, Estadio José Zorilla opět proti Mallorce poznalo, po delší odmlce, tříbodovou radost a Real se tak nadále drží v klidném středu tabulky, před svým protivníkem tak má k dobru již osm bodů.

Od poslední porážky ve Vigu se mohli domácí opět spolehnout na dvě opory Patricka Eberta a Óscara Gonzáleze, kteří se po krátké pauze vrhli do hry s chutí, a od prvního fouknutí do píšťalky jich bylo doslova plné hřiště. Bývalý středopolař berlínské Herthy na sebe poprvé výrazněji upozornil v deváté minutě, Aouate ale jeho ránu vyrazil, načež akce skončila, protože bylo Larssonovi pískáno ofsajdové postavení.

Real měl zcela jasně navrch a bylo jenom otázkou času, než svoji převahu patřičně zúročí, což se zanedlouho podařilo. Opětovný útok potáhl znovu Ebert, obranná řada se před ním tak dlouho stahovala, až křídelní hráč natáhl a tvrdou dělovkou otevřel skóre - 1:0. Ještě do pauzy však bylo srovnáno: Arizmendi nacentroval na zadní tyč, kde už měl Víctor snadnou práci a šestým gólem v sezóně vyrovnal na 1:1.

Krátká pauza herní obraz přece jen trochu pozměnila. Rázem to byl ostrovní celek, který mohl překlopit utkání na svoji stranu, Giovani dos Santos chytrým pokusem z velké dálky nasměroval kulatý nesmysl do břevna, zatímco střelu Arizmendiho zablokoval obětavý Sereno! Dvě minuty před koncem přišel trest: Ebert vymyslel skvělý pas na rozběhnutého Óscara, který už následně neměl z bezprostřední blízkosti potíže umístit mičudu do branky - 2:1. Nsue dokonce záhy srovnal krok, stál při tom ale v ofsajdu, branka tak uznána nebyla. Definitivní slovo si pak vzal po skvělé akci znovu Ebert - 3:1.

Autor: Jiří Vojík / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele