24. kolo
17.02.2008 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

UD Almería - Real Murcia 1:0

Almería zvítězila nejtěsnějším možným rozdílem nad Murcií a je na sedmé příčce tabulky. Jen o skóre se nadostala na pozice znamenající Pohár UEFA.

Zatímco domácí nastoupili v obvyklé sestavě se všemi oporami, hosté museli dost improvizovat. Obrana nastoupila ve složení De Coz, Cuardado, Arzo a Maraňón, v záloze nastoupil Richi a v útoku dvojka Iván Alonso, Henok Goitom. Almería zvítězila a se 17 body z posledních 21 možných je letos nejúspěšnějším týmem ligy v posledních týdnech. Zajímavou metu měl před sebou domácí gólman Diego Alves. Když totiž vydrží s neprůstřelností do 48. minuty, tak překoná letošní rekord Ikera Casillase, který nyní je 575 minut.

První šanci měl hostující Iván Alonso, když roh rozehrál Pablo García, ale Alonso zamířil nad branku. V další možnosti byl sám Pablo García, ale jeho šanci řešil brazilský gólman Alves pěstmi. Murcia byla lepší, před brankou neuspěli ani Cuardado ani Richi. Almería čekala na šanci až do 24. minuty. Odražená střela se objevila před Albertem Crusatem, ale katalánský útočník pálil z voleje nad branku. Po rohu zase vyzval ke skvělému zákroku Carlos García gólmana Notaria. O dvě minuty později musel předvést své umění Diego Alves, ale se střelou Henoka Goitoma si poradil. Vedení zajistil Almeríi Alvaro Negredo. To zužitkoval akci De Coze s Crusatem.

V druhé půli byla Almería už lepším celkem. Deset minut po přestávce trefil Negredo břevno, při střele Pulida musel zasahovat Notario. šanci na srovnání skóre měla Murcia osm minut před koncem, ale Alves vyrazil trestný kop Abela na rohový kop. Závěr zápasu patřil domácím, ale skóre se již neměnilo. 22letý gólman Diego Alves tak už má sérii neprůstřelnosti přes 600 minut.

Autor: Radek Nosil / sportinglife.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele