29. kolo
22.03.2008 22:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Sevilla FC - Atlético Madrid 1:2

Atlético Madrid vyhrálo na půdě Sevilly a udělalo velký krok do příštího ročníku Ligy mistrů. Hosty poslal do vedení Maxi, po přestávce vyrovnal Capel, ale krátce poté vstřelil vítězný gól Atlétika Aguero. Sevilla navíc posledních 30 minut hrála v deseti.

Domácí nastoupili v silné sestavě, jen zraněného stopera Dragutinoviče nahradil Kolumbijec Mosquera. To hosté nechali stále na lavičce Seitaridise, místo Clébera Santany nastoupil ve středu zálohy mladík Nacho Camacho.

První šanci mohla mít Sevilla, ale A. López skluzem zachránil v pokutovém území před Fabianem, když mu míč sebral. Ve 4. minutě hrozil opět Fabiano, ale fauloval a akce tím skončila. Na druhé straně si Simao poradil s Alvesem, ale jeho přízemní centr proletěl něškodně pokutovým územím. Další akci měla Sevilla, ale Keita hlavičkoval po rohu špatně a minul Abbiatiho branku. V 19. minutě pak potáhl míč nalevo hostující Simao, jeho centr se dostal až na druhou stranu k Maxi Rodríguezovi, a ten snadno skóroval do odkryté branky. Atlético vedlo v Seville 1:0.

V 27. minutě udělal velkou chybu gólman Atlétika Abbiati, když mu vypadl centrovaný míč, ale Fabiano místo do branky trefil jen skluzujícího Pabla Ibaněze. Další možnost hostí měl Sergio Aguero, když se obtočil kolem obránců, ale Palopovu branku pak netrefil, vedle proletěla na druhé straně i střela Fabiana. Další příležitost zase zazdil Kanouté, když nesmyslně místo střelby jen centroval. Ve 44. minutě došlo ke střídaní v dresu Sevilly, když zraněného Jesúse Navase vyměnil 22letý Belgičan Tom de Mul. Ještě před půlí dostal za hrubý faul na Raúla Garcíu jen žlutou kartu domácí Poulsen.

Ve 48. minutě bylo vyrovnáno. Akci založil Poulsen, Kanouté poslal míč na Fabiana, ten mu ho vrátil, Kanouté střílel, Abbiati míč jen vyrazil a Capel dopravil míč do odkryté branky. Bylo to 1:1. Atlétiko střídalo, na místo zraněného Raúla Garcíi přišel Cléber Santana. Střídal i domácí Poulsen, nahradil jej Maresca. Poté zahrozili hosté, Aguero byl zřejmě ve vápně faulován, ale hrálo se dál a Maxi Rodríguez střílel z úhlu nad. V 57. minutě ale dal druhý gól Atlétika Aguero. Centr přiletěl z pravé strany od Antonia Lópeze, Alves s Mosquerou zaspali a Aguero s přehledem uklidil nohou míč do sítě. Další pohroma pro Sevillu přišla o chvíli později. Maresca hlavou úmyslně trefil Aguera a byl vyloučen. Aguerovi tekla z nosu krev a musel být ošetřen.

Sevillští znervózněli a vyrukovali na soupeře s několika tvrdými zákroky, ale bez karetního potrestání. Další nebezpečnou akci Atlétika vyřešili Escudé společně s Palopem. Hosté podnikali dál nebezpečné brejky, při jendom z nich utekl Simao, ale střelu Forlána stačila obrana včas zablokovat. Na druhé straně se ocitl po přihrávce Alvese sám před Abbiatim Kanouté, ale sudí odmával ofsajd, i když pravděpodobně chybně. Před opačnou brankou v 78. minutě pálil Simao z trestného kopu a míč se otřel o brankovou konstrukci. Nějaké šance měla i Sevilla, Fabiano ale z trestného kopu trefil jen zeď, brazilský střelec se pak i pokusil nafilmovat penaltu.

Atlétiko si odváží cenné tři body a udrží si čtvrté místo v tabulce. Sevilla ztrácí pět bodů.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1-0 pro Sevillu!

Reagovat
smazaný uživatel

Nečeká nás žádná selanka, právě FC Sevilla na nás v tabulce zle dotírá a tím pádem je absolutní prioritou na Ramón Sanchez Pizjuán jakkoli bodovat !!! Doufám, že to náš tým smelí ještě víc a budou se statečně prát, aby to dobře dopadlo a udrželi bychom se na důležitém 4.místě ! Takže hoši, zabrat !!! Tip 1:1. ATLÉTICO MADRID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Obrovská radost v řadách Colchoneros !!! Potvrdilo se, že tým Atlética umí zabojovat a má svoji vysokou kvalitu, prozatím si upevňujeme důležité 4. místo a věřím, že to nakonec dobře dopadne. Výhra je o to cennější, že se podařilo porazit bezsprostředního konkurenta a přímo na jeho hřišti ! Jen tak dál !!! ATLÉTICO !!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele