Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

základní skupiny - skupina F, 3. kolo
26.10.2023 21:00 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Lucas Beltrán (© AFP)

Fiorentina pobavila své fanoušky, Čukarički si domů vezou debakl

Ve Florencii bylo ve čtvrtek večer veselo. Fiorentina poprvé v základní skupině Konferenční ligy vyhrála a pořádným debaklem to odnesly Čukarički. Poslední finalista se díky šestigólové výhře posunul na první místo o skóre před Ferencváros. Hlavním hrdinou byl Lucas Beltrán, jenž mohl ještě v prvním poločase zkompletovat hattrick.

Fiorentina jednoduše musela vyhrát, jinak riskovala pořádný průšvih. Italský tým pod vedením Vincenza Italiana v prvních dvou kolech nevyhrál a jak s Genkem, tak i Ferencvárosem pouze remizoval. Na posledního finalistu Konferenční ligy to bylo málo, a tak se proti papírovému outsiderovi musel činit.

První výhry se tak dočkal až proti oslabeným Čukaričkám. Viola měla zápas plně pod svojí kontrolou a postupně navyšovala skóre. Srbové to domácím ulehčili, protože ve 38. minutě uviděl červenou kartu Subotić. To už ale Italové vedli o tři góly, po vskutku povedeném začátku. Poprvé se prosadil po šesti minutách Lucas Beltrán, který si v šestnáctce hodil balón na pravačku a uklidil ho k tyči. Za další čtyři minuty předvedl Beltrán jinou parádu a pas za obranu poslal přes vyběhnutého Beliće rovnou z první do branky. Hrůzostrašný začátek Čukariček nekončil a Beltrán měl ve 22. minutě na kopačce hattrick, kdyby se do cesty nepostavilo břevno. Štěstí se hostů nedrželo dlouho a brzy Fiorentina navýšila.

S brankovou konstrukcí totiž mnohem lépe spolupracoval Jonathan Ikoné, jeho fantastická rána zpoza šestnáctky znamenala už tříbrankové vedení a když o osm minut později uviděl červenou kartu Subotić, byly Čukarički zralé na ručník. První poločas měl zcela jasný průběh a Srbové byli v nezáviděníhodné pozici.

Trenér Matić udělal o přestávce hned tři změny, ale otěže zápasu byly pevně v rukou Italů. Ti v 66. minutě navýšil na hrozivých 4:0 krásným volným přímým kopem Riccarda Sottila. Brankář Belić se natahoval marně a smůlu měl i při dalším inkasovaném gólu z kopačky Lucase Martíneze. Jeho střelu Belić sice ztlumil, ale balónu v cestě do sítě nezabránil.

Rozradostněný stadion Artemia Franchiho se dočkal ještě jednoho zásahu a nutno podotknout, že šlo znovu o krásnou branku. Maxime López napřáhl ze střední vzdálenosti a prudkou ranou nedal Belićovi šanci. Čukarički nepředvedly ve Florencii vůbec nic a po třech zápasech základní skupiny zůstávají bez bodu poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele