Kalouova oslava prý měla politický podtext

29.01.2009, 10:47
Aktuality
Vedení Chelsea popřelo informace o tom, že by oslava branek Salomona Kaloua v zápase s Middlesbrough měla politický podtext. Kalouova zkřížená zápěstí měla podle některých zdrojů vyjadřovat podporu politickým vězňům v Pobřeží slonoviny.

Salomon Kalou zařídil pro Chelsea dvěma úspěšnými zásahy proti Middlesbrough tři body a posun na druhé místo tabulky před Liverpool. Ovšem více než o jeho gólech se mluví o oslavě, která následovala.

Kalou po obou brankách zkřížil svá zápěstí a podle některých zdrojů to mělo být vyjádření podpory politickým vězňům v jeho rodném Pobřeží slonoviny. Konkrétně politickému aktivistovi Assale Tiemokovi, který si ve vězení od prosince 2007 do konce minulého roku odpykal roční trest za to, že publikoval článek o korupci v justici. Kalou i vedení Chelsea však podobné dohady odmítají.

"Salomon jenom vyzkoušel novou oslavu gólu. Nic jiného za tím nebylo. Prostě jen překřížil ruce. Občas si třeba také zakrývá tvář, jako by měl masku," uvedl mluvčí londýnského klubu. Spekulace o tom, že šlo o politické gesto přiživil také fakt, že jeho krajan a spoluhráč Didier Drogba slavil podobným způsobem.

Za politicky angažovanou oslavu branky nedávno vyfasoval finanční pokutu například malijský střelec ve službách španělské Sevilly Freddy Kanouté, který si po gólu vyhrnul dres, na němž měl nápis Palestina.

Autor: Jiří Fišara / soccernet.com

Komentáře (37)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Proste kazdy muze oslavovat jak chce, prdel nekomu neukazal Kalou

Reagovat
Devil

Jak chce asi ne!

Reagovat
smazaný uživatel

a preco?

Reagovat
Devil

Treba predpazovat pravici,by nebylo 2x rozumny.

Reagovat
smazaný uživatel

Korekce prdel nikomu neukazal

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm,politické gesto... Nevím,ale když to pochopí jeden pisálek nebo nějaká banda,co se chce zviditelnit,tak je to jasné. Politické gesto,které nepochopí 99,9% populace mi moc politické nepřijde - pokud to někdo nerozmazá. Teď totiž aspon někdo ví o Assale Tiemokovi... Přiznám se,že jsem o něm ještě neslyšel...

Reagovat
smazaný uživatel

Ergo i kdyby to bylo politické gesto,neměli by do toho štourat,protože ho 99,9% lidí nepochopí a tím pádem to nemá žádnej účinek. Jakmile to všechna média rozmáznou,tak to udělá obrat a ví o tom polovina lidí. Příště bude vztyčená ruka představovat sochu svobody a bude obviněn za to,že tvrdí,že jsou v jeho zemi utlačované svobody...

Reagovat
smazaný uživatel

Zareaguju na sebe ještě jednou,aby měl Tomanatura radost...

Takže vyústění je naprosto jasné - nerozmazávat gesta,která lidi udělají,pokud nejsou jasně čitelná,protože pak to jsou opravdu politická gesta i když původně nebyly... A pokud je to publikováno tak rovnou toho pisálka nebo člověka,který s tím vylezl žalovat za pomluvu,protože využívá situace k vlastnímu zviditelnění respektive k nalezení senzace.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ať máte radost,tak hodím ještě OT...

Sturridge by mohl v létě odejít do Aston Villy

Mladý útočník Daniel Sturridge neprodloužil v Manchesteru City smlouvu a v létě podle všeho změní působiště. Nejžhavějším kandidátem je podle Daily Mirror birminghamská Aston Villa.

Dobře pro AV,problem pro MCity... Pokud se Hughes neudrží u kormidla,tak ať radši jde...

Reagovat
smazaný uživatel

dobrá "one man show".... , veskrze s tím souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Dík za ocenění

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Talky Talky... Na samomluvost jsme si uz vsichni zvykli.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle ale názor člověka, který o situaci v jeho zemi a ani o jakemsi Assale Tiemokovi nic neví... stejně jako 99,9% všech mladých evropanů... ale pro ty ten vzkaz určen nebyl... nenapadlo te že právě proto, že otom 99,9% lidi nic neví to mohl udělat? Aby se otom mluvilo a svet se dozvedel co se tam děje? Evidentně se mu to povedlo... určitě tím neco myslel ale nikdy to nepřizná protože byho tahali po disciplinárkách a napalili mu pokutu... Pamatuju jak jeden černoch na olympiádě bohužel nevim jméno ani rok (a nechce se mi to hledat) na stupních vítězu zvedl pěst - hned bylo jasné že to gesto neco znamená: Když vyhraju jsem američan, když prohraju jsem negr... ale on to přiznal... některé gesta jsou prostě jiné...včera když sem se na ten fotbal díval jsem hned věděl že tim neco chce říct...jenom sem neměl ani páru co...a oto mu možna šlo

Reagovat
Maritazzi

myslíš Tommieho Smitha, tušim že to byl rok 68, zajímavý že ho za to gesto dokonce vyloučili z olympijský vesnice

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím důvod proč by hráči nemohli slavit jak libo,nikoho nenutí s nimi souhlasit.Jen vyjadřují svůj názor a myslet si o nich a o tom může každej myslet co chce.Pokuty jsou blbost,stejně jako je blobost dávat žlutou kartu za vyslečení dresu.Fifa prostě nechce provokovat a bojí se extremismu.Jenže když budu chtít budu extrémní stejně a trestu nemusím ujít.Viz Paolo Di Canio

Reagovat
smazaný uživatel

ty zluty karty za dres nejsou blbost. jde o to ze nejsou videt reklamy a z toho fotbal zije. je to smutny sice, ale ne blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

tak hráč je zaměstnanec klubu, a reprezentuje ho, takže nemůže veřejně propagovat extremostické názory či různé zvrhlosti - to tedy na konto, že si každý hráč může slavit co chce a jak chce...........

Di Canio je fašos jak vyšitý, to už je mimo hranice chápání...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

zaaas se řešííí takove pičovyny proste rozhodl zaapas a tečka

Reagovat
smazaný uživatel

Byl bych moc rád, kdyby o politické gesto šlo, protože v takových zamích je to prohnilé od základu, kdybych měl možnosti jako on-vliv, neustále bych provokoval ta hovada. Stejně o hráče typu Kaloua bude vždycky zájem, určitě se ho nebudou zbavovat z důvodů, že je proti bandě sprostých hajzlů a i kdyby ano, tak už dalších deset klubů bude čekat s nabídkou.

Reagovat
smazaný uživatel

Klub se ho nezbaví... Jen on dostane pokutu,stop na pár zápasů apod pokud bude nějak opakovat politická gesta...

Reagovat
smazaný uživatel

Asociace může mu copak zastavit činnost, jen za to že sice možná překřížil ruce, dejme tomu, že to něco mělo znamenat politicky, ale netýká se to té Anglie? I kdyby to popřel třeba...?

Reagovat
smazaný uživatel

To je otázka,jak to vyhodnotí banda páprdů...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by se o to měl starat civilni soud. Když by ho teda někdo zažaloval...

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim,ze se z toho zase zbytecne dela problem.

Jako fotbalista je sice reprezentant klubu,ale i jako takovy ma jiste vlastni nazor a tim a nevidim duvod proc by nemohl oslavit gol jak chce.Pisalek by se mel spis zamyslet nad tim,ze Kalou je dobry fotbalista a dal gol,nez resit jeho styl oslavy.

Nasledne sankce me pak prijdou jako vysmech sportu a stale to vice ukazuje na to,ze fotbal je dnes vice o penezich a politice nez o sportu jako takovem.Di Canio je mozna fasos jak poleno,ale myslim,ze ta pulminuta slavy po golu by nikoho nemela nejak extra pohorsit,koneckoncu dela to v v"prerusene hre'takze kdyz se budu divat jinam nic mi neujde.Stejne tak jako pokud ma Boruc na zapase s Rangers pod dresem tricko hlasajici slavu papezi,myslim ze vira je osobni zalezitosti kazdeho a pokud si po zapase sunda dres tak to ukazuje jen na to,ze je katolik a disciplinarka by se tim asi nemusela az tak zajimat.Ale dnesni doba je proste takova,fotbaliste vydelavaji nadstandart a tak musi dodrzovat pravidla ..i ty nesmyslna

Reagovat
smazaný uživatel

1)Fotbal je nepolitický,kluby jsou nepolitické. Ve volném čase si hráč může dělat co chce,podporovat kampaně,ale ne v době,kdy je zaměstnancem a má "pracovní dobu".

2)Pokud povolíš nápis jako "Sláva papeži",budeš moct mít na tričku i "Ať žije Taliban". Když povolíš neškodné gesto,bude to precedens,který můžeš využít na propagaci války apod.

3)Z reklam tečou do fotbalu peníze. Pokud budou reklamy na tričkách,utíkají klubům a celkově fotbalu peníze. Hráči jsou dostatečně slušně placení,aby nevyužívali tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

ad1) To by mohl byt pokutovan i obycejny zednik, ktery si do prace vezme "triko na roztrhani", treba z detskych let, ale bude na něm mít: I love Jesus. A to je preci blbost...

ad 2) A neni to presne to o cem pise? Ze je jedno kdo na tom triku co ma... Jestli je "pobozny smerem doprava ci do leva" je prece jen jeho vec...

ad 3) Na tom triku prave nemaji zadne reklamy, ale osobni vyznani/myslenky/postoje a to prece nikomu neubira penize.

Reagovat
smazaný uživatel

1)Jenže na zedníka se nekouká milion lidí a není zaměstnavatelem placen za to,aby na něj lidé koukali.

2)Ano,je to jeho věc. Ale mimo "pracovní dobu"

3)Nemají,ale kdybys to povolil,tak časem je mít budou. At politické nebo jiné...

Reagovat
Kapřík

Nevím samozřejmě jak to myslel, ale politické gesto v rámci Pobřeží slonoviny od člověka, který chtěl vlastní zemi zradit a hrát fotbal za Oranjes, by si pan Kalou mohl strčit víte kam .

Reagovat
Kapřík

Nehledě na to, že jak už jsem tu říkal, tak do fotbalu tahat politiku je hnus .

Reagovat
smazaný uživatel

di canio si taky zdravil po svym a to byl pan fotbalista

Reagovat
smazaný uživatel

To není o fotbalovém umění.

Reagovat
smazaný uživatel

no neni ale on to byl fotbalista výbornej

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle by měla být čistě otázka toho, jak se k tomu postaví vedení klubu.... V rozumné míře bych to nezakazoval - například v zmiňované podpoře politických vězňů. Na druhou stranu bych nebyl rád, kdyby to zašlo například k reklamní propagaci...

Reagovat
smazaný uživatel

Jaképak politické gesto to si vymysleli protože chtějí uškodit Chelsea, každý přece ví že hlavní podporu má Manchester United, a aby špatná forma Chelsea vydžela tak dělají takové věci!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele