Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

předkolo playoff - odvety
23.02.2023 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Basileje (© AFP)

Trabzonspor se trápil v koncovce, Basilej ne. V Konferenční lize pokračuje švýcarský výběr

Trabzonspor jednobrankový náskok z prvního utkání neuhlídal, a s Konferenční ligou se tak hned na úvod vyřazovací části rozloučil. Přitom v Basileji měl dostatek příležitostí pro zisk úspěšného výsledku, především se pak neproměněná penalta jeví jako klíčový okamžik jeho konečného nezdaru. Švýcarský celek naopak obecně vykázal daleko lepší produktivitu práce.

Domácí každopádně vstoupili do duelu velmi povedeným způsobem a už ve 13. minutě dorovnali resty, které si způsobili během prvního klání na turecké půdě. Lang poslal dlouhý pas dopředu, na něj si naběhl Amdouni, který až příliš snadno pláchl bránícímu Haspolatovi, a následně z vápna překonal brankáře Cakira.

Ve 26. minutě ovšem byla pod tlakem Basilej. Obránce Kade totiž ve vlastní šestnáctce vrazil zezadu do Gómeze, který se skácel k zemi, a sudí Lahoz nařídil pokutový kop. Jenže Bakasetas jakožto exekutor selhal, lépe řečeno si neporadil se zřejmě vlhčím trávníkem, jenž mu znemožnil penaltu zahrát lépe, než jak si představoval. Uklouzl během zakončování, a tak jeho střela skončila pouze v zámezí.

Ve 49. minutě došlo na další důležitý moment v zápase. Gólman Hitz ve vlastním vápně podle názoru Lahoze skosil Gómeze nepovoleným způsobem, a Uruguayec tedy podruhé vybojoval pro Trabzonspor penaltu. Jenže španělský arbitr byl nakonec přizván k videu. A své rozhodnutí poté přehodnotil, protože Hitz přece merunu odehrál o chlup dříve, než jeho protivník, který přes něj následně přepadnul.

Hosté na každý pád i nadále pokračovali v hledání cesty za vyrovnáním, a když už se v 61. minutě podařilo rozvlnit síť Denswilovi, byl ve finále usvědčený z ofsajdu. V 67. minutě se pak trestuhodně nezadařilo v koncovce Bozokovi, jenž z vyloženého postavení trefil pouze vnější část brankové konstrukce.

Všechny tyhle promarněné možnosti v podstatě stály Trabzonspor postup do osmifinále. Jeho rival totiž v 76. minutě přidal na své konto druhý přesný zásah a rozhodl o své kvalifikaci do další fáze evropských pohárů. Sergio López ještě se svým pokusem na Cakira nevyzrál, avšak jeho spoluhráč Zeqiri již z dorážky ano.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele