Další články

Garnacho nechal vzpomenout na Rooneyho: 13. kolo Premier League v kostce

Šlágr mezi Manchesterem City a Liverpoolem sice příznivce nejen na Etihad Stadium bavil, ale po víkendu se ve všech pádech skloňovalo jméno Alejandra Garnacha. Devatenáctiletý talent Manchesteru United totiž ohromil svět exkluzivním gólem "nůžkami", kterým nechal vzpomenout na legendární trefu Waynea Rooneyho. A aby toho nebylo málo, rozsáhlou diskusi napříč fotbalovým spektrem vzbudila i jeho oslava ve stylu Cristiana Ronalda.

Osmigólový thriller na Stamford Bridge zastínil vše: 12. kolo Premier League v kostce

Reklama na Premier League. I takto lze popsat dechberoucí šlágr mezi Chelsea a Manchesterem City, který nadchl fotbalové příznivce napříč Evropou. Remíza 4:4 se v anglické nejvyšší soutěži zrodila poprvé od února 2011, kdy tímto výsledkem skončil legendární zápas Newcastlu s Arsenalem, v němž Gunners ztratili poločasové vedení 4:0. A zastínila mimo jiné kolaps Tottenhamu v nastaveném čase na stadionu Wolverhamptonu.

Nketiahův hřebíček v Haa La Landu: 21. kolo Premier League v kostce

Náskok vedoucího Arsenalu před Manchesterem City je stále pětibodový. Gunners totiž gólem Eddieho Nketiaha v 90. minutě zlomili odpor srdnatě vzdorujících United, očekávaný nedělní magnet ovládli 3:2 a odpověděli na jednoznačné vítězství Citizens nad Wolves 3:0, které hattrickem zařídil Erling Haaland. Nejlepší střelec soutěže má na kontě už 25 branek...

Arsenal March In On: 20. kolo Premier League v kostce

Fenomenální tažení Arsenalu pokračovalo v severolondýnském derby s Tottenhamem, na jehož stadionu zvítězil 2:0 a zvýšil náskok v čele soutěže na osm bodů. Obhájci titulu City totiž i kvůli nepochopitelnému selhání systému VAR prohráli v manchesterském derby s United 1:2. V Brightonu se zápas s Liverpoolem (3:0) obešel bez kontroverzí a životní formu v něm potvrdil záložník Solly March, který dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Arsenal získal z Manchesteru City ukrajinského reprezentanta Zinčenka

Ukrajinský fotbalista Olexandr Zinčenko míří v anglické lize z Manchesteru City do Arsenalu. Podle britských médií zaplatí londýnský klub za pětadvacetiletého levého obránce či záložníka zhruba 32 milionů liber (921 milionů korun). V Arsenalu je Zinčenko domluven na smlouvě do roku 2026.

Důležitější než postup je mír v naší zemi, řekl plačící Zinčenko

Oleksandra Zinčenka přemohly vpředvečer zápasu Ukrajiny proti Skotsku v semifinále play off o mistrovství světa emoce. Na tiskové konferenci v Glasgow v slzách uvedl, že důležitější než postup pro něho je, aby v jeho zemi opět zavládl mír.

Zmrtvýchvstání mistrů a záchrana Leedsu: 38. kolo Premier League v kostce

V 75. minutě prohrávali s Aston Villou 0:2 a vzhledem k vítězství Liverpoolu nad Wolverhamptonem 3:1 potřebovali k zisku titulu třikrát skórovat. O šest minut později už hráči Manchesteru City vedli a fanoušci na Etihad Stadium skákali radostí. Nejsledovanější soutěž na světě vygradovala nezapomenutelným způsobem. Svěřenci Pepa Guardioly obhájili trofej a počtvrté za posledních pět let usedli na anglický fotbalový trůn.

Jaremčuk oslavil gól v LM tričkem na podporu Ukrajiny

Ukrajinští fotbalisté vyjádřili podporu své zemi, která čelí vojenské invazi ze strany Ruska. Roman Jaremčuk z Benfiky si po vyrovnávacím gólu na 2:2 do sítě Ajaxu Amsterodam ve středečním osmifinále Ligy mistrů sundal dres lisabonského týmu a ukázal tričko se státním znakem Ukrajiny. K podpoře se na sociálních sítích přidali také Taras Kačaraba z pražské Slavie, Andrej Ševčenko, Andrij Jarmolenko nebo Oleksander Zinčenko.

Zostuzení Leedsu ve stínu covidu: 17. kolo Premier League v kostce

V Anglii se šíří nová varianta koronaviru a během posledních dnů tvrdě zasahuje i do harmonogramu nejsledovanější fotbalové soutěže na světě. Ve vloženém 17. kole se proto odehrálo jen sedm utkání, o víkendu jich bude ještě o dvě méně. Nejzajímavější viděli fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City nadělil sestupem ohroženému Leedsu sedmičku.

Oslavte to, žijeme jen jednou, radoval se po ukrajinském postupu Zinčenko

Za historický úspěch, který se už nemusí opakovat, označili Ukrajinci postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Svěřenci Andreje Ševčenka zdolali díky brance Arťoma Dovbyka v prodloužení Švédsko 2:1 a poprvé v dějinách se dostali mezi osm nejlepších týmů. Narazí na favorizovanou Anglii, ani jí se ale nebojí.

Představení účastníků Eura 2020 - Ukrajina

Hrát se před rokem, o Ukrajině by se mluvilo jako o jednom z nejžhavějších týmů na kontinentu a černém koni turnaje. Neporaženi v 11 zápasech v řadě, svěřenci Andrije Ševčenka se do pandemického světa vezli na vysoké vlně úspěchu. Teď? Jediná výhra od 13. října a celkově tři vítězství z 12 pokusů od restartu mezinárodní kopané málokoho naplňuje optimismem...

V Manchesteru City má kvést velký ukrajinský talent Zinčenko

Součástí nového Guardiolova Manchesteru City bude také jedna z vycházejících hvězd ukrajinské kopané, Oleksandr Zinčenko. O přestupu 19letého talentu se živě spekulovalo už dávno před vypuknutím Eura, teprve dnes však akvizici na svém Twitteru potvrdil sám manchesterský klub...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele