Další články

Cardiff pokračuje ve sporu s Nantes ohledně přestupu zesnulého Saly

Cardiff City se bude i nadále soudit s francouzským Nantes kvůli ztrátám způsobeným přestupem hráče Emiliana Saly. Klub to dnes oznámil poté, co švýcarský Nejvyšší federální soud rozhodl, že případ nespadá pod jurisdikci Mezinárodní sportovní arbitráže (CAS).

Fanoušci Nice uráželi zesnulého Salu, Nantes se proti tomu ohradilo

Vedení Nantes se ostře ohradilo proti chování fanoušků Nice, kteří při středečním zápase francouzské ligy se St. Etienne uráželi zesnulého útočníka Emilana Salu.

Za smrt Saly stráví organizátor osudného letu rok a půl ve vězení

Za zavinění tragického úmrtí argentinského fotbalisty Emiliana Saly stráví organizátor osudného letu 18 měsíců ve vězení. Soud v Cardiffu uznal Davida Hendersona již dříve vinným z nedbalosti a dnes vynesl rozsudek. Při nehodě v lednu 2019 zemřel i pilot. Obchodníkovi hrozilo až pět let za mřížemi.

V Cardiffu začal soud kvůli nehodě, při které zahynul Sala

V Cardiffu dnes začal soud s mužem, který je obviněný z organizace letu, při kterém předloni v lednu zahynul i argentinský útočník Emiliano Sala. Rozsudek by měl padnout za dva týdny. Porotci museli potvrdit, že nejsou fanoušky Cardiffu, do kterého Sala přestoupil za 17 milionů eur z Nantes coby nejdražší posila v historii velšského klubu.

Nantes uctí výročí Salova úmrtí ve speciálních dresech

Francouzské Nantes nastoupí na počest zesnulého argentinského hráče Emiliana Saly v nedělním ligovém zápase v modrobílých dresech. Dresy, které v duelu s Bordeaux nahradí tradiční zelené a žluté barvy, budou i na prodej a výtěžek Nantes věnuje argentinským klubům, v nichž Sala s fotbalem začínal. Na počest bývalého hráče také na stadionu zazní minutový aplaus.

Cardiff se odvolal k CAS proti nařízené platbě za zesnulého Salu

Velšský Cardiff se odvolal k mezinárodní sportovní arbitráži CAS proti rozhodnutí fotbalové federace FIFA, která klubu nařídila zaplatit Nantes šest milionů eur (154 milionů korun) za přestup Emiliana Saly. Argentinský fotbalista zahynul při letecké nehodě na cestě z Francie a do Cardiffu nikdy nedorazil. Doručení odvolání potvrdili zástupci CAS. Slyšení by se mělo uskutečnit v dubnu 2020, verdikt se očekává nejdříve v červnu.

FIFA pohrozila Cardiffu zákazem přestupů, pokud nezaplatí za Salu

Mezinárodní fotbalová federace FIFA pohrozila Cardiffu zákazem transferů ve třech přestupních obdobích, pokud nezaplatí francouzskému Nantes šest milionů eur (přes 153 milionů korun) za Emiliana Salu. Argentinský fotbalista zahynul letos v lednu při letecké nehodě na cestě do velšského klubu.

Cardiff za zesnulého Salu platit nechce, odvolá se k CAS

Cardiff se odvolá ke sportovní arbitráži CAS proti rozhodnutí světové fotbalové federace FIFA, podle které musí zaplatit Nantes šest milionů eur (154 milionů korun) za přestup Emiliana Saly. Argentinský útočník zahynul letos v lednu při letecké nehodě na cestě z Francie do velšského klubu.

Cardiff musí za zesnulého Salu zaplatit Nantes 155 milionů korun

Mezinárodní fotbalová federace FIFA nařídila Cardiffu zaplatit Nantes šest milionů eur (155 milionů korun) za přestup Emiliana Saly. Argentinský fotbalista zahynul letos v lednu při letecké nehodě na cestě do velšského klubu a obě strany se od té doby o finance přely.

Dva lidé, kteří si natáčeli mrtvého Salu, půjdou do vězení

V britském Swindonu byli odsouzeni k několikaměsíčním trestům vězení dva lidé, kteří rozšířili na sociální sítě záběry zesnulého fotbalisty Emiliana Saly. Tělo Argentince, jenž tragicky zahynul letos v lednu při letecké havárii nad kanálem La Manche, si pracovníci bezpečností služby natočili v márnici.

Policie zatkla v Salově případu muže podezřelého ze zabití

Britská policie zatkla muže podezřelého ze zabití v souvislosti se smrtí argentinského útočníka Emiliana Saly, který zahynul v lednu při leteckém neštěstí spolu s pilotem Davidem Ibbotsonem. Podle policejního mluvčího byl čtyřiašedesátiletý muž po zadržení a výslechu znovu propuštěn. Vyšetřování dál pokračuje.

Nantes si stěžuje u FIFA na Cardiff kvůli penězům za Salu

Nantes podalo stížnost na Cardiff, který zatím francouzskému klubu odmítá vyplatit první splátku za tragicky zesnulého útočníka Emiliana Salu. Dnes o tom informovala světová fotbalová federace FIFA s tím, že dál nebude případ komentovat.

Se Salou se v Argentině rozloučily tisíce lidí

S argentinským útočníkem Emilianem Salou, který zahynul minulý měsíc při leteckém neštěstí nad kanálem La Manche, se v městečku Progreso v provincii Santa Fe rozloučily zhruba tři tisícovky lidí. Kromě rodičů a přátel nechyběli ani zástupci Nantes a Cardiffu, kam v lednu hráč přestoupil. K rakvi s jeho ostatky lidé dávali květiny a fotografie.

Policie potvrdila, že v havarovaném letadle bylo Salovo tělo

Britská policie potvrdila, že ve vraku letadla v Lamanšském průlivu bylo nalezeno tělo Emiliana Saly. Informovala o tom agentura AP. Letoun s argentinským útočníkem zmizel z radarů 21. ledna nad Lamanšským průlivem nedaleko jednoho z Normanských ostrovů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele