Magera má za sebou operaci kotníku

Český reprezentant Lukáš Magera z rumunského Temešváru se v minulém týdnu podrobil artroskopické operaci kotníku. Do konce roku bude muset chodit o berlích, poté začne s rehabilitací. Do únorového startu jarní části rumunské ligy by měl být v pořádku.

Magera si v Temešváru chválí hrajícího trenéra Contru

V dnešní době již kuriózní zkušenost v těchto týdnech získává český fotbalový reprezentant Lukáš Magera. V Temešváru si totiž zkouší, jaké to je nastupovat pod hrajícím trenérem Cosminem Controu. Ten v září převzal tým po Vladimíru Petrovičovi, který odešel k srbské reprezentaci.

Magera: Proti Manchesteru City moc šancí nemáme, ale je to super

Soupeř, proti kterému není moc šancí postoupit, ale o to větší radost je si proti němu zahrát. Tak hodnotí český fotbalista Lukáš Magera Manchester City, proti kterému nastoupí s Temešvárem ve 4. předkole Evropské ligy. Sám si před dnešním losem v Nyonu představoval, že rumunský celek narazí právě na Manchester.

S reprezentací poletí do USA Pekhart místo Magery

Jablonecký útočník Tomáš Pekhart byl poprvé v kariéře povolán do národního týmu a zúčastní se přípravných zápasů ve Spojených státech. Jednadvacetiletý Pekhart nahradil původně nominovaného Lukáše Mageru z Temešváru, jehož nakonec vedení rumunského klubu pro potřeby národního týmu neuvolnilo

Magerův gól z 90. minuty drží Temešvár v boji o rumunský titul

Český fotbalista Lukáš Magera nadále drží Temešvár v boji o rumunský titul. Gólem v poslední minutě zařídil týmu vítězství 2:1 na půdě Universitatey Craiova. Temešvár tak ztrácí devět kol před koncem sezony jediný bod na vedoucí Kluž, která má zápas k dobru.

Magera září v dresu Temešváru: Jsem rád, že mi to střílí

Lukáš Magera září v rumunské lize. Na jaře se napevno usadil v základní sestavě Temešváru a v posledních dvou zápasech se blýskl třemi góly a asistencí. Má tak velký podíl na tom, že Temešvár patří k hlavním kandidátům na titul.

Magera věří, že mu dobré výkony v Temešváru pomohou z lavičky

V posledních týdnech prožívá útočník Lukáš Magera herní obrození, přesto v rumunském Temešváru zdaleka nezískal jisté místo v základní sestavě. Neustálé pendlování mezi lavičkou a vyvolenými v elitní jedenáctce ho trápí, přesto skepsi nepropadá a chce trenéra přesvědčit, že na něm může stavět.

Magera: Rumunská liga má vyšší úroveň než česká

Přestože pražská Sparta dokázala ve čtvrtek v Evropské lize porazit elitní rumunský celek Kluž, rumunská liga má podle fotbalisty Lukáše Magery vyšší úroveň než česká. Útočník Temešváru náročnost rumunské soutěže poznal na vlastní kůži. Zatímco v Baníku Ostrava patřil několik let do základní sestavy, v Temešváru musí o místo bojovat.

Prasečí chřipka sparťany v Rumunsku neděsí

Neplivejte na trávník. Během zápasu nekašlete a také si často omývejte ústa vodou. Rumunsko čelí velkému nárůstu onemocnění prasečí chřipkou a tamní fotbalový svaz se těmito nařízeními snaží minimalizovat riziko šíření nemoci mezi hráči.

Magera odehrál svůj nejlepší zápas v dresu Temešváru

Český útočník Lukáš Magera o víkendu zazářil v rumunské lize. V nedělním utkání 10. kola pomohl Temešváru dvěma góly a dvěma asistencemi k vítězství 6:0 nad posledním Ceahlau. Temešvár se díky jasné výhře vyšvihl do čela tabulky a Magera si řekl o častější zařazení do základní sestavy.

Pro nováčka Mageru je reprezentace výzvou, na hřišti nechá vše

Jedním z mnoha nováčků v české reprezentaci, kterou v pátek čeká přípravný zápas s Maltou, je útočník rumunského Temešváru Lukáš Magera. Šestadvacetiletý bývalý hráč ostravského Baníku se chce o své místo v národním týmu poprat a pokud se dostane na hřiště, nechá prý na něj úplně vše.

Magerovi v Temešváru vyšel start a sní o reprezentaci

Dva zápasy v novém působišti a hned také dva zářezy na střelecké pažbě. Takový start do angažmá, o němž sní všichni fotbalisté, se v Temešváru povedl útočníku Lukáši Magerovi. Exostravský vytáhlý kanonýr si nemůže vynachválit odchod do tamní Politehniky, kde se pod vedením kouče Dušana Uhrina mladšího skvěle odpíchl na své rumunské štaci.

Baník dotáhl příchod Střihavky, odejde ale Magera

Vedení Ostravy dotáhlo do konce příchod útočníka Davida Střihavky, který další sezonu odehraje v Baníku na hostování. Účastník Poháru UEFA se však bude muset obejít bez střelce Lukáše Magery, který odchází za českým koučem Dušanem Uhrinem mladším do rumunského celku Politehnica Temešvár.

O hráče Baníku je zájem, zůstane Svěrkoš?

Jarní výsledky a výkony zvedly zájem zahraničních klubů o ostravské fotbalisty, vedení Baníku však nehodlá dopustit rozprodej. Klub chce znovu postavit silný tým, ale to nebude možné, pokud dojde k příliš mnoha změnám. Bude proto usilovat nejdříve o příchody hráčů, teprve potom zváží možné odchody.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele