Konferenční liga UEFA - Konferenční liga

semifinále - 1. zápasy
11.05.2023 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Zeki Amdouni vsítil rozhodující gól utkání (© AFP)

Arthur Cabral bývalý klub na kolena nedostal, Basilej ve Fiorentině otočila nepříznivý stav

Play-off Konferenční ligy letos procházela Fiorentina suverénním způsobem. Lépe řečeno k postupu do dalších fází měla vždy daleko blíže než soupeř. Domácí porážku každopádně na své konto zapsala v možná nejhorší možnou chvíli, tedy před branami finále. Určitě ale proti Basileji nemusí skládat zbraně, čeká ji ještě odveta, v níž bude dohánět jednogólovou ztrátu.

Do jakési první pološance se propracovali domácí, a to ve 4. minutě, to když kapitán Biraghi vyslal centr do pokutového území, v něm si na něj naskočil Arthur Cabral, avšak svůj bývalý klub, kde ještě relativně nedávno působil, brazilský útočník neuzemnil, protože hlavou zamířil jen vedle brány. O pár chvil později bylo živo po dalším Biraghiho pasu, po něm z voleje vypálil Bonaventura, avšak ani on svoje mířidla neseřídil správně.

Fiorentina pokračovala ve větší aktivitě i nadále. Po čtvrthodině vypálil po zemi Ikoné, nicméně jeho pokus schoval do svých rukavic brankář Hitz u bližší tyčky. Až v 19. minutě se výrazně ozvala taktéž Basilej, v šestnáctce se k zakončení z halfvoleje propracoval Diouf, bravurně však uměl zasáhnout gólman Terracciano.

Ve 25. minutě se již přece skóre pohnulo směrem kupředu. Domácí si pomohli standardní situací, od rohového praporku zaslal Biraghi míč k Martínezovi, jenž ho hlavou protáhl na Arthura Cabrala, a ten již tentokráte své bývalé spoluhráče potopil. Nutno podotknout, že s oslavami se mírnil, moc dobře si uvědomoval, že právě angažmá ve Švýcarsku mu notně dopomohlo k následnému přesunu do Serie A.

Tahle úvodní trefa zásadně utlumila snahy obou mužstev o ofenzivní podnikání, lépe řečeno minimálně na straně Fialek tomu tak rozhodně bylo. Hosté do přestávky žádnou odpověď na inkasování nenašli, zato druhý poločas jim vyšel bezpochyby daleko lépe. Už v 50. minutě se k hlavičce z dobré pozice propracoval Burger, jehož v souboji nezastavil bránící Amrabat, jenže střela zkrátka skončila v zámezí.

Vyrovnání se tak basilejská družina dočkala až v 71. minutě. Xhaka u středové čáry prostrčil balón na Dioufa, ten proběhl prakticky třetinu hřiště jako nůž máslem, jelikož měl před sebou dost volného prostoru, na hranici vápna si narovnal merunu na levačku a umístil ji přesně do spodního rohu brány.

A ve druhé minutě nastavení šokoval favorizovanou Fiorentinu ještě Amdouni. Xhaka rozehrál standardní situaci zprava, v pokutovém území se nepovedlo zdárně hlavičkovat Langovi, míč každopádně, trochu nechtěně, prodloužil ke spoluhráči Malesovi. Ten posléze zřejmě chtěl propálit vše, co mu stálo v cestě, ani on si ovšem nevedl úspěšně. Tak jako tak se po jeho počínání dostala dělovka k Amdounimu, který ji přesměroval tvrdě do brankové sítě.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (24)

Přidat komentář
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Bastaron

3:0

Reagovat
Furia Ceca

Komu bude fandit Souza?

Reagovat
MarcoBanco

Dúfam že žiadne prekvapenie sa konať nebude a o 2-3 góly to Fio zvládne. Snáď Cabral v základe

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně musí Viola.

3:1.

Reagovat
noustres

totální faborit 2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

Když to mohli doma jebat s lechem tak můžou i dnes

Reagovat
Seydou Doumbia

co sem ti psal synku

Reagovat
MarcoBanco

Ale kurva tak lepši los snad ani nemohli mať a oni s tym takto hazarduju.. stale zamňa favorit na postup Fio ale lahke to nebude

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda že jste jím postup darovali zadarmo, respektive golman slovanu

Reagovat
Zemun

Oni mali také šťastie aj s Nice nielen s nami

Reagovat
Seydou Doumbia

to je v prdeli, přitom v lize hrajou střed ligy

Reagovat
Zemun

Tak tento víkend St.Gallen vs Basel 6-1 a stavím sa ze Fiorentinu vyleju a pôjdu do finale

Reagovat
MarcoBanco

Ved kks keď som videl ako hrali cez vikend mal som dosť fakt neviem čo čakať od odvety

Reagovat
Seydou Doumbia

to je hrozný nepoměr mezi poháry a ligou...a vlastně v semifinále všech poháru zbyli jen týmy, které nevedou svou soutěž, to taky dlouho nebylo

Reagovat
MarcoBanco

Chovan je kategória sama o sebe

Reagovat
vilp

Amrabat udělá takový dementní faul na tmavou oranžovou a bez karty.

Reagovat
MarcoBanco

Cabraaaal no konečne snáď to Basilej viac otvorí

Reagovat
Forza_Inter

boha krista

Reagovat
Modi6

Fiorentina - to je ubohost. Současná Basilej je průměrný klub a oni s nimi doma prohrají.

Reagovat
Furia Ceca

Booože, co to vidim A to byl kurs na Basilej skoro 10

Reagovat
Shevchenko

To jsou voli ale nic není ztraceno, venku je Viola lepší.

Reagovat
Keeper117

No ak sa klub ktorý bol minútu a vystúpenie Mauda proti lopte od vypadnutia s nami dostane do finále tak to je fakt na zamyslenie...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele