Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

osmifinále - 1. zápasy
07.03.2024 21:00 CET
3 : 4
(2:1)

Reportáž

Antonín Barák (© AFP)

Maďarské zázemí Maccabi k další výhře nenabudilo, bláznivý duel rozhodl Barák

Fiorentina zvítězila v úvodním osmifinále Konferenční ligy v maďarské Budapešti nad Maccabi Haifa 4:3. Divoký průběh duelu odstartovala již druhá minuta, ve které se trefil hostující M’Bala Nzola. Zeleným se pak sice podařilo ještě v úvodním dějství stav otočit, po změně stran se však italský celek zvládl do duelu hned dvakrát vrátit. Rozhodující zásah obstaral až v samotném závěru Antonín Barák, který nastoupil na hřiště v 82. minutě.

Fiorentina si před první osmifinálovou bitvou procházela složitým obdobím, když z posledních devíti soutěžních zápasů vyhrála jen dvakrát, přičemž o víkendu v lize pouze remizovala s Turínem 0:0. Maccabi se naopak nacházelo v dobrém rozpoložení, jelikož překvapivě postoupilo přes Gent a už osmkrát po sobě nepoznalo přemožitele.

Forma z domácí soutěže ale očividně Fialky neprovázela v zápase s izraelským protějškem. Hned zkraje utkání totiž střelecký účet klání otevřel Nzola, jehož hlavu našel přesným centrem mladík Michael Kayode. Záhy mohla přijít odpověď, nicméně Anan Khalaili těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Zanedlouho se už domácí přece jen radovali, a to po přesném zásahu Abdoulayeho Secka, k němuž se po rohovém kopu odrazil míč. Navíc ještě před odchodem do kabin dokázalo Maccabi zápas otočit díky trefě Gadiho Kindy.

Také po změně stran se víc za gólem tlačili hráči Haify. Frantzdy Pierrot mohl v 52. minutě zvýšit náskok, avšak v tutovce selhal a bránu Fiorentiny přestřelil. Zahozené šance litoval o chvíli později, když srovnal Lucas Beltrán, kterému asistoval střelec první branky Nzola. Netrvalo dlouho a Maccabi si vzalo vedení zpět do svých rukou. Khalaili udělal šikovnou kličku obránci a na jeho následný pokus k levé tyči Pietro Terracciano nedosáhl. Radost celku z Izraele ovšem také netrvala dlouho, jednogólový rozdíl mezi týmy totiž vymazal Rolando Mandragora. V závěru ještě obdržel druhou žlutou kartu Show, čehož ke konci nastaveného času využil Barák.

Úvodní duel v Budapešti tak nakonec podle předpokladů ovládla Fiorentina. Odveta se uskuteční příští týden 14. března ve Florencii.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:1

Reagovat
FORZAMILAN

forza viola

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele