Sparťané a slávisté před derby: Kvůli tomu fotbal hrajeme

Pondělní ligové derby mezi Spartou a Slavií bude pro řadu jeho aktérů opět splněním snu, kvůli kterému hrají fotbal. V zemi není prestižnější duel než souboj odvěkých rivalů a nejinak tomu bude i při 157. vzájemném zápase v nejvyšší soutěži.

Slávisté: Valencia s Villou a bez něj, to je rozdíl

Zásadní vliv na vystoupení pražské Slavie v zápase fotbalové Evropské ligy na hřišti Valencie může mít to, zda v domácím dresu nastoupí uzdravený kanonýr David Villa.

Vaniak se stal náhradníkem, ale ve Valencii bude chytat

Rušný týden zažívá brankář pražské Slavie Martin Vaniak. V pondělí mu kouč Karel Jarolím oznámil, že se stal náhradníkem, přesto se ve čtvrtek postaví mezi tyče při utkání Evropské ligy ve Valencii. Na stadionu Mestalla zastoupí novou jedničku Lotyše Denisse Romanovse, který laboruje se zraněním z nedělního ligového duelu na Kladně.

Vaniak se zlobil, že mu spoluhráči nepomohli

Brankář Slavie Martin Vaniak na první gól v nové sezoně moc rád vzpomínat nebude. Na vedoucí brance Mladé Boleslavi měl svůj podíl, když se nechal přehlavičkovat Alexandrem Mendym.

Tak hloupý gól už jsem dlouho nedostal, kál se Vaniak

Především slávistický gólman Martin Vaniak se radoval z remízy 3:3 s Mladou Boleslaví v dohrávaném zápase 25. kolo první ligy, v němž jeho týmu hrozila první porážka v novém Edenu. Svou chybou pomohl hostům do vedení a o to více děkoval Milanu Černému, že v závěru vyrovnal.

Vaniak děkoval po zisku titulu Ostravě a Brnu

Martinu Vaniakovi se v sobotu splnil sen, s nímž loni v létě přišel do pražské Slavie. Zkušený gólman se v sedmatřiceti letech dočkal prvního mistrovského titulu, za který však červenobílí hodně vděčí nečekanému zakolísání rivala ze Sparty. I proto Vaniak po remíze slávistů s Jabloncem 2:2 děkoval především Ostravě a Brnu a jejich trenérům, že vyhráli na Letné.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele