19. kolo
13.01.2013 21:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Málaga CF - FC Barcelona 1:3

Náskok Barcelony na Real Madrid v čele tabulky vrostl již na 18 bodů, když si Katalánci bez potíží poradili s Málagou, kterou porazili 3:1. Messi si připsal gól a dvě asistenci, o další góly se postaral Fábregas, Thiago a malažský Buonanotte.

Barcelona se v první velké šanci ocitla již v 7. minutě, kdy Andrés Iniesta prostrčil míč do pokutového území, kde se od malažského obránce odrazil přímo k Messimu. Ten se ještě snažil udělat rychlou kličku brankáři Willymu Caballerovi, ten ale dokázal míč na poslední chvíli vyškrábnout zpoza jeho noh. Málaga se poté dvakrát za sebou řítila na Valdése, ten ale v obou případech vyběhl z brány včas. Na druhé straně poslal Iniesta křížnou přihrávku pokutovým územím, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k parádní přihrávce nedostal.

v 17. minutě se musel Willy Caballero vydat až za hranici svého pokutového území, aby zablokoval dlouhou Fábregasovu kolmou přihrávku za obranu na nabíhajícího Pedra. Na místě byl včas, ale pravděpodobně zahrál při zákroku rukou. Rozhodčí ale nechal svoji píšťalku odpočívat. O deset minut se dostal Fábregas k další chytré přihrávce, kdy od brankové čáry vracel zpátky před bránu, kde již byl připraven Iniesta. Ten vyslal tvrdou střelu, která ale směřovala přímo doprostřed brány, kde byl připravený domácí brankář.

Hned na to se ale už Barcelona dostala do vedení. Ignacio Camacho vytvořil ohromnou hrubku, když se snažil přihrát zpátky svému brankáři, ale nevšiml si Messiho, který zůstal za obranou. Argentinci tak stačilo udělat kličku vyběhlému Caballerovi a poslat míč do prázdné brány. Vstřelil tak svůj první gól ze hry v roce 2013 a zároveň vstřelil gól již v devátém zápase po sobě. Povede-li se mu to i v příštím zápase, vyrovná španělský rekord.

Jen o dvě minuty později se do další velké šance dostal Fábregas, ale jeho sřela slabší nohou z hranice pokutového území mířila těsně vedle pravé tyč. Ve 34. minutě se hráči Málagy dožadovali odpískání penalty, když měl Gérard Piqué zahrát rukou v pokutovém území, ale rozhodčí zůstal klidný a nechal hru pokračovat. Ostatně opakovaný záběr jeho rozhodnutí potvrdil. Nicméně hra moc dlouho nepokračovala, neboť se Barcelona dopustila faulu a byl nařízen přímý kop. Z toho se dostal k hlavičce Demichelis, který ale mířil přímo do míst, kde byl připraven Víctor Valdés.

Konec první půle a začátek druhého poločasu ozdobily dvě šance Barcelony, ale obě uťal čárový rozhodčí, který dobře viděl ofsajdové postavení Messiho a Xaviho. Ve 49. minutě se už ale o ofsajd nejednalo, a tak se Fábregas mohl radovat z navýšení skóre na 2:0. Messi ho našel dlouhou přihrávkou za obranu a bývalý kapitán Arsenalu obstřelil bezmocného Caballera. S šesti ligovými brankami se stal druhým nejlepším střelcem Barcelony v letošní sezóně.

O deset minut později se dostal do šance Messi, když si zpracoval přihrávku přímo do kličky, čímž se uvolnil. Než se ale dostal k zakončení na hranici pokutového území, vrhli se mu pod nohy hned dva obránci Málagy, který se povedlo ránu zastavit. Iniesta poté poslal další z mnoha přihrávek za obranu Málagy, kde byl již přichystaný Jordi Alba. Ten se snažil vystřelil z první a z otočky, ale minul bránu.

Barcelona po celý druhý poločas jasně dominovala zápasu a Málagu nepustila do žádné vážné šance. Naopak Katalánci stále kombinovali a v 80. se ke střele z voleje dostal Messi, ale míč netrefil vůbec dobře. V 82. minutě se Thiago Alcantara ujal míče, vyměnil si ho s Messim a zpoza pokutového území propálil přízemní střelou domácího gólmana. Byl to jeho vůbec první gól v sezóně a celkově pátý v barvách Barcelony.

V závěru zápasu se Málaze přeci jen podařilo vstřelil alespoň jeden gól, když se z přímého kopu nádherně trefil Buonanotte, který by měl údajně přestoupit do italského Palerma. Barcelona nakonec mohla zvítězit 4:1, tak jako dvakrát v minulé sezóně, ale to by musel Alexis Sánchez v úniku trefit z ostrého úhlu prázdnou bránu poté, co dokázal obejít Caballera.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
loki5

Můj typ je 2:4. A očekávám pěkný fotbal jelikož Malaga je schopna odehrát pěkné zápasy viz zápas s Realem. Jen bych byl rád kdyby dostal Villa trochu víc prostoru jinak prošoupe lavičku. V Barce by se mi líbil víc než třeba Alexis.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdés - Alba,Puyol,Piqué,Alvés (Adriano) - Cesc,Sergio,Xavi - Iniesta,Messi,Pedro bych si přál

Reagovat
smazaný uživatel

0-2, Fabregas, Hobbit

Reagovat
smazaný uživatel

trapas

Reagovat
smazaný uživatel

ubohost

Reagovat
smazaný uživatel

A zase zkažený tip, díky Alcantaro a Buonanotte

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (Messi 2, Cesc, Pedro)

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bychom uspěli i dnes považoval bych ten famózní výsledek po polovině soutěže za velký signál k zisku titulu,i když je ještě hodně bodů ve hře a náskok na Atlético zase není tak gigantický. Málaga je kvalitní,jejich zápas s Realem byl z obou stran strhující.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu.. btw zápas se hraje zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

zápas se hrál včera

Reagovat
Petr325

0:2 ;)

Reagovat
smazaný uživatel

1-4 Barca si znovu s chutí zastřílí

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Barca nie je Real :)

Reagovat
Robík

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1:4

sestava snad: Valdez - Alves, Pique, Masch, Alba - Cesc, Sergio, Xavi - Iniesta, Messi, Sanchez

Reagovat
smazaný uživatel

Song je zraněnej?

Reagovat
loki5

Není pohár normálně hrál. Spíš bych řekl že se do Barcelony moc nehodí svým stylem hry.

Reagovat
smazaný uživatel

BARCA VYHRAJE ROZDILEM TRIDY

Reagovat
smazaný uživatel

Letošní sezona Barcy je naprosto famozní..

Reagovat
smazaný uživatel

raz prehrat musia a moze sa stat ze buchnu v LM ....

Reagovat
smazaný uživatel

Barca letos zažije svoji jednu z nejlepších sezon !!!!

Malága dneska na Barcu prostě neměla

Reagovat
Robík

Barca !!! Kruté pro Malagu,hodně pomohla hrubice,ale Barca opět předvedla super hru

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/1345fba8e1667f898f517b1679f38fea/

Dobře Barcelona, letos si myslím, že je už o titulu ve Španělsku rozhodnuto. Ale dost se obávám aby nepřišla porážka v Lize mistrů, která by mohla mrzet. Věřím ve finále Champions league Barcelona - Borussia Dortmund

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele