Útočník Kozák po vydařeném jaru v Liberci posílil Spartu

Sparta získala útočníka Libora Kozáka, který na jaře sezony působil v Liberci. Devětadvacetiletý reprezentant s pražským klubem podepsal dvouletou smlouvu. Sparta má už druhou posilu pro příští sezonu, před týdnem koupila norského obránce Andrease Vindheima z Malmö.

Takový zápas jsem nezažil, řekl Kozák po třech penaltách

Útočník Libor Kozák má za sebou zápas, který ještě nikdy v životě nezažil. V duelu 29. ligového kola proměnil hned tři penalty a zajistil tak fotbalistům Liberce domácí výhru 3:2 nad Slováckem. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant byl rád, že odčinil zaváhání z nedávného utkání se Spartou, v němž naopak pokutový kop neproměnil a Slovan prohrál 0:1.

Hráčem února v lize je Kozák, trenérem Weber

Nejlepším hráčem první ligy za měsíc únor byl zvolen útočník Liberce Libor Kozák. Mezi trenéry v prvním letošním vydání ankety Ligové fotbalové asociace (LFA) zvítězil Jozef Weber z Mladé Boleslavi.

Kozák má za sebou úspěšný návrat, ale na reprezentaci nemyslí

Do zahraničí odešel útočník před deseti lety z Opavy, aniž by si zahrál nejvyšší soutěž. Premiéru si tak osminásobný český reprezentant odbyl až v dnešním prvním jarním ligovém utkání Liberce proti Příbrami a hned se radoval i ze své úvodní trefy, kterou uzavřel účet zápasu na 4:0.

I když je Kozák v Liberci nejstarší, čeká ho premiéra v lize

Přestože je útočník Libor Kozák v 29 letech nejstarším hráčem v jarním kádru Liberce a na kontě má osm reprezentačních startů, v sobotním utkání s Příbramí si paradoxně může připsat debut v české nejvyšší soutěži. Největší zimní posila Slovanu, která v 19 letech přestoupila do Lazia Řím, cítí před velkou premiérou nervozitu i očekávání.

Liberec v přípravě podlehl Bialystoku, Kozák debutoval asistencí

Liberec na soustředění v Turecku podlehl polskému Bialystoku 1:3 a utrpěl první porážku v zimní přípravě. Útočník Libor Kozák si při debutu za Slovan připsal asistenci a trefil tyč.

Liberec posílí bývalý reprezentační útočník Kozák

Útočník Libor Kozák posílil Liberec. Devětadvacetiletý bývalý reprezentant ukončil smlouvu v italském druholigovém Livornu a se severočeským klubem se dohodl na kontraktu do konce sezony s možností jeho prodloužení. Slovan o tom informoval na svém webu.

Češi v zahraničí: Střelecky se dařilo obráncům, Sivok skóroval proti Maccabi

Hned několik českých gólů viděli fanoušci v evropských soutěžích. Bývalý reprezentant Tomáš Sivok zachránil v izraelské lize bod pro Maccabi Petah Tikva v souboji se slavnějším Maccabi Tel Aviv. Lukáš Mareček z belgického Lokerenu pokořil Gent. Filip Twardzik pomohl na Slovensku skolit Ružomberku mistrovskou Trnavu. Češi dávali góly také ve druhé polské lize - trefili se Kubáň, Petrášek a Schwarz. Divočinu zase ve Skotsku zažil brankář Zlámal...

Češi v zahraničí: Novák pokořil Fenerbahce, poprvé ve Španělsku se trefil Pekhart

Na velkém vítězství 2:1 nad Fenerbahce se o víkendu gólem podílel obránce Trabzonsporu Filip Novák. Svůj první gól za španělské Las Palmas si připsal Tomáš Pekhart a branku ve druhé anglické lize vstřelil Jiří Skalák, ale sebrala mu ho teč spoluhráče. Podívejte se na jejich trefy a projděte si i ostatní evropské ligové soutěže, kde působí čeští fotbalisté.

Češi v zahraničí: Vrátili se Darida, Kalas i Mazuch. Černý se trefil za Jong Ajax

Brankář Tomáš Koubek se vrátil do branky Rennes. Poprvé v sezóně se po zranění kolena dostal na trávník Vladimír Darida z Herthy Berlín. Plná českých návratů byla také druhá anglická liga - po zranění už zase hrají obránci Kalas s Mazuchem a v základu Millwallu se objevil záložník Skalák. Ve druhé nejvyšší nizozemské soutěži se prosadili dva záložníci.

Češi v zahraničí: Trefil se Novák v Turecku, Vaclík vede se Sevillou ligu

Gólově úrodný víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Skórovat se podařilo v turecké lize Filipu Novákovi, v Polsku Michalu Papadopulosovi, či na slovensku obránci Filipu Kašovi. Brankář Tomáš Vaclík vede se Sevillou španělskou LaLigu a totéž navzdory první porážce v sezóně platí pro Zdeňka Zlámala a jeho Hearts ve Skotsku...

Češi v zahraničí: Poprvé se trefil Vydra, Čech překonal tisícovku a Vaclík chytil penaltu

Dva čeští brankáři-legionáři mají za sebou obzvlášť povedený víkend. Petr Čech přispěl k vítězství Arsenalu 2:0 nad Evertonem a zapsal se do dějin Premier League jako první brankář, který dosáhl na 1000 úspěšných zákroků. Tomáš Vaclík ze Sevilly zase zlikvidoval penaltu na hřišti Levante a se spoluhráči mohl oslavit vítězství 6:2. Drobnou oslavu si zaslouží i útočník Matěj Vydra.

Češi v zahraničí: Ondrášek dál řádí, další kosila zranění

Zdeněk Ondrášek přidal v Polsku šestý gól v sezóně a drží vedení v tabulce střelců. Bořek Dočkal v Americe sice přidal další asistenci, ale pak musel střídat a přijde o reprezentační sraz. Stejně jako brankář Jiří Pavlenka z Brém, který po srážce se soupeřem dokonce skončil v nemocnici. A jak se vedlo ostatním Čechům za hranicemi?

Češi v zahraničí: Skórovali útočníci v Polsku i "Ital" Jankto

Jakub Jankto rozhodl utkání Sampdorie Janov v italském poháru jedinou brankou. Střelecky se prosadili i útočníci Zdeněk Ondrášek a Michal Papadopulos v polské lize a že to byly krásné branky. Velký duel chytal brankář Zdeněk Zlámal ve Skotsku, stejně jako Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly.

Češi v zahraničí: Zazářil Vaněk, Kadeřábek dal gól Chievu, Kozák už pálí za Livorno

Ondřej Vaněk stihl za dvacet minut v dresu Ufy dva góly. Na Slovensku skóroval bývalý obránce Baníku Ostrava Filip Kaša. V přípravě se střelecky prosadil Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a Tomáš Koubek si zachytal proti Dortmundu. Češi v italských klubech si vyzkoušeli penaltové rozstřely. Libor Kozák pomohl Livornu k postupu v poháru, naopak Martinu Graiciarovi se vstup do angažmá ve Fiorentině tolik nepovedl.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele