Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - 1. zápasy
15.02.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Souboj Čechům spílajících celků ovládlo Dinamo, náskok do odvety mu zařídil Petkovič

Dinamo Záhřeb nakročilo k postupu z předkola playoff Konferenční ligy, když porazilo Betis na jeho půdě 1:0. Do utkání celků, na jejichž propadu až do třetí nejprestižnější evropské pohárové soutěže měly výrazný podíl české týmy, přitom vstoupili aktivněji domácí. Žádná z šancí však neskončila za zády Ivana Nevistiće, jenž na konci srpna čtyřikrát inkasoval na pražské Letné a postupem času ztratil post brankářské jedničky. Hosté však po změně stran vyrovnali hru a méně než čtvrthodinu před koncem rozhodl z penalty o lepší výchozí pozici do odvety pro chorvatský tým Bruno Petković.

Dinamo Záhřeb zatím v domácí soutěži nestačilo nejen na notně posílený Hajduk, ale ani na Rijeku. Na evropských kolbištích navíc postupně propadlo z předkol Ligy mistrů, odkud ho vyřadila pražská Sparta, až do Konferenční ligy, kde ve skupině marně stíhalo Plzeň. Betis měl rovněž nepříjemnou zkušenost s českým fotbalem, když jeho pouť Evropskou ligou pomohli ukončit již zmínění Letenští.

Vzájemné utkání někdejších soupeřů českých celků začali aktivněji hráči El Glorioso. Už v páté minutě nebezpečně pálil Nabil Fekir, proti jehož ráně se musel pořádně natáhnout Nevistić. Skvělou kopací techniku předvedl Francouz i následně, kdy přesným centrem našel Williama Carvalha, který usměrnil míč hlavou jen těsně nad břevno. Žádná z dalších akcí vedená Fekirem nebo některým z jeho spoluhráčů už nebezpečí neznamenala, a do šaten se tak týmy rozešly bez rozdílu ve skóre.

Nástup do druhé půle ani na jedné straně aktivitu do hry nepřinesl. Klub z Andalusie po většinu času držel míč na svých kopačkách, avšak k vážnějšímu zakončení se nedostal. Vzrušení tak přišlo až v 76. minutě, kdy jeden z domácích obránců zahrál rukou a sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal Petković a přesnou ranou k levé tyči poslal Dinamo do vedení.

Hrdinou El Glorioso se mohl stát Chadi Riad, proti jehož hlavičce předvedl Nevistić další důležitý zákrok. Čisté konto nepřekazil ani Willian José v samém závěru, kdy z přímého kopu namířil pouze do levé tyče.

Historicky první střetnutí těchto soupeřů tak skončilo překvapivou výhrou Dinama. Odveta je na programu 22. února.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele