Další články

Leverkusen nadále posiluje, z Arsenalu získal záložníka Xhaku

Granit Xhaka si po sedmi letech znovu zahraje 1. Bundesligu. Švýcarský záložník v létě 2016 přestupoval z Mönchengladbachu do Arsenalu, dnes pak jeho transfer oznámil Leverkusen.

Euforie v Liverpoolu a slzavé údolí v Leicesteru: 38. kolo Premier League v kostce

O titulu i vstupenkách do Ligy mistrů bylo rozhodnuto už před víkendem. Poslední kolo se proto neslo ve znamení lítého záchranářského boje, z něhož vyšel úspěšně Everton. Toffees zdolali Bournemouth 1:0 gólem Abdoulaye Doucourého a uhájili pole position před Leicesterem a Leedsem. V euforii se topili i fanoušci v Birminghamu, protože si Aston Villa zajistila po 13 letech účast v evropských pohárech - konkrétně v Konferenční lize na úkor Tottenhamu.

Zostuzení United a Tuchel s Contem v ráži: 2. kolo Premier League v kostce

V 1. kole kousal zklamání na Old Trafford, o týden později zazvonil Manchesteru United "budíček" v Brentfordu. A nutno podotknout, že hned čtyřikrát v úvodních 35 minutách. Sečteno, podtrženo - dvě utkání, žádný bod, poslední místo. Red Devils prohráli sedm ligových venkovních zápasů v řadě (při skóre 2:21), což je nejhorší bilance klubu od roku 1936.

Arsenal a Švýcarsko přišly o Xhaku. Záložník si poranil koleno

Záložník londýnského Arsenalu a kapitán švýcarské reprezentace Granit Xhaka si bude muset několik týdnů odpočinout od fotbalu. Zranění kolena jej má vyřadit na šest až osm týdnů.

Xhaka místo odchodu prodloužil smlouvu s Arsenalem

Arsenal se bude i nadále spoléhat na Granita Xhaku. Švýcarský reprezentant, jenž byl spojován s odchodem, prodloužil smlouvu do roku 2024 s opcí na další sezonu...

Xhaka dres měnit nebude, podle Artety zůstane v Arsenalu

U konce jsou pravděpodobně několik týdnů trvající spekulace ohledně toho, čí barvy bude v nové sezoně hájit Granit Xhaka. Švýcarský záložník by měl pokračovat v londýnském Arsenalu, přesvědčen o tom je manažer anglického klubu Mikel Arteta.

Podle kapitána Xhaky Švýcaři vyřazením Francie vytvořili dějiny

Podle kapitána Granita Xhaky švýcarští fotbalisté vyřazením úřadujících mistrů světa Francouzů v pondělním osmifinále mistrovství Evropy vytvořili dějiny. Svěřenci trenéra Vladimira Petkoviće prohrávali už 1:3, ale v závěru normální hrací doby vyrovnali a v penaltovém rozstřelu dokonali obrat.

Představení účastníků Eura 2020 - Švýcarsko

Švýcaři se chystají na své páté Euro, kde budou usilovat teprve o svou třetí výhru. Ano, skutečně, stabilní postrach světové scény je na té evropské tradičně spíš do počtu, když minule vůbec poprvé postoupil ze skupiny. Zároveň však Švýcarsko pod vedením kouče Petkoviće na ME dosud v normální hrací době ani jednou neprohrálo a na papíře se teď zdá ještě silnější než pět let zpátky...

Samá Villa: Sestava 15. kola Premier League

Letí to jako blázen, kolo snad co dva dny. Kdo to má stíhat? I přes vánoční shon - který pokračuje i mezi svátky a přes Silvestra, je tu další díl All-Stars Premier League, teď s pořadovým číslem 15. I tentokrát je na text prostší, ale s přelomem letopočtu nastanou zase klidnější časy.

Xhaka je podle slov agenta domluven na angažmá s Herthou

Ke svému konci spěje angažmá Granita Xhaky v londýnském Arsenalu. Švýcarský záložník nepodává kvalitní výkony a v průběhu podzimu si proti sobě poštval fanoušky Kanonýrů, v posledních zápasech se sice vrátil do základní sestavy, přesto hodlá kabinu opustit a v ideálním případě by rád posílil berlínskou Herthu...

Xhaka za Arsenal o víkendu hrát nebude. Je to jen člověk, potřebuje čas, řekl Emery

Kapitán Arsenalu Granit Xhaka nenastoupí do víkendového utkání proti Wolverhamptonu. Na tiskové konferenci to potvrdil manažer Gunners Unai Emery. Xhaka je v nemilosti fanoušků od incidentu, který se stal v minulém kole v zápase proti Crystal Palace.

Anglický glosář: O arsenalské tradici bučení a obskurních hattricích

Jubilejní desáté kolo probíhajícího ročníku Premier League je za námi a s ním přichází také poslední říjnový glosář, který je věru nacpaný k prasknutí. K řešení je toho totiž spousta: Xhaka-gate, devítigólová exploze Leicesteru, bournemouthská deziluze nebo De Bruyneův epický fous. Dostane se na vše...

EF Podcast #23: Krize, kam se v Anglii podíváš

Překvapení z Leicesteru, pokračující mizerné výkony United i podivná nálada v obou klubech ze severního Londýna - o tom všem se mluví v nové epizodě EF Podcastu, tentokrát exkluzivně nahrávané v profesionálních prostorách pražské kavárny...

Kapitánem Arsenalu bude Xhaka. Oficiálně ho jmenoval manažer Emery

Novým kapitánem Arsenalu byl oficiálně jmenován švýcarský záložník Granit Xhaka. Po poradě s týmem mu pásku definitivně svěřil manažer Unai Emery. Xhaka už tým vedl do většiny zápasů v letošní sezoně.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele