6. kolo
04.10.2009 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Xerez CD - Málaga CF 1:1

Emiliano Armenteros se díky dnešnímu přesnému zásahu v duelu s Málagou stal vůbec prvním hráčem Xerezu, který skóroval mezi španělskou prvoligovou smetánkou. Nováček soutěže byl díky jeho brance blízko blizoučko i prvnímu vítězství, ale v posledních minutách nakonec Málaga vyrovnala.

Na Chapínu byl k vidění velmi vyrovnaný duel a remíza je nejspíše tím nejlepším rozuzlením celého klání. Málaga začala lépe než domácí, první střelu si na své konto připsal Xabi Torres, ale jeho střela vně pokutového území cestu do branky nenašla. Na druhé straně se následně zaskvěl fantastickým zákrokem proti střele Armenterose Gustavo Munua.

V největší šanci první půle se poté objevil Obinna, který překonal vyběhnuvšího Renana Brita, ale míč si to namířil pouze na horní síť branky brazilského brankáře. Po obrátce začala mít hra i tempo spád, oba týmy se hnali za první brankou.

Neobsazený Armenteros poslal po rohu míč do sítě bezmocného Munuay a dal poprvé v historii šanci věrným a bouřlivě fandícím divákům šanci si zajásat. Branka naopak povzbudila hostující jedenáctku, která mohla záhy vyrovnat. Střídající Edinho ovšem ve dvou velkých šancích zklamal. Hlavičku Juanita posléze bez větších problémů Renan chytil.

S blížícím se závěrem utkání se Málaga tlačila do ofenzívy a zaslouženě vyrovnala. Obinna nechytatelnou ránou přimrazil domácí obecenstvo a zajistil svému klubu zisk jednoho bodu. Nic na tom nezměnilo ani jeho následné vyloučení, ze hřiště se pakoval po druhé žluté kartě. Xerez tak na první vítězství stále čeká, pro Málagu je to první bod po čtyřech prohraných duelech.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele