Chelsea opouští křídelník Kalou i obránce Bosingwa

Chelsea opouští křídelník Salomon Kalou z Pobřeží Slonoviny a portugalský krajní obránce José Bosingwa. Oběma spoluhráčům brankáře Petra Čecha vypršela v londýnském týmu smlouva a hledají si nové angažmá.

Kalou chce zůstat v Chelsea, žádá ale více času na hřišti

Salomon Kalou dal včera proti Genku svou první branku v letošní sezoně, která pro něho osobně jinak není příliš povedená. Útočník z Pobřeží slonoviny je v Chelsea pouze náhradníkem a pokud se to nezmění, bude vážně uvažovat o odchodu...

Kalou jen střídá a myslí na odchod z Chelsea

Salomon Kalou není spokojen se svou pozicí v Chelsea. 25letý útočník ve většině zápasů londýnského klubu pouze střídá a uvažuje o změně klubu. Kalou má v Chelsea smlouvu do konce příští sezony.

Eto'o může být počtvrté nejlepším fotbalistou Afriky

Kamerunský střelec Samuel Eto'o útočí na rekordní čtvrté vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu Afriky. Kanonýr Interu Milán je v užší pětičlenné nominaci spolu s obhájcem titulu Didierem Drogbou z Pobřeží slonoviny, jeho krajanem Salomonem Kalouem, Asamoahem Gyanem z Ghany a Seydouem Keitou z Mali.

Drogba a Eto’o favority na cenu pro nejlepšího Afričana roku 2010

Letošní nominaci African Footballer of the Year samozřejmě výrazně ovlivnil letní světový šampionát, jenž se navíc konal právě na černém kontinentě. Nejvíce zástupců má čtvrtfinalista MS Ghana, jejíž největší hvězda Michael Essien ale právě kvůli neúčasti na turnaji v desetičlenném výběru schází.

Kalou prodloužil smlouvu, Chelsea se upsal do roku 2012

Salomon Kalou se dohodl s Chelsea na prodloužení smlouvy. Podle agentury AP dnes reprezentant Pobřeží slonoviny podepsal nový kontrakt do roku 2012.

Nejlepším hráčem Afriky za rok 2008 je Adebayor

Nejlepším africkým fotbalistou za loňský rok byl vyhlášen útočník Arsenalu Emmanuel Adebayor. V tradiční anketě zvítězil jako první reprezentant Toga v historii, když dostal přednost před Egypťanem Muhamadem Abútrikou z Al Ahlí a ghanským záložníkem Chelsea Michaelem Essienem.

Kalouova oslava prý měla politický podtext

Vedení Chelsea popřelo informace o tom, že by oslava branek Salomona Kaloua v zápase s Middlesbrough měla politický podtext. Kalouova zkřížená zápěstí měla podle některých zdrojů vyjadřovat podporu politickým vězňům v Pobřeží slonoviny.

Kalou nevyloučil odchod z Chelsea

Ve Feyenoordu Rotterdam byl Salomon Kalou velkou hvězdou a dával jednu branku za druhou, v Chelsea je pak stále spíše náhradníkem. Reprezentant Pobřeží slonoviny se v ideální jedenáctce neusadil pod Jose Mourinhem, Avramem Grantem a zatím se mu to nepodařilo ani za působení Luize Felipe Scolariho. Kalou moc dobře ví, že musí trénovat hodně poctivě...

Kalou si pochvaluje Scolariho a těší se na olympiádu

Salomon Kalou je dalším z fotbalistů Chelsea, který si pochvaluje, že novým koučem jeho klubu bude Luis Felipe Scolari. Podle Kaloua může Scolari hráče Chelsea mnohé naučit.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele