34. kolo
03.05.2009 17:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Racing Santander - UD Almería 0:2

Na El Sardinero se odehrál velmi pohledný duel, v němž si plný bodový zisk odváží hostující jedenáctka. Hrdinou utkání a svého týmu se stal sedmadvacetiletý špílmachr Juan Manuel Ortiz, jenž zařídil v úvodní čtvrthodině hned dvě trefy a dostatečný náskok do dalšího průběhu zápasu.

Ortiz, jenž střelecky nahradil nejlepšího střelce svého týmu Álvara Negreda, se již ve třetí minutě parádně trefil do centru Uche Kalua a poslal svůj tým do vedení. Druhou branku přidal o deset minut později, tentokráte si dobře udělal prostor ve vápně a přízemní střelou překonal Fabia Coltortiho. Almería vedla o dvě branky.

Cantábrijci se však nevzdali, vždyť času zbývalo ještě dosti. Před půlhodinkou hry se dostal do první skutečně vážnější příležitosti Nicola Žigič, ovšem jeho hlavička skončila jen na břevně. Tentýž hráč měl velkou příležitost i po obrátce; Óscar Serrano odcentroval na zadní tyč stojícího Nicolu Žigiče, který i tentokrát v zakončení zklamal, rozumějte minul. Po dnešním utkání bude zpytovat svědomí ještě pár dní, stejně jako Oscar Serrano, jenž neuspěl ve dvou velkých šancích v závěru utkání. Stejně tak dopadl i Mohamed Tchité, jehož vychytal Esteban Suarez.

Almería se tak dostala do klidného středu, její prvoligová příslušnost je zachráněna. Hugo Sánchez nakonec svůj tým k vytouženému udržení dovedl. Racing Santander sice neprožívá dobré období, avšak udržení se je více než pravděpodobné, neboť je jeho náskok na ostatní ohrožené týmy více než dostatečný.

Autor: Jiří Lapáček / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele