Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Vaclík se musel v poločase převlékat, výkon týmu ho potěšil

Cesta k utkání dvěma autobusy, měření teploty i povinné převlékání v poločase. V netradičních podmínkách se odehrál úvodní zápas španělské ligy po koronavirové přestávce, v němž fotbalisté Sevilly s českým brankářem Tomášem Vaclíkem doma zvítězili 2:0 nad městským rivalem Betisem.

Vaclík o návratu La Ligy: Těším se, ale možná přijde i nervozita

Brankáře Sevilly Tomáše Vaclíka ve čtvrtek čeká první zápas po tříměsíční koronavirové pauze, a hned městské derby proti Betisu. Jednatřicetiletý fotbalista se na návrat La Ligy hodně těší, ale připustil, že na něj ještě může dolehnout nervozita. Vaclík zjišťoval informace také u reprezentačních spoluhráčů z Augsburgu Tomáše Koubka a Marka Suchého, protože v Německu se už téměř měsíc hraje v omezeném režimu bez diváků a ve Španělsku vnímají bundesligu jako velký vzor.

Vaclík si opět stoupl mezi tyče, trénoval pouze s jedním míčem

Brankář Tomáš Vaclík je nadšený, že se dnes mohl s hráči Sevilly v omezené míře a po skupinách vrátit do přípravy a po osmi týdnech se znovu postavil mezi tyče. Na trávník přišel reprezentační gólman kvůli koronavirovým opatřením ve Španělsku s rouškou a v rukavicích a během tréninku směl používat pouze stále stejný míč.

Vaclíka ubíjí nejistota, měsíc je bez míče a trénuje podle mobilu

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík je kvůli pandemii nového koronaviru už čtyři týdny zavřený doma a nekopl si do míče. Tak dlouhou dobu bez fotbalu nezažil ani přes léto. Ve Španělsku nesmí český gólman kvůli přísné karanténě chodit individuálně trénovat ani do přírody, a tak běhá na zahradě a připravuje se i podle klubové aplikace v mobilu. Jednatřicetiletý reprezentant netuší, kdy se vrátí mezi tyče. Než být v nejistotě, sezonu v La Lize by snad raději ukončil.

Aktuálně neprobíhají žádná jednání, říká Vaclík o budoucnosti v Seville

Tomáš Vaclík se po příchodu z Basileje hodně rychle stal jedničkou mezi tyčemi Sevilly a pomalu se blíží doba, kdy bude řešit svou další budoucnost. Český brankář má v Andalusii kontrakt do června 2021, o jeho prodloužení se zatím nejedná...

Vaclík má od Sevilly nařízeno být doma, ve městě už cítí strach

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík ve Španělsku pociťuje stále přísnější opatření proti šíření koronaviru. Andaluský klub všem hráčům nařídil, aby zůstali doma a nestýkali se s okolím. Reprezentační gólman už ve městě vnímá pochmurnou atmosféru a strach obyvatel. Španělsko je po Itálii druhou nejvíce zasaženou zemí epidemií koronaviru v Evropě a vláda vyhlásí nouzový stav.

Češi v zahraničí: Ondrášek zase zářil, Pospíšil rozhodl z penalty

Zdeněk Ondrášek začala v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer ve velkém stylu. Po střeleckém úspěchu v prvním kole se trefil i tentokrát proti Montrealu, navíc si připsal i asistenci. V polské lize zase rozhodl o vítězství Jagiellonie Bialystok proměněnou penaltou záložník Martin Pospíšil.

Vaclík: Ve španělské soutěži i Evropské lize jsme v dobré pozici

Tomáš Vaclík se po dvou soutěžních zápasech, vynechaných kvůli zranění pravého kolena, vrátil do branky Sevilly. V sobotním 27. kole španělské ligy remizoval andaluský celek na stadionu Atlética Madrid 2:2. Podle české reprezentační jedničky je Sevilla i přes kritiku fanoušků jak ve španělské soutěži, tak i v Evropské lize v dobré pozici.

Vaclík by se mohl o víkendu vrátit do branky

Brankář Tomáš Vaclík se zotavuje ze zranění kolena, kvůli kterému musel vynechat poslední dva soutěžní zápasy Sevilly. Český reprezentační gólman by se měl v nejbližší době opět naplno zapojit do tréninku s týmem a věří, že bude připraven nastoupit už v sobotním šlágru španělské ligy na půdě Atlética Madrid.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Vaclík věří, že Sevilla nepříznivou sérii výsledků zlomí

Brankář Tomáš Vaclík navzdory neúspěšnému období Sevilly zůstává pozitivní a věří, že se jeho tým zvedne. Andaluský celek remizoval doma v nedělním 24. kole s posledním Espaňolem Barcelona 2:2, v La Lize nevyhrál pátý z posledních šesti zápasů a je pátý.

Češi v zahraničí: Kadeřábkovi sebrali gól, Vaclík a Hladký vychytali čistá konta

Pavel Kadeřábek přispěl k vítězství Hoffenheimu na hřišti Werderu Brémy. Reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance domácích dokonce překonal, gól ale nakonec ve statistikách zapsán nemá, protože byl označen za vlastní. Další čeští brankáři měli veselejší víkend. Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly i Václav Hladký ze skotského St. Mirrenu vychytali čistá konta.

Češi v zahraničí: Koubkovi dal hattrick fantom Håland, Břečka dostal při debutu šestku

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích se o víkendu nijak výrazněji nevytáhli. Jiří Pavlenka udržel čisté konto v brance Brém. Jeho kolega z Augsburgu Tomáš Koubek byl u snového debutu útočníka Dortmund Erlinga Hålanda, který mu nastřílel za 20 minut hattrick. Na svůj debut v turecké lize bude v úplně jiných barvách vzpomínat obránce Tomáš Břečka. Jeho Kasimpasa dostala v Trabzonu šest branek...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele