Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Obalovačka De Bruyneho a návrat Coutinha: 22. kolo Premier League v kostce

Repríza loňského finále Champions League vyzněla lépe pro Manchester City, který po hubeném, ale zaslouženém vítězství 1:0 nad Chelsea mizí konkurentům na Ostrovech v prachu. Do hlavní role se obsadil Kevin De Bruyne, jehož oku lahodící střela rozvlnila síť, dostala vyprodaný stadion do varu a zvýšila náskok obhájců titulu v čele Premier League na 11 bodů.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Solskjaerův hořký konec a Arsenal zpět na zemi: 12. kolo Premier League v kostce

Ostudu s Liverpoolem i nezdar v městském derby ještě "přežil", nejtěžší porážku s nováčkem v historii Premier League už nikoli. Vedení Manchesteru United došla trpělivost a Oleho Gunnara Solskjaera po zisku čtyř bodů z posledních sedmi utkání odvolalo. Norskému trenérovi definitivně "zlomil vaz" výprask 1:4 na stadionu šestnáctého Watfordu.

West Ham udeřil kladivem a City zametli s United: 11. kolo Premier League v kostce

Více než sedmiměsíční neporazitelnost Liverpoolu napříč soutěžemi je minulostí. Reds se po oku lahodícím dramatu museli sklonit před West Hamem, s kterým na londýnském olympijském stadionu padli 2:3, a přepustili mu třetí místo v tabulce. Daniel Křetínský, o němž se spekuluje jako o budoucím spolumajiteli Hammers, si v ředitelské lóži vybral k sledování ideální zápas.

Zostuzení na prknech Divadla snů: 9. kolo Premier League v kostce

Ohlušující pískot z tribun po první půli šlágru nejúspěšnějších klubů anglické fotbalové historie hovořil za vše. Dav fanoušků se už v tu dobu linul ulicemi poblíž stadionu. Manchester United prohrával s Liverpoolem 0:4, po změně stran navíc inkasoval od Mohameda Salaha další gól. Fenomenální útočník zkompletoval hattrick a dokonal zostuzení domácích na prknech Divadla snů.

Ronaldova ďábelská show v Divadle snů: 4. kolo Premier League v kostce

Obnovená premiéra Cristiana Ronalda v dresu Manchesteru United se stala jednoznačným highlightem 4. kola anglické nejvyšší soutěže. Světový rekordman v počtu reprezentačních branek navíc beznadějně vyprodaný Old Trafford dostal hned dvakrát do varu a výraznou měrou přispěl k vítězství 4:1 nad Newcastlem, jež Red Devils katapultovalo do čela.

Tank Antonio se propálil k rekordu: 2. kolo Premier League v kostce

Už před zápasem visel historický milník ve vzduchu. Fanoušci West Hamu se na po střechu zaplněném Olympijském stadionu upínali jak k vítězství, tak k jeho překonání - a dočkali se. Svěřenci trenéra Davida Moyese totiž deklasovali Leicester 4:1 a Michail Antonio poskočil dvěma brankami před legendárního Paola Di Cania.

Alexander-Arnold prodloužil kontrakt s Liverpoolem

Anglický obránce Trent Alexander-Arnold prodloužil smlouvu s Liverpoolem. S klubem se dohodl až do léta 2025. Dvaadvacetiletý fotbalista je odchovancem Reds, v prvním týmu debutoval v říjnu 2016.

Obránce White nahradil v anglické nominaci na ME zraněného Alexander-Arnolda

Obránce Brightonu Ben White nahradil v anglické nominaci na mistrovství Evropy zraněnou oporu Liverpoolu Trenta Alexander-Arnolda, který si ve středeční přípravě s Rakouskem poranil stehno a mimo hru bude zhruba šest týdnů. Informovala o tom britská média.

Alisson Becker spasitel: 36. kolo Premier League v kostce

Titul i tři sestupoví černí Petři jsou rozebráni a v Premier League zbývá vyřešit jediná věc. Kdo si příští sezónu zahraje Ligu mistrů? Na koho zbyde Evropská liga? A kdo z druhé vlny obsadí další pohárové příčky? O víkendu se s vidinou milionářské soutěže už už loučil Liverpool, když v tom se snesl do West Midlands jako Kristus spasitel nad Riem Alisson Becker.

Pepova Diskont League: 31. kolo Premier League v kostce

Jsme zvyklí, že Premier League způsobuje výrazné rotace v základních sestavách. Že na ligu zkrátka manažeři zpravidla nasazují ty ideální, prémiové, jedenáctky a v pohárech to hold odehrají mladí. No tak Pep Guardiola v tomhle směru udělal úplnou revoluci, protože Premier League pro něj už vůbec prémiová není. Jakožto aktuálně až 4. nejdůležitější soutěž je to pro něj spíš liga diskontní...

Vrásky pro Southgatea: 30. kolo Premier League v kostce

Nenominovat Trenta Alexander-Arnolda do anglické reprezentace byl velmi odvážný tah. Gareth Southgate rozvířil vody mezi experty i na sociálních sítích, jedni ho velebili, druzí považovali za blázna. Po nedělním zápase Liverpoolu s Arsenalem dostali za pravdu ti druzí, včera v Lize mistrů naopak. A trenér věhlasného Albionu má teď o čem přemýšlet...

Kloppa šokovalo opomenutí Alexandera-Arnolda. "Respektuji, ale nechápu," uvedl

Manažer Liverpoolu Jürgen Klopp prohlásil, že jej velmi překvapilo, když zjistil, že obránce Trent Alexander-Arnold se nevešel do výběru anglické reprezentace pro poslední sraz.

Tottenham. Wales. Golf. In that order: 26. kolo Premier League v kostce

"Na světě není manažer, který by nepostavil Garetha Balea, když je fit," pravil José Mourinho. Naposledy Bale góly jako na běžícím páse dával někdy na podzim 2018, a to je skutečně dlouhá doba. Mezitím, z různých důvodů, exceloval spíš na golfových pažitech. Teď to však vypadá, že se velšský hrdina skutečně dostává do staré formy. A o víkendu to odneslo Burnley.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele