13. kolo
05.12.2009 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Xerez CD - Atlético Madrid 0:2

Atlético Madrid se k potěše mnoha fanoušků vrací či lépe řečeno pookřívá. Z Floresových svěřenců zřejmě spadla deka, pod níž se skrývalo ve své podstatě mužstvo plné svěžesti, živosti a vůle zvítězit. Je podstatné, že mančaft začínají podporovat výtečnými individuálními výkony největší opory mužstva Agüero, Simao, Forlán a, podržte se, zejména José Antonio Reyes.

Nebýt skvělého brankáře Renana, asi by na světelné tabuli nebo ve statistikách svítilo mnohem více inkasovaných branek. Hráči Xerezu byli za svou pasivitu a špatný výkon náležitě odměněni věrnými fanoušky, jejichž ohlušující pískot bude znít hráčům v uších ještě zítra ráno.

Atléti byli jednoznačně lepší, aktivnější a údernější - touto větou bych mohl zabít takřka celou reportáž co se týče průběhu hry. Leč, nelze opomenout branky a největší šance, kterých nebylo málo. V sedmnácté minutě musel vytáhnout první ze svých fantastických zákroků Renan Brito, který zneškodnil Reyesův volej po Agüerově centru. Proti jinak perfektní ráně Reyese vytáhl Renan skvělý reflex.

Hosté se nakonec radovali, Reyes exklusivní přihrávkou za obranu vyslal Diega Forlána na branku a uruguayský ostrostřelec se nemýlil. Zdá se, že loňský Pichichi opět hýří zdravým sebevědomím a zabijáckým instinktem. V pětatřicáté minutě Renan vypíchl míč Agüerovi, který mu udělal perfektní kličku, a zabránil tak druhé pohromě. I poté si hosté počínali velmi aktivně, ale i s dalšími šancemi si obrana poradila.

Po obrátce byl Xerez opět v hluboké defenzívě a nepočítaje několik standardních situací, do pokutového území se nepodíval. Sergio Asenjo moc práce neměl, a když už se do jeho dosahu míč dostal, bez větších potíží jej ukryl v rukavicích. Největší problémy má Xerez v ofenzívě, která postrádá tvůrce hry a zejména přesného střelce. Defenzíva pak tropí hlouposti jako Eva, přičemž stoperská dvojice působila značně nesehraně.

Atléti se nakonec dočkali zasloužené pojistky v podobě branky Sergia Agüera, který si naběhl na středu hřiště pro centr Paula Assuncaa a svůj úprk na branku zakončil bezpečnou střelou k tyči. Tentýž hráč měl ještě před tím obrovskou příležitost, když byl sám takřka před odkrytou svatyní a svou hlavičku mířil do sítě. Se skvělým zákrokem však přispěchal jednoznačně muž zápasu v dresu Xerezu Renan Brito a jeho střelu vytěsnil na roh. V závěru utkání byl ještě velmi přísně vyloučen Domínguez, ale na výsledku to již nic nezměnilo. Atléti si tak připsali zasloužené tři body, čímž takřka nadobro přikovali svého dnešního soupeře ke dnu tabulky.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Atletico se pomalu zvedá...snad vyhraje. Tip: 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele