Máme co napravovat, řekl před Celticem stoper Sparty Čelůstka

Obránce Ondřej Čelůstka je přesvědčený, že sparťané se z úvodních dvou nepovedených zápasů v Evropské lize poučili a ve čtvrtek na stadionu Celticu konečně uspějí. Letenský celek zatím ve skupině prohrál 1:4 s Lille a 0:3 s AC Milán.

Čelůstka po konci v Turecku posílil Spartu

Kádr Sparty posílil reprezentační obránce Ondřej Čelůstka. Jednatřicetiletý bývalý zadák Slavie přišel na Letnou jako volný hráč po konci v tureckém Antalyasporu a s pražským klubem podepsal smlouvu do roku 2023.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Čelůstka tráví pandemii u moře a ve volnu si zahraje i golf

Obránce Antalyasporu Ondřej Čelůstka si nemůže vynachválit podmínky, jaké mu klub vytvořil v Turecku během pandemie nového koronaviru a přerušení soutěží. Český reprezentant tráví čas v letovisku Belek u moře a ve volných chvílích hraje golf. Za týden už by se měl se spoluhráči vrátit do tréninku.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Kadeřábkovi sebrali gól, Vaclík a Hladký vychytali čistá konta

Pavel Kadeřábek přispěl k vítězství Hoffenheimu na hřišti Werderu Brémy. Reprezentačního spoluhráče Jiřího Pavlenku v brance domácích dokonce překonal, gól ale nakonec ve statistikách zapsán nemá, protože byl označen za vlastní. Další čeští brankáři měli veselejší víkend. Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly i Václav Hladký ze skotského St. Mirrenu vychytali čistá konta.

Češi v zahraničí: Koubkovi dal hattrick fantom Håland, Břečka dostal při debutu šestku

Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích se o víkendu nijak výrazněji nevytáhli. Jiří Pavlenka udržel čisté konto v brance Brém. Jeho kolega z Augsburgu Tomáš Koubek byl u snového debutu útočníka Dortmund Erlinga Hålanda, který mu nastřílel za 20 minut hattrick. Na svůj debut v turecké lize bude v úplně jiných barvách vzpomínat obránce Tomáš Břečka. Jeho Kasimpasa dostala v Trabzonu šest branek...

Češi v zahraničí: Schick podtrhl povedený konec podzimu gólem

Patrik Schick završil povedený závěr podzimu v Lipsku a rozhodl svou trefou o vítězství svého týmu nad Augsburgem 3:1. V polské lize se trefil také Daniel Bartl, jenž přidal i asistenci a podílel se na vítězství nováčka z Czestochové na půdě Lechie Gdaňsk.

Češi v zahraničí: Kanonáda napříč Evropou. Gól dali Schick, Darida či Necid

Českým fotbalistům se o víkendu v zahraničních soutěžích střelecky mimořádně dařilo. V německé bundeslize přispěli Patrik Schick a Vladimír Darida k vítězství Lipska, respektive Herthy Berlín. Ještě produktivnější pak byli Češi v Nizozemsku. Ve dvou nejvyšších soutěžích se prosadili všichni čtyři hráči, kteří do zápasů svých týmů zasáhli, tedy Tomáš Necid, Josef Kvída, Jaroslav Navrátil a Richard Sedláček.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Stoper Čelůstka: Cítím postup jako velkou satisfakci, repre mě dlouho míjela

Vítězným gólem na 2:1 v kvalifikačním duelu proti Kosovu zajistil Ondřej Čelůstka Česku postup na mistrovství Evropy 2020. Třicetiletý stoper zaznamenal v 17. reprezentačním utkání druhou branku. Bez jednoho dne se trefil přesně po šesti letech. Poprvé skóroval 15. listopadu 2013 v přípravném duelu proti Kanadě. Čelůstka to označil za osudové.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele