Další články

Bývalý gólman Vaniak pokřtil autobiografii Čaroděj

Dva roky po skončení kariéry dnes brankář Martin Vaniak pokřtil svoji autobiografii. Kniha se jmenuje Čaroděj, což byla i přezdívka, kterou si Vaniak vysloužil při svém nejpovedenějším angažmá ve Slavii. Vaniak v knize, kterou sepsal se Zdeňkem Pavlisem, odhalil i mnoho pikantních historek.

Vaniak byl rád, že se na galavečeru mohl cítit trochu jako herec

Bývalý gólman a nyní trenér brankářů Slavie Martin Vaniak si užil nedělní galavečer v Národním divadle, jímž vyvrcholily oslavy 120. výročí založení klubu. Bylo pro něj velkou ctí, že ho vybrali mezi legendy a mohl tak během slavnostního představení vystoupit na jevišti.

Vaniak: Kluci už se na tréninku i smějí a mají radost z fotbalu

Bývalý brankář Martin Vaniak se po čtyřech měsících od konce kariéry vrátil do kabiny Slavie. Od pondělí je novým asistentem trenéra Michala Petrouše a poprvé se tak připravuje na blížící se pražské derby proti Spartě v jiné roli než jako aktivní hráč.

Brankáře Vaniaka dojalo, jak se s ním rozloučili fandové Slavie

Definitivní tečku za aktivní kariérou včera napsal brankář Martin Vaniak. Ten už po minulé sezoně sice s vrcholovým fotbalem v pražské Slavii skončil, ale dnes se s ním ještě při ligovém zápase s Mladou Boleslaví rozloučili v Edenu fanoušci "sešívaných". Vaniak netajil, jak byl dojatý.

Zachovávám chladnou hlavu, říká oceněný Vaniak

Brankář Martin Vaniak sice v uplynulé sezoně s pražskou Slavií žádnou trofej nevyhrál, za právě skončený ligový ročník ale získal individuální ocenění. ČTK udělila čtyřicetiletému gólmanovi, který uzavřel svoji bohatou kariérou, Cenu fair play za celkový postoj k fotbalu.

Ve Slavii končí brankář Zlámal a obránce Vomáčka

Pražská Slavia hlásí první změny v kádru pro příští sezonu. Vedení klubu se rozhodlo, že neprodlouží smlouvu s obráncem Benjaminem Vomáčkou, a ve vršovickém celku končí po ročním hostování z italského Udinese také brankář Zdeněk Zlámal.

Vaniak: Je to bezmoc, nevíme, co bude dál

Brankář Slavie Martin Vaniak cítí po nedohraném pohárovém duelu s Olomoucí, který v poločase ukončily násilné protesty domácích fanoušků proti vedení zadluženého klubu, velkou bezmoc. Nikdy by ho nenapadlo, že situace zajde až takhle daleko a dojde pomalu k lynčování. Slávistické příznivce ovšem označením zrádci nenazývá.

Vaniak se chystá na poslední derby

Když v listopadu končila podzimní sezona, čtyřicetiletý gólman Slavie Martin Vaniak počítal s tím, že už bude na jaře jen krýt záda mladším kolegům. Na žádost kouče Michala Petrouše však ještě půl sezony vypomáhá Pražanům v boji o záchranu a nyní se chystá na své již definitivně poslední derby proti Spartě v kariéře.

Brankář Vaniak je rád, že se s Olomoucí mohl rozloučit nulou

Pro brankáře Martina Vaniaka to byla nejspíše prvoligová derniéra na stadionu v Olomouci. Čtyřicetiletý veterán v ní dnes v utkání 21. kola nejvyšší soutěže pomohl Slavii k bezgólové remíze a prodloužení jarní neporazitelnosti na čtyři zápasy.

Vaniak nadále v kádru Slavie

V kádru Slavie Praha nečekaně zůstává čtyřicetiletý brankář Martin Vaniak, přestože po podzimu avizoval, že se už bude věnovat hlavně trénování mladých gólmanů.

Vaniak povede ve Slavii mladé gólmany a chystá se ukončit kariéru

Brankář Martin Vaniak bude ve Slavii během jarní části trénovat mládežnické gólmany. V pražském klubu má smlouvu do konce června příštího roku a rád by ji dodržel právě prací s talentovanými brankáři.

Podle Vaniaka je za trápením Slavie neschopnost proměnit šance

Velkou zásluhu na bezbrankové remíze Slavie Praha v 8. kole nejvyšší soutěže v Hradci králové měl devětatřicetiletý brankář Martin Vaniak. V samotném závěru skvěle reflexivně vyrazil hlavičku Radka Hochmeistera a udržel čisté konto.

Vaniak ještě končit nechce, definitivně rozhodne nový trenér

Brankář Martin Vaniak už měl čekat na fotbalový důchod a doufat, jestli vůbec dostane šanci se v posledním ligovém kole rozloučit, ale místo toho zažil další veletoč a je z něj zase klíčová postava Slavie. Poslední zápas v Mladé Boleslavi změnil ze smutného loučení ve vlastní akrobatickou show...

Škoda prohry, když jsme vydrželi tak dlouho, litoval Vaniak

Fotbalisté Slavie Praha ztratili v poslední minutě úvodního semifinále proti Jablonci bezbrankovou remízu, a do odvety si tak výhodnější výchozí pozici vypracoval soupeř. Ačkoliv o výsledku rozhodla penalta, slávistický gólman Martin Vaniak uznal, že Severočeši vyhráli zaslouženě.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele