Messi je próza, Maradona je poezie, říká legendární Batistuta

23.03.2018, 23:04
Aktuality
Bývalý vynikající útočník argentinské reprezentace, Fiorentiny či AS Řím Gabriel Batistuta se pustil do srovnání dvou fotbalových velikánů a vysvětlil, proč je podle něj Lionel Messi jen těžko překoná Diega Maradonu.

"Viděl jsem hráč, který zdědí mé místo v argentinském fotbale a jeho jméno je Messi," prorokoval jeden z nejlepších fotbalistů všech dob Diego Armando Maradona v roce 2006, když bylo Messimu pouhých 18 let.

Od té doby ušel pořádný kus cesty a Maradonův odhad naplnil a nejspíš i překonal. Názor, že Messi je tím úplně nejlepším hráčem fotbalu v jeho historii, rozhodně není mezi fanoušky i odborníky ojedinělý. Nesdílí ho však další argentinská legenda Gabriel Batistuta.

Vynikající střelec z období přelomu 20. a 21. století, který byl před Messim nejlepším kanonýrem argentinské reprezentace, vidí stále Maradonu o kousek výš.

"Diego je pro mě ten nejlepší, co tu kdy byl. Reprezentoval Argentince v mnoha věcech, nejen ve fotbale. Měl v sobě charisma, talent a unikátní vynalézavost. Messi, přestože je technicky na stejné úrovni, nebo možná ještě lepší, ho nemůže překonat. To Maradonovo charisma prostě nemá," vysvětloval Batistuta v rozhovoru pro italský deník Corriere dello Sport.

"Diego dokázal velet celému stadionu. Všichni se dívali na něj. Hrál jsem s ním, takže můžu říct, jak úžasný to byl hráč a jaký dokázal pro svůj tým udělat v zápase rozdíl. Messi je próza, Maradona, to je poezie," doplnil devětačtyřicetiletý autor 56 reprezentačních gólů v 77 zápasech.

"Ta fantastická, skoro až snová dimenze zkrátka Messimu ve srovnání s Diegem chybí. I kdyby celé dny trénoval, tak se do takového stavu prostě nedostane. To prostě musíte mít v sobě," prohlásil muž, jenž s Argentinou dvakrát ovládl Copa América.

Právě absence vítězství s národním týmem na velkém turnaji Messimu v životopisu skutečně chybí. "Víte, v minulosti se často o Messim pochybovalo, taky byl z nejrůznějších důvodů kritizovaný... Ale dnes je to bez debat. Technicky je perfektní a nastřílel víc gólů než kdokoliv před ním. Pro mě ale není jako Diego a nejspíš nikdy nebude," uzavřel Batistuta.

Autor: Jiří Fišara / italianfootballdaily.com

Komentáře (487)

Přidat komentář
Tomanatura

Super Bati, takze vlastne je Diego lepsi hrac, protoze ma vetsi charisma

Reagovat
valloire

nepochopil

Reagovat
Kejza

no, ono se v tom Batistutově výkřiku moc víc neskrejvá

Reagovat
smazaný uživatel

Otázka perspektivy.

Reagovat
valloire

Koukám, že je Messi něco jako migranti na Západě. nesmí se zpochybnit, kritika nepřípustná. Když je, tak je to výkřik....O něčem to svědčí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

no a ozval se ten povolanej

Reagovat
Kejza

já to neberu jako kritiku Messiho, protože to kritika není, žejo. a přesně, je to otázka perspektivy, jak píše Andy. někdo miluje poezii, někdo ji nesnáší, ale není to kvalitativní meřítko přece. proto mi to přijde jako holej nesmysl. je to jako když chceš zoufale vymyslet super citát, ale nevyjde to

Reagovat
smazaný uživatel

No máš trochu pravdu ale to isté sa dá povedať o CR7.A navyše má sere to vzájomne porovnávanie keď Messi je celkom iný hráč ako Ronaldo no aj keď jeto asi zapôsobene tým že sú to dvaja top hráči histórie

Reagovat
valloire

Batistuta To je přesný.

Reagovat
ADM

Ešte ty aby si si nekopol a náhodou zas medzi prvými

Reagovat
valloire

no co....vidí to jako já....Batistuta vole

Reagovat
smazaný uživatel

A Maradona to sam vidí jinak

Reagovat
valloire

no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona uz drogy nebere, aby ukazoval sam na sebe ze je nejlepsi Argentinsky fotbalista vsech dob.

Reagovat
patas92

Reagovat
Uwe háže buly

Tebe sem čekal prvního, ne až druhýho

Reagovat
valloire

přišel jsem pozdě z knajpy no

Reagovat
Puskas

Reagovat
Rssa

Ani ne

Reagovat
smazaný uživatel

největší borec, vždycky jsem ho měl nejradši z Argentinců.

Reagovat
kilobyte

"Ta fantastická, skoro až snová dimenze zkrátka Messimu ve srovnání s Diegem chybí. I kdyby celé dny trénoval, tak se do takového stavu prostě nedostane. To prostě musíte mít v sobě,"

To myslí kokain?

Reagovat
tnt03

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Manik...

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Reagovat
smazaný uživatel

To má Vaněk, ale zas o něco horší technika.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Tou snovou chybejicí dimenzí u Lea myslí vylajnovaný bílý prášek u Maradony doma? Nebo to že nerozhodl MS rukou?

Má pravdu, jako Diego nikdy nebude

Reagovat
valloire

Nechápeš co? Maradonu nesnáším, ale prostě ta ruka nebyla to rozhodující nebo něco, čím by vyhráli. To něco bylo Diego. To je fakt. A je to něco, stav, do čeho se Messi nikdy nedostane. Říkám to já a jak je vidět i bezvýznamnej fotbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzdyt tou rukou vyradili Anglany a to docela rozhodujici bylo.

Ja se tak tesim jak budes mlcet a na pul roku zmizis az Messi zvedna pohar MS nad hlavu

Reagovat
valloire

To se nestane. On není lídr, říkám to pořád. V Barceloně to má nacvičený, v repre to nestihne. Tam rozhoduje improvizace, není tolik času se sehrát s jinejma hráčema, tam se projeví opravdu velikost hráče. Maradona vyřadil Anglii hlavně tím solem, potom nebyli schopní nic. A i kdyby bylo potřeba dát další gol, dal by ho. Já ten zápas viděl chlapče. Argentina to kontrolovala díky Maradonovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdo, kde jsem řekl, že Maradona to netáhl? A ještě mi řekni na jakým zápase Argentíny jsi byl v šatně a slyšel co jim tam Messi říká, nebo neříká. Tu kapitánskou pásku tam nemá pro nic za nic. Ano, možná nikdy nebude poskakovat u lajny a strkat do trenéra, ale bude dělat tu fotbalovu věc a tj. tvořit, zakončovat. Nejlepším střelcem v historii Argentiny taky není jen tak A myslim, že pro spoluhráče je už vzpruha i jen to, že tam Messi je.

Podle tvojí logiky je Alexis Sanchez lepší, protože jako lidr Chile vyhral Copu, ale na něj si nikdo už za 10 let nevzpomene. Stejně tak jak za 10 let si nikdo nevzpomene na Goetzeho, Edera. Na Lea se bude vzpomínat vždycky a už i jen tím je dneska nad všemi (společne s Kristiánem samozřejmě).

Reagovat
valloire

Bossi ok, základ je, že víš, že to táhl Diego. To, že Messi není lídr ve smyslu Kvašňáka, Platiniho, Zidana, Pelého, Ronalda atd. je snad z jeho dosavadní kariéry jasný. On prostě hraje, když se daří. Umí to skvěle, to neříkám, ale chybí mi tam to, když se nedaří, aby to vzal na sebe. Batigol to vidí podobně. Unikátní vynalézavost. Portugalsko vyhrálo ME taky díky tomu, že pro ně byla vzpruha už jenom to, že mají CR. Najednou je to pro Argentinu taky tak.... Ale jo, proč ne. Akorát nic nevyhráli....Jasně že se bude vzpomínat na Messiho. Ale ne tak jako na Maradonu. Já ty kariéry můžu porovnat. Viděl jsem Maradonu, kterej neunesl tlak a přesto, že nehrál špatně, v podstatě nesplnil očekávání a neoslnil. Pak jsem zažil proměnu v lídra, kterej chce vyhrát a taky vyhraje. Kterej táhne každej tým, za kterej nastupuje. Podotýkám, že ho nemám rád, mám rád Zica. Jenže Diego Zica trumfnul. Tak to je. Messi je dobrej, má konstantní výkonnost, ale jak říká Batistuta....je to proza, ne poezie. Ta vypadá jinak.

Reagovat
smazaný uživatel

Valdo, vžďyť říkám, počkej pár měsíců a bude to

Reagovat
valloire

Dobrá. Možná mě přesvědčí jako to dokázal Maradona. Laťka je ale kurevsky vysoko. To snad víš...

Reagovat
smazaný uživatel

On ji posune výš.

Reagovat
valloire

O tom pochybuju stejně jako Batistuta. Ale ten level je danej Pelém, Platinim a právě Diegem. Budeme to sledovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkus se někdy na ty zápasy Argentiny podívat. Kdyby Higuaín, Aguero a spol. proměnili aspoň pětinu z tutovek, který jim Leoš přichystá, tak by Argentina měla MS + 3x Copa America.

Reagovat
valloire

A kdyby Brazílie 78, 82, 86 proměnila všechny tutovky, které spoluhráčům nachystal Zico, byl by tento stejně jako Pelé trojnásobný mistr světa. Nuda.

Reagovat
fenixLFC

jj takze pre portugalsko je vzpurha to ze hraje ronaldo ale pre argentinu to ze hra messi uz nie ale spojenie ,,On prostě hraje, když se daří. Umí to skvěle, to neříkám, ale chybí mi tam to, když se nedaří, aby to vzal na sebe'' je proste genialne

a na zaver....ked za najlepsieho hraca povazujes nie toho kto ma najlepsie schopnosti ale najvacsiu charizmu tak to vysvetluje mnohe

Reagovat
valloire

Jenže právě Maradona nebo Zico ty schopnosti měli.

Reagovat
valloire

a máš tam málo smajlíků

Reagovat
X-bano-X

Strašný žvást.

Reagovat
valloire

jo jasně, šahaj ti na Lea

Reagovat
X-bano-X

Napísať že Messi hrá len keď sa darí, je príkladom diletantstva čo v tvojom prípade nie je nič nového.

Reagovat
valloire

hraje líp bano, když se vám nedaří, má přezdívku Kdessi....ale to asi víš

Reagovat
smazaný uživatel

Za dalsi 10 let uz deti maji jine hracky. Maximalne vzpomenou, ze 2 hraci co honili statistiky nevyhrali ani MS, Pele hral v dzungle s indiani a Maradona snupal i vapno na penalte, protoze je to bily prasek a to se snupe

Jediny co si myslim je, ze jihoamericane berou narodak tak trochu vic, nez klubove uspechy.

A bohuzel Messi ma v tomhle smulu oproti Maradone. Pokud neda titul MS, tak oblibeny/uspesny jako Maradona v Argentine nejspise nikdy nebude

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
valloire

a tys prostě mrdečka, mám jinej názor, je podloženej a třeba se poser blbe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Nihilister

Hrozný a zbytečný kecy Messi je jedinečný hráč statistiky mluví za vše. A že nebude jako Maradona ... to je jedině dobře, že nefetuje.

Reagovat
smazaný uživatel

messi i kdyby mel statistiky polovicni porad bude nej

Reagovat
smazaný uživatel

To je omezený názor, asi jako myslet si, že v dějinách myšlení nemá středověk oproti dnešku šanci, a při tom v něm žila třeba bedna jako Akvinský nebo lecjaký potulný alchymista či rytíř, kteří pronikali do poznání duchovního života neli víc než dnes, protože do něho pronikali svými vlastními silami, kdežto současná věda nikdy nemůže do duchovních úrovní proniknout dál, pokud zůstane uzavřena pouze na nástrojích odosobněného rozumu. Messiho tak maximálně od Maradony odlišíš statisticky, ale pouze tímhle prizmatem nikdy nebudeš schopen vynést porovnání duchovních vlivů osobnosti na skutečnost.

Reagovat
smazaný uživatel

stredoveke krestanske usporadani spolecnosti bylo samozrejme tou nejvyssi dosazenou metou, na ktere lidstvo zatim dosahlo.... messiho herni inteligence, talent a fotbalovy um, je zkratka jinde nez dieguv a je podlozen statistikou a to i presto kdyby ta cisla takova nemel

Reagovat
Puskas

Ač to zní divně, statistika nesmí být hlavním měřítkem. Nelze vše změřit.

Reagovat
Josifek

Tak hlavně se to těžko měří v rozličných časech, rozličných týmech atd..navíc srovnávat to můžou spíš jen pamětníci, je těžký hodnotit hráče, co člověk nezažil/nepamatuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatímco já o voze, ty o koze.

Reagovat
smazaný uživatel

ze ja na ty tvoje blaboly reaguju viz "porovnání duchovních vlivů osobnosti na skutečnost" nebo zjevne nepravdy typu ze sv. Tomas Akvinsky pronikal svými vlastními silami do poznání duchovního života...

Reagovat
smazaný uživatel

to, že tomu nejsi schopen ihned porozumět neznamená, že jsou to bláboly. Můžou být a nemusí. Ve spekulativní diskuzi je nárok na pravdu nepotřebný. Obzvlášť při tomhle tématu, které nemůže být jiné než deduktivní. Chceš mi snad říct, že Akvinský měl za sebou aparát moderní vědy? Narážel jsem přesně na to, že takhle vyspělý aparát za sebou neměl a to mu dávalo paradoxně pozitivní možnost sebepotvrdit se, kterou by v takové míře dneska nedostal. Současná angažovanost vědy v duchovních otázkách je však stále kontroverzní, protože proměnných je na duchovní úrovni tolik, že nám fungování duchovní skutečnosti ve své podstatě stále zůstává více či méně záhadou. A věda už vůbec nemůže uchopit specifikum duchovní jednotlivosti a jedinečnosti. Může je uchopit jen skrze měření a pojmy, což je vzhledem ke složitým procesům odehrávajícím se v jedinci banálně nedostatečné. Tuhle nedostatečnost dokáže jakákoliv psychologie, dokáží ji doktoři, kteří mnohdy nemůžou jen z obrazů fungování těla definovat přesnou příčinu atd. Spíš než tenhle můj pozitivní skepticismus je daleko větší blábol cpát druhému člověku, že nejlepším fotbalistou historie je Messi. Jestli je statisticky tím nejlepším, uznám, že je statisticky tím nejlepším. Všechno navíc je subjektivismus, který je naprosto v pořádku pokud se necpe druhému subjektivismu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale často jsi jen generátor náhodných slov, který se skutečné podstatě diskuze a problému vyhýbá.

Reagovat
smazaný uživatel

Neni generátor náhodných slov, protože jejich významu rozumí a užívá je správně. To, že odvádí řeč jinam je druhá věc.

Souhlas s Puskasem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud nejdeš k věci, jsou to jen náhodná slova, která odděleně sice smysl dávají, ale v rámci diskuze jsou bezpředmětná.

Reagovat
smazaný uživatel

Pornoherec pls

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

jaká je skutečná podstata diskuze a problému?

Reagovat
smazaný uživatel

subjektivni je ze Messi je nejlepsi, to samozrejme, fotbal je hra ne vedni disciplina...ale o tom to neni, problem je, ze tvoje "paralely" jsou proste mimo, pocinaje formou, kdy se snazis pouzivat terminy, ktere do sebe nezapadaji a nedavaji smysl, az po obsah, ktery je tim padem vyprazdneny..tedy k tomu sv.Tomasi, on se svym scholastickym pristupem opravdu nepotreboval mit za sebou "moderni aparat", at je tim myslena historicko-kriticka metoda, nebo pozdejsi objevy dalsich spisu (kumran), ale o tom diskuse neni, a pravdu nechapu proc pri srovnani messi x diego, nabizis sv. Tomase x soucasna veda, to me prijde jako ten vuz a ta koza

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si naopak myslim, ze to souvislost ma v obou nasich rozdilnych perspektivach. Ale dobre. Kritiku prijmu.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze to povedal spravne. Messi je az na vynimku troch rokov nadpriemerny v reprezentacii oproti tomu co hra v klube. Najvacsi hraci vyhrali trofeje v klube i v reprezentacii. Najvacsi hrac historie nemoze byt niekto kto hra celu karieru Top len v jednom drese

Reagovat
smazaný uživatel

On hraje i za Argentinu top, pane bože

Reagovat
smazaný uživatel

*

Reagovat
valloire

ne nehraje

Reagovat
smazaný uživatel

Ano hraje

Reagovat
valloire

No jestli je to co hraje top, tak to je smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

A řekni mi co je u tebe top, jestli to není bezkonkurenčně nejlepší hrác Argentíny?

Reagovat
valloire

Může bejt nejlepší, ale když nic nevyhrajou a je to jeho top, tak není hoden. Hráč, co je hoden, vyhrává.

Reagovat
Majk91

Jak ohrata stara platna.

Reagovat
valloire

Jako Led Zeppelin. Starou ohranou a špatnou desku tu přehráváš ty.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Mr.Mike

Takze kdyby byl Messi cech tak je v prd*li protoze by s repre nepostoupil ani na Euro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Ještě mohl prohlásit, že Ronaldo je harlekýnka a bylo by to komplet.

Reagovat
smazaný uživatel

Maradona cca 305 kanadskych bodov za karieru. Messi 850.

Reagovat
valloire

Maradona dovedl spolu s Carecou a no name hráči Neapol k titulu. On nehrál v týmu, kterej si koupí nejlepší hráče, aby to bylo někomu na míru.

Reagovat
smazaný uživatel

Tím myslíš Real Madrid?

Reagovat
valloire

Já se nebavím o CR...Můžu klidně ale prohlásit, že by to nedokázal ani Král.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
ADM

Vždy to bolo prezentované akože to vydrtili a brali titul. A keď človek pozrie na tie tabuľky z oboch sezon s Neapolou tak ani nemali najviac výher či najlepšie skóre. Aj Leicester bola v podstate kopa priemerákov a no name hráčov..

Reagovat
valloire

Kdo se takto rouhal? Jediný tým, který všechno vydrtí a bere titul, je samozřejmě Bílý balet. Všechno ostatní je podvod.

Reagovat
Puskas

ještě tam měl ale Carnevaleho.

Reagovat
valloire

Ten už se mi ani nevybaví....Kouknul jsem na sestavu toho zápasu s náma v 88 a vybavuju si Ferraru, De Napoliho, Giordana. Toť vše. Chtěl bych vidět ( a aby si zase někdo nemyslel, že je to proti Messimu, tak nejen Messiho), co by udělal s takovym materiálem v tehdejší italský našlapaný lize. Porazit Milan s Baresim, Maldinim, Gullitem, Rijkaardem a Bastenem je dodnes menší zázrak.

Reagovat
Puskas

jo, nosatý di Napoli... Nezapomeň na Inter s Ferrim, Bergomim, Zengou a těmi třemi Němci. To byla taky obrovská síla.

Reagovat
valloire

Plus Juve, Roma.....Dodnes nechápu, jak to ten Maradona udělal....Věčná škoda, že Zico přestoupil až ve 30 a do Udine. Podle mě by dokázal to samý třeba se Sampdorií nebo Fiorentinou, což byly týmy mimo špičku jako Neapol. A tohle dokáže pouze výjimečný hráč, který se narodí jednou za generaci. Vyhrávat tituly ve Španělsku a mít za prdelí mistry světa a Evropy a nejlepší hráče z ostatních zemí na každým postu není nic v porovnání s jedním titulem Maradony v Itálii.

Reagovat
Puskas

Tak on ten Messi vyniká i v té jejich partě, zase bych ho nezmarňoval. Ale jak píšeš a jak už jsem právě na toto téma v minulosti na EF psal - Diego vytáhl sám s jedním pořádným hráčem průměrný klub i repre, která rozhodně nepatřila k nejlepším, k výšinám.

Reagovat
valloire

Úplně ho nezatracuju , ale pro mě je větší sportovní výkon ten Maradony.

Reagovat
Puskas

to jsme dva

Reagovat
valloire

Reagovat
icka

Reagovat
smazaný uživatel

K tym 305 golom som zabudol pripocitat asistencie, ale aj tak sa to na Messiho asi ani nahodou nebude chytat.

Reagovat
valloire

Goly a asistence, které nevedou k ničemu, jsou k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Finale Copy a MS je nic, stejný jako vypadnou ve skupině

Reagovat
valloire

Historie zná jen vítěze. A goly na MS bych raději nezmiňoval.

Reagovat
Svatej

Tohle je fakt krec uz...

Reagovat
valloire

Ale není k čemu vedly Zicovi branky na MS, k čemu vedlo 91 Messiho golů za sezonu?

Reagovat
Svatej

O to nejde. Z tebe proste uplne strika ta touha pospinit messiho v uplne kazdym vlakne tady. Jses tu evidentne jeden z nejstarších uzivatelu ale presto jses v tomhle jak mimino..

Reagovat
valloire

Pošpinit tím, že vyvracím nepodložený názor, že je nejlepší v historii? Někdo si myslí, že je....v tom případě špiní Pelého? Ale no tak, je to diskuze. Já mám svý argumenty, jiní zase svý. Já Messimu neberu přece, že je jeden ze 2 nej naší doby. Beru mu to, že je nej v historii, což je nejen dle mě pitomost. Jestli ho tím špiním......

Reagovat
Svatej

Tobě se snad už podařilo někoho tady přímo přesvědčit o týhle tvojí pravdě, nebo to probíhá pokaždý stejně, kdy pokaždý ve spěchu přitančíš pod absolutně každej příspěvek o Messim a začneš tam vyprávět kouzla o důležitosti gólů nebo jeho přispění k vítězství na MS, mezitím co oni ti hází ctiróny, nebo se pokouší se na probém dívat zas po svým a stejně diskuze nikam nedojde?

Vždyt to ani není diskuze, když je to pořád dokola a už ani nepřicházíš s ničím novým, jen pokaždý přijdeš a vnucuješ všem tu stejnou pohádku, přitom šance, že fanoušky Messiho přesvědčíš o svojí pravdě je stejně velká jako šance, že oni přesvědčí tebe o jejich.

Reagovat
icka

Reagovat
ADM

Zle. 305 zápasov, apson teda klubových. 144golov a 21áčiek.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamätám si Gerda Müllera, pamätám si aj Quintu del Buitre, videl som Maradonu ako aj van Bastena, ale Messi je zrejme nad nimi. Najlepší hráč histórie.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
smazaný uživatel

Prepil som hodne peňazí a na futbal minul ešte viac, ale fakt si myslím, že nad Messim nikto nie je.

Reagovat
valloire

Alkohol ti zatemnil mozek. , protože Quinta je nade vše, Maradona je genius a i van Basten nebyl k zahození. Už nepij.

Reagovat
smazaný uživatel

Už som prestal, už len tak cez víkend :D počuvaj strašne som žral Huga Sancheza, on bol podla mňa schopný dať gól aj zo striedačky, Butragueño by vymiešal celé ihrisko a potom nahral milimetrový pas aj na mravca a ten by dal gól. Zažil som na vlastné oči aj Völlera či Klinsmanna, ale Messi je fakt dobrý a to nehovorím jak fanda Barcy.

Reagovat
valloire

Hugo byl šampion, dá se říct, že jsem začal fandit Realu taky kvůli němu. Butre byl taky genius, ale oni nehonili statistiky, možná Hugo goly.

Reagovat
dextroza_m

Nehonil statistiky? To jako má přestavat dávat góly? Ty vole k čemu ještě klesnes?

Reagovat
valloire

To ale není nějaká výtka hlavo

Reagovat
Majk91

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

At uz mame radi Ronalda nebo Messiho. Byl by to krasny vrchol dvou fotbalovych legend, postavit se proti sobe ve finale MS. Ve fotbale je to nejcennejsi co lze vyhrat. Ale je to nepravdepodobne, aspon u te Argentiny

Reagovat
smazaný uživatel

To je nepravdepodobne i u te Portugalsko

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pocitove skvele prirovnani. Dobry prozaik dava obsahu remeslne mistrovskou formu, jeho jazyk musi byt rozumove zuzen na ty nejvecnejsi a nejlepe odpovidajici opisy a kvality pocitu, ktere se stavaji obecnem prave timto technickym ucelem, zatimco dobry basnik se nasilne neznym jazykem nedockaveho srdce jak do uzkych sterbin zeme ci zeny vlamuje do neprostupnych propasti v nichz se na lepkave urputnem slidilovi slova toliko nejvic slastne roztekaji jak medved pred medem avsak Boze! nemilosrdne usychaji jeste driv nez se stanou vlahou nebo lavou jak zlovestna krev na vecne chladnem kameni. Messi by byl v tomto smyslu nepatricne znejici medved pred medem, ostatne jako takrka kazdy basnik. Avsak jsou tu nekteri, kteri jsou medem pred medvedem. Ti, jejichz zivouci podstatu ostatni nepochopi, ale uciti jako pridanou hodnotu, jako zivot. A to je v souvislosti pro me treba krome Maradony Ronaldinho, ktereho jsem jiz plne zazil.

kameni

Reagovat
smazaný uživatel

Kameni byl v té brance často taky úplnej poeta.

Reagovat
smazaný uživatel

naprosto presne

Reagovat
smazaný uživatel

Kameni - predstava cerne chobotnice, mohutneho trupu na smesnych nohou s chapadly zakoncenymi obrovskymi lidskymi dlanemi oblecenymi do rukavic.

Jeste k Ronaldinhovi, vzpominam si jak lidi vyskakovali ze sedacek a nepotrebovali k tomu Messiho gol. Bylo to nekde u lajny skoro uprostred hriste a Ronaldinho si tam vodil tam a zpatky nekolik protihracu najednou, aniz by ti snad museli byt nastvani, snad se jen mohli uznale a nevericne usmat, jak velkou umeleckou ta hricka mela moc. Moc, ktera dokazala spojovat. Prekrasny lehoucky okamzik, ktery nepotreboval vau. Jen vybuch emoci a pak ticho a pak nevericny sum a sepot stadionu, jak kdyby Ronaldinho nekoho zavrazdil a ihned na to krasou znovuzrodil.

Reagovat
smazaný uživatel

Dinho byl jedinečnej, fotbal jsem začal sledovat kvůli jiným hráčům, ale až on mě do něj fakt zažral. Ten lob Seamanovi a pak okamžitě perfektní výkony po přestupu z PSG.. fantazie. A nemyslim, že to bylo věkem. Payet pedváděl něco podobnýho v menšim v PL a všichni z něj byli vedle.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vyjimečnější hráč než Dinho nebyl, není a nebude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

super, ty nezklameš. Mám to stejně, ale prostě ty to líp popíšeš.

Reagovat
Mindas

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
El-Pistolero-68

Mi sedi to porovnani prozaik x poeta spis na CR x Messi.

Reagovat
smazaný uživatel

CR x Maradona a Messi uprostřed

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ten prostředek Messimu dělá ten skvělý talent.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, taky se to nabízí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

,,Ta fantastická, skoro až snová dimenze zkrátka Messimu ve srovnání s Diegem chybí. I kdyby celé dny trénoval, tak se do takového stavu prostě nedostane. To prostě musíte mít v sobě."

To jako v nose? Jak se má Messi dostat do té dimenze skrze iontový nápoj oproti Maradonova kokainu?

Reagovat
smazaný uživatel

No jedmoduše Messi má jinou povahu než Maradona. Ale to z něj nedělá horšího hráče. Messi vede spoluhráče svým příkladem, netřeba mnoha slov a gest. Maradona je ten typ cholerika, kterej musí mìt všechno podle sebe a neustále všechny komanduje, podobně jako třeba Růžička. Teda byl, teď už se jen usmívá od ucha k uchu jako joker z batmana. Každej ať si preferuje koho chce.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

Messi není prostě vůdce, to mu schází k dokonalosti

Reagovat
CHONG

Z těch příspěvků zdejších culés by měl Mason Verger o své martini doživotně postaráno.

Reagovat
andrew96

Próza > poezie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, pak je tu ale z doby moderní například Rimbaud, jehož žitá hloubka slov ční nad téměř jakoukoliv prózou.

Reagovat
smazaný uživatel

Rimbaud měl především hloubku v prdelu kterou mu tam vyhloubil Verlaine

Reagovat
smazaný uživatel

To možná a určitě to platí i opačně, ale tímhle předváděním si jen potvrdil, že tomu piču rozumíš. Kdybys byl teplouš rozuměl bys tomu na úrovni hovna. No a rozuměl bys tomu jen kdybys objevil člověka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
smazaný uživatel

hm ne.

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo

Reagovat
smazaný uživatel

Dej jméno prozaika, jehož text je tak komplexně prožitý jako ten Rimbaudův, tzn. je v něm jak poznání na úrovni nejlepších filosofů, tak existenciální a materiální hloubka, tak jazyk, který je hmotou a slova si nevymýšlí, ale přede skrze samotnou existenci.

Reagovat
Puskas

Rimbaud podle mne ani nevěděl, co psal, protože psát takové verše v 17, 18 letech, to není normální. Nemyslím jen formu, ale i obsah.

A prozaik? Třeba Dostojevskij.

Reagovat
smazaný uživatel

Věděl moc dobře co psal. Možná nevěděl co to všechno bude znamenat v budoucnu, že to od základů promění celou poezii, ale minimálně cítil, že jde po nemožném (Nemožné). Že jde po samotném rozrušování smyslů, které otevírají nové brány chápání materiální skutečnosti. A právě tím, že fyzickou realitu nepopřel, ale chtěl ji žít na samou dřeň sebe sama, navěky překonal jakéhokoliv sebelepšího surrealistu realitu právě popírajícího.

Reagovat
smazaný uživatel

Dostojevského jinak beru. Sice přeci jen výš řadím pozitivistická východiska intelektuálního utrpení alá Rimbaud, Nietzsche, Gorkij, ale u Dostojevského se křesťansky trpitelská forma dá vzhledem k tomu co prožil pochopit. Sám se nacházím někde uprostřed - mezi materialistickým Rimbaudem a křesťanským Kerouacem.

Reagovat
Puskas

O tom Rimabudově materialismu bych pochyboval, stejně jako o tom, že věděl, co píše. To cítil, jak uvádíš, je trefnější, vyvěralo to z něj, ale nebylo to nic cíleného. Nad samotným textem pak žasnou lidi ještě 150 let poté a hledají tam to své, ale nevěřím, stejně jako třeba J. Med, že to bylo vědomé a chtěné psaní konkrétních veršů, navíc formou, kterou zbořil úplně vše, co dosud bylo. Napsal jsem o něm v tomto duchu i článek.

A v próze je víc lidí, co psali o prožitém, u nás je to třeba můj milovaný Jan Čep nebo třeba Weiner.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, nebylo to nic objektivně cíleného, ale předmět jako cíl měl. Chtěl jít na hranici slov, chtěl převést atmosféry, které tělesné smysly otevírají do nedostatečných slov, jeho předmětem tak bylo ve slovech bezprostřední uchopení absolutna neprostupně se ve smyslech vyjevující povrchové všematérie. Dobře, abych byl přesný - jeho snahy spadají spíš do dialektického materialismu. Pokud se nemýlím, s komunismem ostatně koketoval, neli z něho napsal dokonce nějaký spis. Nemyslím si, že to z něho pouze vyvěralo, to je strašně zjednodušující. O tomhle "božím" vnuknutí vím, kdy dojde k jakémusi singulárnímu bodu, který spustí jakousi nadpřirozenou spontánnost, jež je v člověku pociťována jako pravda, neboť logika těch myšlenek se tvoří sama, bez vědomé moci zapisovatele a z v těchto stavech je tak opravdu nasnadě pocit boží přítomnosti - jakési vyšší logiky, která se projektuje do jedince, aniž by předem a během toho aktu věděl jaké logické předivo jeho psaní má a ke kterémuž vědění dojde až aposteriori. Jenže u Rimbauda mám pocit, že on v tom zření slov má moc. Samozřejmě ne absolutní, ale částečnou a už tím se navěky liší. Možná je to tím, co jsem psal níže. Jeho názor je jaksi absolutně dětský, žitý, v takový se proměňuje i jeho svět. Avšak právě prostota intelektuálního názoru může být tím od čeho je jeho moc očištěna. Všechno je možné, všechno se zdá možné, až později procitne, že to zdaleka tak není. Avšak ta možnost, ta dětská pozitivita, to je podle mě ta moc, která dělá myšlení čistým. Která se plně a bez pochyb odevzdává vyšší síle, vyšší naději, kterou hledá, kterou prosí o smilování, a z které jak z jakési absolutní sebedůvěry ve svou vlastní posvátnost či v boží povolanost neochvějně tvoří a zapisuje slova úderně jak málokdo před ním a po něm. Slova jenž jsou překrásná i samotná, bez jeho osobnosti. Jež jsou krásná a vážná zároveň, jež jsou ontologickou kategorií, jež jsou živá. Ano, samozřejmě, že v tom hledám to své. To je v pozadí dost možné. To je ale právě ta Rimbaudova nadčasová živost, skrze kterou oživuje druhé, oživuje mě. Skrze, kterou mi dodává odvahu jít pro slova kamkoliv to bude možné a nutné.

Reagovat
Puskas

On podle mne fakt jen zapisoval, v těch 16 letech, kdy psal tak geniální verše, které většina nevyplodí za celý život, to nejde psát sám ze sebe a už vůbec ne cíleně. A i když tam brojí proti Bohu, vnímám to jako jakýsi máchovský boj o něco nepomíjivého, ostatně Arthur se na smrtelné posteli obrátil. A to, že jako dospělý už nenapsal prakticky nic, též o něčem svědčí, snad už byl v zajetí rozumového uvažování, které se pro jeho poezii spontánní a hlubinnou nehodilo. Jako by cítil, že nemůže psát, když bude chtít napsat to a to.

Reagovat
smazaný uživatel

On podle mě nebrojí proti Bohu. Naopak chce jeho požehnání, aby mohl pochopit. Nenávidí ho, protože se mu toho požehnání nedostává a zároveň ho miluje celou svou konečností. Protože je to právě on, kterého hledá. To samé se děje u Nietzscheho, který vůbec není proti Bohu, jen touží poznat to co on představuje. Tu hloubku, která by vyjevila okamžik jako pravdivý. A když již nemá víry, Boha proklíná a jeho učení se stává učením nadčlověka proti Bohu - slovy zároveň třeba německého teologa Guardiniho - "mám-li být já, nemůže být on. Já však musím být, on tedy být nesmí." Tady je i jasný zlom v touze po Bohu. Protože poznání Boha se odbývá v pocitu smrti, která je jedinou absolutní pravdou tělesného života. Nietzsche tedy zatracuje samotnou smrt a volí si život - od toho tedy název celého směru Filosofie Života. Nicméně od touhy po poznání se již v takových výškách nemůže osamostatnit a jeho osud se tak stává tragickým zápolením se sebou samým, kde se nachází antickým bojem mezi nadčlověkem a smrtí nadčlověka, až která by mu přinesla tolik toužený ideál. Rimbaud prožívá v podstatě stejný boj, akorát očima dítěte. Je daleko pokornější, ale zároveň dokáže daleko prudčeji proklít, a to nejen Boha, ale i samotný život. Zároveň v něm však i při tomto pekle zůstává dětská nevinnost zlé myšlenky. Dětská dobrota a srdce, které se dokáže rozněžnit více než jakékoliv dospělé.

Puskasi, vlastně jsi si odpověděl v mých intencích. Cíl úspěchu Rimbaud neměl, ale měl cíl touhy po - dobře - po "nepomíjivém". A tím se chtěl stát velikým. Sám před věčností. S věčností anebo nakonec bez ní, poté co ji zatratil, když to nedokázal. V tom je ostatně jeho velikost. Chtěl věčnost, ne slávu světskosti. Proto byl i schopen věčnost zatratit. A zatratit s ní celý svůj život. Mám za to, že Rimbaud je typický následník Ježíše, obrátit se mohl kvůli tomu anebo ze strachu. Ježíš je nejkomplikovanější pozitivní osoba vůbec. K němu je třeba dospět. Přesně o té falši chtít napsat to a to píšu pod pojmem intelektuální názor, intelektuální moc. Rimbaud je tedy vědomý ve své touze po nepomíjivosti, aniž by intelektuálně vědomý byl vůbec. To samozřejmě nebyl a v těch letech být asi řádně ani ještě nemohl. Myslím, že jsme se opět krásně v názoru setkali, akorát to chtělo práci s podrobnějším vysvětlením našich postojů v něm.

Reagovat
Puskas

Jo, víceméně to vidíme stejně, i s tím brojením/nebrojením proti Bohu. Tak to vidím podobně, jako u toho Máchy. Guardiniho jsem četl dávno, pár knih, ale pokud ji neznáš, tak doporučuji od něj hlavně Těžkomyslnost. Vychvaluje ji mimochodem i Josef Čapek v Kulhavém poutníkovi. Malá knížečka, ale hutná až až.

Reagovat
smazaný uživatel

To zní hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

marquez

Reagovat
smazaný uživatel

Znám ho jen velmi povrchně. Tuším ale, že ses mohl trefit. K magickému realismu teprve přes expresionismus ala Vincent van Gogh dospívám, zatímco mám už dlouho s předstihem k oboum směrům předsudky a výhrady. Rimbaud mi asi přijde čistý ve své dětskosti. Jeho poznávání není hra, a když už došel touhle naivitou na samé hranice možnosti zaznamenat slovy bezprostřední prožívání a jeho poznání by se změnilo v intelektuální popisování a názor, věren skutečnosti psaní zanechal. V tomhle postoji je ztěží překonatelná čistota. Podobnou čistotu jsem zatím nalezl jen u Bukowského. Čistota, v které dílo není kvalitativním dílem, ale obnaženým žitím samotným.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

A treba jeste Bulgakov

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že už ho mám s tebou spojeného. Máš ho dost rád, že? Nebo se mýlím? Mám takový pocit, že už ho zmiňuješ po vícekráté.

Reagovat
andrew96

Génius.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo s Messim jednoznačně převyšují veškeré hráče včetně Maradony, Pelého aspol. Ale to si pak lidi uvědomí zase až s odstupem času.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenomže není jen účel. Je tu ještě sorta hráčů jako Jay Jay Okocha, kteří přínášeli velikost umění bez účelu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kejza

Tady se zas někdo bere moc vážně. Ty přirovnání jsou patetický a úplně zcestný.

Reagovat
smazaný uživatel

Patos ale nemá jen negativní konotaci jak se teď běžně používá. Pokud není veden rétoricky v manipulativním charakteru, ale naopak pokud je dramatickým výrazem poznání individua má vysoce pozitivní charakter.

Reagovat
Puskas

A o báseň v próze? :)

Reagovat
Rssa

Je to sice jen vyjadreni, ale nemuzu souhlasit s tim co Batigol tvrdi. Ne nadarmo na Messiho koukaji vzdy vsichni kam prijede, dokaze na sebe strhnout pozornost. Jestli tim charisma mysli inteligencni jednoduchost a velikasstvi, tak mozna ano, takovy Leo neni. Vice mi vyhovuje jeho klidny az seversky pristup.

Diega jsem zazil az na konci kariery, ale nakoukal jsem toho hodne zpetne a herne ho Messi prekonava, stejne tak konzistentnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale o tom to prostě není.

Ronaldinho mě přinutil sledovat pravidelně Barcelonu, to se Messimu nepodařilo. Nemůžu soudit Maradonu, protože si ho nepamatuju, ale naprosto to vyjádření Batistuty dává smysl.

Reagovat
Rssa

Ja proste davam vice tomu, ze Messi je skvely po mnoho let, kdy to neni jen dvou-trilety vrchol herni vykonosti jako mel Dinho. Ten byl skvely, mozna svou povahou byl vice prijatelny pro vice lidi, ale take mel vice hluchych zapasu. Messi me bavi uz vice nez10 let.

Reagovat
valloire

Jenže zapomínáš na to, že Ronaldinho už byl takový v Brazílii i PSG, takže těch sezon měl víc. Kariéra hráče nezačíná přestupem do Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Ronaldinho byl na levelu zázraku aspoň tak 7-8 let a když přišel do tehdy vysmívané Barcy, která byla v LM skoro outsiderem i na Celtic Parku, prakticky během několika chvil ji vytáhl na samotný vrchol.

Reagovat
valloire

On pouze předčasně skončil díky možná ztrátě motivace a bohémskému životu. Tak to básníci mívají. Stroje ala Messi, Ronaldo jedou pořád. Já dávám přednost těm básním.

Reagovat
smazaný uživatel

Mám to stejně, proto jsme se asi v názoru setkali.

Reagovat
valloire

Reagovat
meno

Oh boy to pro tebe mám hráče https://goo.gl/images/sWzGvS

Reagovat
smazaný uživatel

S tim souhlasim. Dinho udelal z Barcelona "velkoklub" na "TOP velkoklubu"

Od te doby to je uplne jiny Barca. Treba Man.United se to podarilo ve finale LM od 99, ale od odchodu SAF to pada zas do rozmer velkoklubu. Docela me stve jak Frank Rijkaard doslova vytahnul Barcu na vrcholu svym fotbalem, ale moc neni doceneny. Takovy fotbal za neho jsem uz dlouho nevidel a snad mozna obcas MU s CR7 nebo Juppuv Bayern kdy vyhrali LM. Jinak jsem nevidel podobne vykony. V te dobe to bylo krasnou a rychlou jizdu, ze ktere musel valloire trhat vlasky pri elClasico. To cloveka neusne pri fotbale. Kdyz pak Barca hralo ten pomaly tiktitktitktitktkti, tak jsem usinal spolehlive po prvni polocase a to 2 z 5 zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Barca byla samozřejmě velkoklub už předtím, jen s Dinhem přišla nova generace. S Messim taktéž. Schopnostmi Dinha klidně vyrovná, významem pro spoluhráče překonáva.

Reagovat
icka

top velkoklub urcite pred Dinhem nebyla

Reagovat
Rssa

Jestli ti rikaji jmena treba jako Romario, Rivaldo, Cruyff, Stoichkov....ci jeste dal v historii, tak bys netvrdil takovou hloupost.

Barcelona bylo TOP i pred Ronaldinhem

Reagovat
smazaný uživatel

Nove tisicileti, 3 sezony pred Ronaldinhem

2000/2001 4. misto

2001/2002 4. misto

2002/2003 6. misto

Reagovat
Rssa

Tak snad se nebavime o 3-4 sezonach....to jako bys tvrdil, ze MU neni TOP klub

Reagovat
smazaný uživatel

Jakou ma tohle historicke topklubstvi souvislost s bezprostrednim stavem klubu pred prichodem Ronaldinha?

Reagovat
Rssa

" Dinho udelal z Barcelona "velkoklub" na "TOP velkoklubu" "

Coz je blbost, nebot TOP velkoklub neztrati svuj status behem par nepovedenych let. Souhlasil bych s tim u Liverpoolu, coz byl TOP velkoklub, jenze sucha leta je dostihla. To u Barcelony nebylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, mas pravdu je to slozitejsi. Problem teda muze byt v rozdilne casovosti, z ktere oba postoje vychazi. O dobe pred prichodem Ronaldinha bys tedy mohl rict, te Barca je esencialne velkoklub, ale momentalne se tak nechova. Kazdopadne tenhle esencialismus nikdy neni realita samotna, tou realitou je az vliv konkretnich lidi. A na hristi tehdy tenhle vliv predstavoval Ronaldinho. Predstavoval naplneni historicke esence a ideje Barcelony jako velkoklubu, ktera v tu chvili prichodu Ronaldinha naplnena nebyla.

Reagovat
Rssa

Coz plne odpovia tomu ,co jsem napsal vyse, ze s Dinhem prisla nova generace, ktera ovladla svetovy fotbal. A s Messim dalsi, da se rict ze i mnohem uspesnejsi co se tyka trofeji.

Co se tyka pozitku z hry, tak Dinho byl asi na oko prijemnejsi, jenze ne vzdy. Messi vzdy.

Reagovat
valloire

Tak to teda ne. Ronaldinho v těch pár letech po přestupu do Barcelony byl na oko daleko příjemnější jak říkáš. To se vůbec nedá srovnat. Messi je stroj.

Reagovat
smazaný uživatel

"Jen s Dinhem prisla nova generace". To je ale hrozne oslabeni Ronaldinhova vlivu. Protoze zatimco Messi mohl zacit na jiz obnovenych zakladech vedle neho, Ronaldinho musel zapocit novou eru naplneni ideje velkoklubu v takovem hracskem meritku sam.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlastne nemusim byt v nazoru takhle pokorny. Byl to prave Ronaldinho kdo naprosto promenil verejne vnimani Barcelony. Jeho schopnosti a predevsim jeho usmev udelaly z Barcelonu zase atraktivni znacku, Messi v te znacce zacinal a nebyl to on, ale Guardiola kdo se stal po Ronaldinhovi dalsim a opravnenym symbolem dalsi ery. Messi byl na ideologicke rovine vzdy za nimi, at mohl hrat sebelip. Messi je znackou Barcelony az jako treti v poradi.

Reagovat
icka

Ja nikde netvrdim, ze to velkoklub nebyl, ale uplne top jako ta spicka ledovce to fakt nebylo. Kousicek chybel .

Reagovat
Rssa

V PSG i Brazilii nebyl uplny svetovy TOP ve smyslu dnesniho Messiho nebo Cristiana.

Reagovat
valloire

Jenže pouze proto, že hrál v Brazílii a pak v PSG, jako hráč byl stejně dobrý. Nebo si myslíš, že když přestoupil do Barcelony, okamžitě se zlepšil o 100%?

Reagovat
Rssa

O 100% ne, ale o dost urcite. PSG tehdy nebyla zadna slava a o kvalite brazilske ligy se a take pochybovat. Ale to, co se z nej stalo v Barce bylo jasne vidouci. Jako hrac se zlepsil na tu svoji uroven az v Barce

Reagovat
valloire

To nemůžu souhlasit. MS 2002.

Reagovat
Rssa

Tam to byl Ronaldo. Až v Barce začlo platit Ronaldinho > Ronaldo

Reagovat
valloire

Tak jasně že Ronaldo, ale už tam byl skvělej hráč i Dinho, v Barceloně se akorát dostal na světla ramp.

Reagovat
valloire

Reagovat
Mindas

Reagovat
smazaný uživatel

to neni snižování Messiho, jen je více strojový, i když Ronaldo je vyloženě terminátor

Reagovat
Puskas

Já zažil oba v plné síle a dávám za pravdu Batistutovi s tím, že Messi je opravdu jediný, kdo se Diegovi přiblížil docela na těsno a určitě patří do nej 10 všech dob. On ten Maradona měl opravdu něco navíc, co se těžko definuje, stál nad tak skvělými hráči, jako byli Platini nebo Zico, jak tu píše valloire

Zpětné nakoukávání je zavádějící, díváš se na něj prizmatem své doby, jiného stylu atd.

Reagovat
Kokesh

Maradonu Messi uz davno prekonal.

Ale vzdy budu respektovat nazory ostatnich, co tu dobu zazili a mohou soudit dle svych zkusenosti. Proto doufam, ze zaziji po tehle ere dvou vyjimecnych fotbalstu plno dalsich, kteri me jen utvrdi v tom, jaci jsou oba velikani historie fotbalu.

Reagovat
Rssa

Pekne receno.

Reagovat
Puskas

Reagovat
Rssa

Mozna je to tim, ze me Maradona tak neuhranul. Samozrejme je to i tim, ze se divam prizmatem soucasne doby. Ono prosadit se nyni je daleko tezsi nez kdysi, haci jako Platini nebo Zico tu take jsou a Messi nad nimi vysoce cni.

Reagovat
Puskas

Neber to ve zlém, ale ta často opakovaná mantra, že dříve bylo lehčí se prosadit, není pravdivá. I tehdy bylo plno opravdu fantastických hráčů, ta vyrovnanost je vyšší jen v té poloze průměr-lepší průměr, ovšem co se nadprůměrných hráčů týče, je to vesměs podobné. Platini, Zico, Socrates, Schuster, Rummenigge, van Basten, Maceda, Butrageňo, Ceulemans, Elkjaer-Larsen, Altobelli, Sanchez, Boniek, Blochin... to byli fantastičtí plejeři a nemá smysl vyjmenovat hvězdy současnosti a jednoho po druhém je srovnávat. To, co pro fotbal Maradona v 80. letech znamenal, v době, kdy to mediální a PR pokrytí světa ještě nebylo ani zčásti jako dnes, a to něco navíc, co z něj čišelo, to bylo prostě... Nicméně tehdy se řešilo, je-li lepší než Pelé, tudíž stejná situace jako dnes.

Reagovat
valloire

nehledě na to, že tenkrát nehráli ti nejlepší v pár týmech, ale hráli s horšími spoluhráči, takže něco vyhrát bylo těžší než dnes. Bylo víc týmů, které mohli vyhrát trofeje. No a v každý době se řeší je-li někdo lepší než Pelé.

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravdivá a ignorace této skutečnosti je až úsměvná.

Reagovat
valloire

úsměvná je skutečnost, že to tvrdí ten, kdo to nezažil

Reagovat
smazaný uživatel

Už mě unavuje, jak se každý starý páprda schovává za svuj věk. Nepotřeboval jsem zažít ani černobílé televize a přesto jsem si více než jistý, že ty současné jsou složitější i kvalitnější.

Reagovat
CHONG

Reagovat
Kokesh

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se líbí, jak vždy čekáte, až jeden z vás dá smajlíka a pak se začnete hrnout

Reagovat
Kokesh

O tom to je, Bolo, urcite.

Neni spis pravdepodobnejsi, ze jsi vyplodit grandiozni nesmysl, nez, ze lidi reaguji jen podle predchoziho komentare?

Reagovat
smazaný uživatel

Co je na tom nesmysl? Je to debilní odpověď na grandiózní kravinu, co napsal dědek, ale vesměs dává smysl.

Reagovat
Kokesh

Kdyz vezmu v potaz tvou myslenku s TV, myslis, ze v te dobe slo vymyslet rovnou barevne?

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo, stejně jako nešel dělat fotbal o moc kvalitněji. To ale neznamená, že dnešní televize a fotbal nejsou daleko komplikovanější a lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

Na úrovni televize souhlas. To opravdu jde ruku v ruce s přírodovědným a technickým poznáním. A zde je skutečnost na svých horizontech až bych řekl nepochybně kvalitnější. Ale opravdu si myslíš, že kvality tohoto úseku můžeš (pro mě takhle násilně mechanicky) převést na nepoměrně komplikovanější živou skutečnost?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Jak píšu dole, nepochopils a je mi jasný, že nechápeš ani výrok Batistuty. Komu není dáno.....takže se na tebe nezlobím.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi hloupý, dědo. Naštěstí my jdeme s pokrokem od mala a nemuseli jsme se v horších časech upínat na konkrétní věci. Jsem si více než jistý, že většina lidí zde bude chapat za třicet let, jak šel který sport kupředu a nebude se ztrapňovat na internetu.

Ještě běž volit komunisty, protože za nich bylo lépe

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Ty jsi hrozně ukřivděný chudáček.

Reagovat
icka

Reagovat
icka

ty jsi troll panebože

Reagovat
LeonardoUžoa

Reagovat
smazaný uživatel

Do top 10 všech dob...achjo.

Reagovat
valloire

je to odvážný tvrzení a je to hodně na hraně, to jo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Není to tím, že Maradona je z doby tvýho mládí ne-li přímo z dětství?

Reagovat
Puskas

Pokud jde o oblíbené hráče té doby, mel jsem raději Platiniho, Dány aj. Ne, není.

Reagovat
valloire

a já Maradonu těžce nesnášel, takže jsme objektivní co to jde nejvíc....

Reagovat
patas92

Reagovat
valloire

A čemupak se teď gebíš páťo? Pro mě je Maradona z Barcelony a Argentiny stejnej level jako Messi. NIKDO nemůže bejt v tomhle objektivnější. Tehdy jsem miloval Zica, kterej se srovnával s Maradonou, teď CR. Akorát Zico nehrál za Real, což je věčná škoda, protože bychom se teď bavili o možnosti vyhrát 16-tou LM.

Reagovat
El-Pistolero-68

"NIKDO nemůže bejt v tomhle objektivnější." Bůh promluvil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu není? V té době se aura legendy vytvářela mnohem jednodušeji než dnes. Nebo davali každy víkend na státních TV italskou, španělskou, francouzskou ligu? Nebylo to tak, že hlavní zdroj informací o tomhle byly noviny, radio a nebo jen “highlighty” ve zprávách? A většina hráčů šlo zkouknout jen na hlavních turnajích? To se pak ta “aura” vytváři jednoduše.

Reagovat
Puskas

Takže když to víš lépe než já, tak proč se mně ptáš? Proč se ptáš, když Tě má odpověď nezajímá, protože jsi dopředu přesvědčen o své pravdě?

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mě to zajímá, jen mi vrtá hlavou, že o těhlech hráčích to říkají jen ti co tu dobu zažili, dnes žijeme v době kdy se na ty všechny zápasy můžeme zpětně podívat a většina “mladých” řekne, že to byl pomalý a fyzicky méně náročný fotbal. Takže pro mě nemůze hráč z doby 50 let staré byt lepší než dnešní, kdy je kladeno na všechno několikanásobně více nároků a každý zápas se hraje s profesionálama, stejně tak za 100 let bude drtiva většina hráčú lepších než dnes.

Reagovat
Puskas

Protože je zažili, mohou proto srovnávat.

Reagovat
valloire

Ty to furt nechápeš. Bavíme se tady o talentu, schopnosti číst hru, technice, charisma, o něčem nadpozemském navíc....ne o fyzičce, kterou nadrtí každej.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi teď vyjmenoval to v čem Messi v dnešní době absolutně vyčníva nad ostatními a to že pro tebe nemá charisma nic neznamená.

Reagovat
valloire

Já netvrdím, že to nemá. Tvrdím, že jiní to měli ještě ve větší míře.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Jiní to měli ve větší míře, ale v pomalejším a takticky méně připraveném fotbale nedosahivali jeho statistik.

Jo, to dává smysl

Reagovat
valloire

Dává, pouze to nechápeš a těžko ti to vysvětlovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, že to dává smysl. Kvalitu nepoměříš jenom nejpozitivnějšími možnými okolnostmi. Zatímco se Messi v péči doktorů připravuje na další soustředěný výkon, Maradona ležel ve sračkách rozvalený na gauči.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Není to zdaleka jen o doktorech a moc dobře to víš. No a použití zrovna feťáka, který si své sračky sám vytvářel a prohluboval není vubec šťastné.

Smysl to absolutně nedává, pokud jej v něm na sílu nehledáš a neohýbáš si skutečnost. Napsal jsi dost možná jedinou světlejší stránku dnešní doby, tedy lékařskou péči. Pak je co?

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. To bylo ode mě arogantně hloupé. Není to jenom o doktorech. Ale vyšší technická (možná i metodická) kvalita světa kolem tebe ještě neznamená kvalitu samotnou. Tahle objektivní kvalita jde opravdu využít i na osobní úrovni. Jenže já jsem zastánce i té možnosti, že lze využít negativně. Ve vzpouře proti ní. Získáním obnaženého sebe samotného. A pochopení své omezené, ale přeci jen na téhle úrovni svobodné vůle. Život je takřka absolutní determinismus, v tomhle s deterministy (asi s tebou) souhlasím, ale sám přece víš, že svobodná vůle je. A je asi přesně v tom, co jsme udělali my dva. Přestože jsme milovali, vzdali jsme se determinismu rodiny. Svobodná vůle se vyjevuje právě na tomhle přestože. To přestože totiž říká, že tě opustím, i když tě miluji. To znamená, že říká, že jsem si vědom toho, že tě miluji, ale přesto tě opustím, protože chci. Ano taková svobodná vůle je jistým způsobem odcizení. Ale je to vědomé odcizení. Takže tu můžeme mít vedle sebe paradox. V jakékoliv skutečnosti může být upřednostněn méně kvalitnější člověk, který ale vyjadřuje loajálnost vůči systému, před člověkem, který je kvalitnější, ale vybere si nesouhlas se systémem. Tohle chci dovést k závěru, že ten systémový člověk nemusí být vždy kvalitnější jako spíš soustředěnější a systémově motivovanější. Což samozřejmě na konci klidně může vést k tomu, že bude ve výsledku kvalitnější než ten druhý, který svoji kvalitu zatratil. Na esenciální úrovni ale kvalitnějším být nemusí. Esencí je myšlena jak tělesný předpoklad, tak před-duševní tělesný předpoklad třeba studu. Stud totiž vědomím nelze zvládat. Esencí je dále reakční inteligence, která se nemění, i když schopnost svého rozumu člověk rozvíjí. Já jsem přesným příkladem a konkrétně v reakční inteligenci nikterak lepší než jsem byl třeba před pěti lety nejsem.

Reagovat
smazaný uživatel

Teda a máš pravdu, že nejsem věcný. Uletím hned na první myšlence, která mě při reakci na tvůj názor napadne.

Použití feťáka není ani takové ani makové, pokud se bavíme čistě o kvalitě, je to jenom méně pozitivističtější přístup k využití kvality

Není to zdaleka jen o doktorech, za to jsem se sebekriticky omluvil, ale na konci jsi napsal, že lékařská péče je jediná světlá stránka? Jak jsi to myslel, protože se mi zdá, že se logicky vyvracíš?

Smysl to dává už v tvojí logice, i bez mojí. Když se tedy Messi nachází v objektivně kvalitnějším světě sám je jako jeho vrchol objektivně kvalitnější. To by bylo podivné, kdyby to takhle nebylo. Zatímco Maradona, který se dle tebe nacházel v objektivně méně kvalitnějším světě, byl tedy také méně kvalitnější. Nikdo ale koneckonců nesrovnává ani tak statistiky a kvalitu jako si myslím, že všichni srovnávají spíš vliv jaký ti hráči ve svých dobách měli/mají. Což se nedá ani tak změřit, protože jeden z argumentů, že technika umožnila hráčům být super mediálními hvězdami je dost zavádějící. Přeci tímhle mohl být Maradona klidně taky znevýhodněný. Taky to nemuselo být tak, že fotbal byl větší svátek a tím udával hvězdnost hráčů. Nevím, tohle mi přijde dost, že se můžeme točit v kruhu. Všechno na sebe navazuje a ten problém je komplikovaně provázaný.

Světlých stránek dnešní doby je přece zásluhou techniky hodně. Prakticky jsi sebou v prostoru a čase úplně jinak disponovatelný, protože máš k dispozici jakékoliv data o nich. Lékařská péče je určitě taky někde jinde, když jsou adekvátní diskuze o vyléčení různých dříve smrtelných chorob v čele s rakovinou atd. No a ta disponovatelnost v prostoru a čase ta je úplně neuvěřitelná. V nadsázce řečeno se už asi čeká jen na létající auta a teleport. Výhody techniky jsou neoddiskutovatelné. Já sice zastávám podobně jako Heidegger teorii, že technika člověka od prostoru a času odcizuje dost závažným a nebezpečným způsobem, ale stěží můžu její výhody popřít.

Jestli jsem něco špatně pochopil, prosím o vysvětlení.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mi to nedalo a proklepl jsem si tě, dal jsem si tvoje komentáře do r. 2009 a ejhle, úplně normální, řekněme zdravé vyjadřování, kde nastal ten zlom, že si takhle radikálně přeformátoval svoje vyjadřování? Neříkám, že je to špatně. A ještě mě překvapilo, že jsi mlaďoch, když jsi v 2008 ještě studoval střední. Zajimavé.

Reagovat
smazaný uživatel

Promenilo me citlive prozivani meznich zivotnich situaci jako srovnavani se se smrti, rozchodem, vinou, samotou.

Reagovat
valloire

bude to tím jedinej bossi, že on si to stejně jako já pamatuje a může srovnat

Reagovat
smazaný uživatel

Valdo, většinu zápasů jsem viděl ze záznamu a řeknu ti, že mě to nevytrhlo z křesla. Byli to skvělý hráči, to bez debat, ale cloumá s vámi to že jste se tehdy na fotbal koukali jinýma očina.

Reagovat
Puskas

V přímém přenosu, ne ze záznamu, tam vypadá každý hůře.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tam může vypadat hůře mi pověz.

Reagovat
patas92

Pokud hodnotíš jenom samotnou hru a hráče, tak to ze záznamu vypadá úplně stejně, jako v přímém přenosu.

Reagovat
Puskas

Ne s odstupem času, kdy Ti přijde hra pomalejší, neurovnaná a nevím co ještě. Nelze ale vše měřit statistikami.

Reagovat
Kokesh

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
patas92

Jasně, napoprvé tě ovlivňujou emoce, které si k tomu momentu přiřadíš a už ti zůstanou. Tehdy si ty hráče tolik neviděl, proto sis všech příležitostí mnohem víc vážil a celkově si ten fotbal žral mnohem víc, než dneska. To je naprosto v pořádku, Není to ale pak trochu zkreslující faktor?

Reagovat
valloire

No páti, dobře jsi to napsal....chválím tě. Je fakt, že časem už nekoukáš nadšeně na každej běžnej zápas a nejsi vyvalenej z čehokoliv, ale vybíráš si a nadšenej jsi jenom z něčeho opravdu toho slova hodného. A možná to trochu zkreslený je, ale ne zas tolik, aby tě to ovlivnilo do tý míry, že bys to posuzoval hrozně pomýleně. Je tam jistý procento navíc, to ano.

Reagovat
patas92

Procento emoce, procento zaujatost proti Barceloně, procento krize středního věku a máme výsledek

Reagovat
valloire

. Jaká krize ty fouňo? Může mít krizi někdo, kdo běhá po horách jako já? Maradona, Messi...Argentina, Barcelona. Najdi rozdíl.

Reagovat
Puskas

To zaujetí fotbalem jsem měl dříve určitě daleko větší, to máš pravdu. Ale už jsem to psal komusi nedávno - kdybys měl pravdu obecně, musel bych všechny sportovce z dřívějška stavět nad ty dnešní, ale není tomu tak, uváděl jsem třeba Buffona. Ono vážně nelze vše soudit podle statistik - Lafatu taky nebude pokládat za lepšího útočníka než byli ti, co nastříleli méně branek.

Reagovat
valloire

Jednou za nějakejch 25 let budeš taky srovnávat nějakýho superhráče s Messim a ti mladí ti budou tvrdit, že tenhle je ten nejlepší. Až potom si na mě nebo Puskase vzpomeneš a dáš nám za pravdu. protože ty za těch 25 let to posoudíš líp než ti budoucí mladí. Říká se tomu zkušenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nebudu, já uznávám to, že doba a nároky se vyvíjí a s tím i hráči.

Reagovat
valloire

to si myslíš teď

Reagovat
smazaný uživatel

Dám ti potom vědět

Reagovat
valloire

tak s tím počítám....

Reagovat
Kokesh

Zrovna u tve osoby jsem skalopevne presvedcen, ze jsi nevidel jediny zaznam. Mozna tak highlights na YT.

Reagovat
smazaný uživatel

To o čem jsi zrovny ty přesvědčem je mi z cela jedno .

Reagovat
valloire

To zpětný nakoukání ti ale nenahradí nebo nepřiblíží to, že tu dobu prožiješ. Musel bys koukat i na jiný zápasy měsíc po měsíci, koukat na turnaje, číst noviny..... Pak bys teprve možná mohl trochu ocenit hráče jako Maradona, Platini, Zico, kteří vynikali v týmech levelu dnešní já nevim Celty Vigo. Sledoval bys vývoj fotbalu do dnešní podoby a věděl bys, že dřív byli ti hráči těma tehdejšíma podmínkama i lepší než dnes. Blbě se to porovnává, to ano, ale ten Batistuta to tak nějak vystihl. Maradona byl básník, charismatickej lídr a další Argentinec Messi je přesně namazanej stroj. V tý době Zico to samý co Maradona, jenže nebyl na očích v Evropě a nevyhrál MS. Ale hráč podobnej jako Diego.

Reagovat
Puskas

Počkej, Zico hrál přece v Itálii, snad tam měl i jakési problémy s financemi. Tu jde spíše o to mediální pokrytí - tehdy byl fotbal v televizi oproti dnešku v mizivém procentu. Mnohem více stoupá renomé hráče, je-li na obrazovce jednou dvakrát do týdne.

Reagovat
valloire

Tak Zico tam hrál jenom sezonu a půl v podstatě a i tak na něj dodnes vzpomínají. Způsobil okamžitě poprask. Z těch nejlepších hráčů, kteří tenkrát šli do Itálie, byl nejlepší. Platini měl půl roku problém se prosadit a tak asi jenom Maradona podobně okamžitě zazářil. Jenže Maradona šel do Itálie v nejlepším věku, kdežto Zico dohrát ve 30.

Reagovat
smazaný uživatel

proza > poezie

Reagovat
Puskas

kvalitní próza = kvalitní poezie

V obou je plno skvostů.

Reagovat
Blasphemer

poezii jedině tu červenou

Reagovat
smazaný uživatel

socialistická poezie mmmmm

Reagovat
Puskas

Ani soudružka Pelikánová? Naprostá legenda

https://www.youtube.com/watch?v=HK4Gqo30ezU

Reagovat
valloire

masakr znám

Reagovat
Josifek

Mně přijde, že Batistutovo hodnocení je hodně zkresleno tim, že si s jedním zahrál a druhym ne. I když má pravdu, že Messimu kousek te Diegovi aury chybí. Já myslím, že mírou talentu jsou si rovni, ale Messi vyrostl výš, ať už díky La Masii, tak i vyšší míre profesionality.

Každopádně Batistuta byl v mladi muj TOP 3 nejoblíbenější hráč.

Reagovat
Kokesh

Pro me Maradona nenaplnil svuj potencial, jako jeden z mala tech top hracu. Proto uz je v mych ocich Messi davno pred nim...

Reagovat
valloire

Jak nenaplnil? Třeba by bez toho bohémskýho života lepší nebyl. Vyhrál kromě PMEZ všechno. To PMEZ v podstatě ani vyhrát nemohl.

Reagovat
Kokesh

Tak etapa v Barcelona a hlavne ty mimofotbalovy problemy. Treba, nerikam, ze ne...ale kdyz se nekdo nevenuje 100% sve "praci", nemuze se o nem tvrdit, ze je nejlepsi...

Reagovat
Puskas

Nykännen pil jak Rus, prý občas navalený i závodil a porážel je všechny.

Reagovat
Kokesh

Asi na vsechno existuji vyjimky, muze byt.

Reagovat
valloire

V Barceloně to nebylo ono, ale tam byl zraněnej. No asi v tomhle smyslu, že se tomu nevěnoval 100% potenciál nenaplnil. Jeho možnosti byly výš. I tak vyhrál MS po jednom z nejlepších výkonů všech dob a proto je pro mě nejlepší z Pelém. Takže máš pravdu v tom, že nenaplnil, ale nemáš v tom, že se nemůže o něm tvrdit, že byl nejlepší. Byl nejlepší i přesto všechno.

Reagovat
Puskas

V Barce prý řádil mimo hřiště, to vzpomíná Bican, že mu to vyprávěl Kubala.

Reagovat
valloire

Šel tam mladej no....On řádil ale i na hřišti.

https://www.youtube.com/watch?v=LY8MkxQLQjY

Ani se mu ale v tehdejší brutální lize, kde se hráči nechránili jako dneska, nedivím. Dneska cules brečí, jak jim okopávají Lea, ale chtěl bych vidět, co by říkali tenkrát. Dneska je to plážovej fotbálek bez kontaktu v porovnání s tehdejší ligou.

Reagovat
Puskas

Řezník z Bilbaa

Reagovat
valloire

je někde ta vzpomínka Bicana?

Reagovat
Puskas

Má to v té své knize, co vyšla v 91? Bicanovo tajemství se to, tuším jmenuje.

Reagovat
valloire

Dík, seženu, to jsem nečetl.

Reagovat
valloire

1993. To jsem měl jiný starosti. Chtěl jsem vypít všechno pivo na světě.

Reagovat
Puskas

Jenže přišel podzim, chmelové brigády, a musel jsi začít znova, co?

Reagovat
valloire

To už jsem makal a měl pár let po vojně. Byli jsme mladí a čas knih a sportu pominul. Ta míra zájmu z mládí už pak takhle nenastala i přesto, že byla dál vysoká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta druhá věta neni pravdivá. Můžeš být nejlepší a nejet na 100%. Pravděpodobně ten vrchol ale nebude trvat tak dlouho a přijde brzy schopný koncentrovaný rival.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Svým způsobem má recht - on moc netrénoval, flámoval, a přesto byl král. Kdyby za to vzal pořádně, možná by ta debata dneska nebyla a admini EF by nepočítali vstupy.

Reagovat
valloire

asi jo

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední střelec AS, ktterej to tam sypal

Reagovat
REPLIKATOR

Batistuta taky šňupal?

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
REPLIKATOR

Messi > Maradona

Reagovat
Godwinson

Batistuta

Reagovat
technecium

Myslím, že Leo si pro ten Mundial letos dojde. Je vyzrálejší než před 4 roky, změnil svůj herní styl, je v nejlepších letech, letos mu prostě podvědomě věřím. Nikdo jiný by si to nezasloužil víc.

A fakt na závěr - Messiho porovnávají s Pelém, Maradonou, Ronalda jen s Messim

Reagovat
Puskas

Hodně hraje roli fakt, že jsou to dva Argentinci.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
blaugrana

To sú iné kktiny.

Reagovat
GabrielBatistuta

Maradona ≥ Messi

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mr.Mike

Sem rád že nemusim číst hádky jako kdo je lepší.. Messi vs Ronaldo

Reagovat
valloire

O tom se hádat nedá. Jasně že Ronaldo.

Reagovat
Puskas

a který? :p

Reagovat
valloire

oba

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

200. pre Lionela Messiho, najlepsieho futbalistu historie.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť neříká nic zvláštního, jen prostě to, že Messi nemá to charisma co měl Maradona, což je pravda. Takový lidi jako Maradona, kteří ještě mají mega talent od Boha, na sebe strhnou pozornost na hřišti i mimo něj a co je hlavní - dělá jim to dobře. Messi je mnohem větší introvert - třeba je lídr, do kabiny Argentiny těžko uvidím, ale není to ten bouřlivák a "čertík v krabičce" jako byl Maradona.

Reagovat
valloire

Do kabiny sice nevidíme, ale z toho co je známo se dá s úspěchem říci, že není lídr. Každej to tak nemá daný.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco vlastne Maradona tak skoro opustil Barcelonu ? Nemal na to ?

Reagovat
valloire

Na tehdejší Barcelonu bych měl i já. Zjistil, že je to tam na hovno a tak šel do Itálie, kde tenkrát hráli ti nejlepší.

Reagovat
smazaný uživatel

ty musíš mít slušnej mindrák

Reagovat
smazaný uživatel

V podstatě celou dobu byl zraněnej a pak dostal tříměsíční zákaz za hromadnou rvačku na hřišti a kvůli pocitu křivdy utekl

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Messi není nejlepším hráčem všech dob, když i Maradona byl lepší. A jelikož Pelé, Zidane a Ronaldo byli lepší než Maradona, tak pořadí je následující:

1. Cristiano Ronaldo

2. Pelé

3. Zinedine Zidane

4. Maradona

5. Messi

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

Ještě jsi zapomněl na Di Stefana, Ronalda, Puskáse, Platiniho, Zica, ....

Reagovat
smazaný uživatel

Bicana, Puskase, Strelcova, Onopka, Beckenbauera, Koemana, H. Sancheze, Milla, Roberta Baggia, Maldiniho, Jašina, Zoffa, Soakratese. Vsichni lepsi nez Messi, protoze meli auru.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Garrincha samozrejme.

Reagovat
valloire

Garrincha na toho jsem zapomněl

Reagovat
valloire

Tak auru měl Bican, Beckenbauer, Hugo, Baggio, Maldini, Jašin, Zoff i Socrates.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť říkám, jsou lepší než Messi.

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

*byli

Reagovat
John Obi Mikel

1. Pelé

2. Bican

3. Beckenbauer

4. Ronaldo (ten z Brazílie)

5. Maradona

Reagovat
ttopi

Reagovat
technecium

Reagovat
Majk91

Ronaldo sa celým menom volal Ronaldo Luis Nazário de Lima. Toho co si ty napisal nepatri ani medzi top 10.

Reagovat
tunkic

Jen jedna otazka...Uz nekdy nekdo z expertu nebo fotbalovych legend oznacili C.Ronalda za nejlepsiho hrace historie?? Ja to teda nikde nevidel a neco na tom mozna bude ne?!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano prohlásila to jedna z fotbalových legend - sám Cristiano Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo a Zidane tam nemají co dělat.

1. Messi

2. Pelé

3. Maradona

4. Ronaldo (originál, ne ta komická kopie)

5. Ronaldinho

Reagovat
Reggie

Je tady pres 200 komentaru a pomalu pulka je od toho staryho vosla . Jako vazne, mel by ses jit mozna lecit. Ten komplex je neuveritelnej

Reagovat
smazaný uživatel

Je stary, opusteny, tuziaci po pozornosti.

Reagovat
Reggie

Obcas je mi ho az lito, jak kope nozickama.

Reagovat
Puskas

Anebo prostě píše své názory jako všichni tu, jen se liší od názor většiny, což mají lidé často problém akceptovat.

Reagovat
Reggie

Jde o to, ze ma u kazdyho clanku o Messim minimalne tretinu komentaru, sorry, pro me to zavani komplexem a nebo neutuchajici snahou ostatni presvedcit o svy pravde. Oboje je na hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Za chvilu na nas valloire vyskoci z konzervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Je tu celkem normální slušná debata o tom, co řekl Batistuta a zajímavý pohledy a tebe zajímá z toho všeho jenom tohle....Svědčí o dechberoucí blbosti a tuposti.

Reagovat
Reggie

Mam o tebe pouze starost! Uz me to prijde fakt dost mimo

Reagovat
valloire

To je od tebe šlechetné, nicméně by sis tu diskuzi měl pořádně přečíst, abys mohl přemýšlet nad názory, které nechápeš a které se tu přesto objevují a nad důvody výroku velikého Batistuty. Nemusíš zkoumat žádný internety, je tu výcuc z podstatnýho a doprava až pod nos. A ty ho akorát vohrnuješ.

Reagovat
Reggie

Neboj, cetl jsem diskuzi, to ja delam vzdycky . Ja chapu, ze to co rekl Batigol, ti je po chuti. Jenom jsem si chtel rejpnout, protoze me proste prijde mimo u kazdyho clanku o Messim mit tretinu komentaru a snazit se ostatnim vnutit svuj nazor. Ja mam nazor jinej a zeptam se na rovinu, pokud ARG vyhraje MS, jak na tom bude v porovnani s Maradonou a Pelem pro tebe? Uz se te urcite ptali, ale me to zajima ted.

Reagovat
valloire

Vnutit svůj názor....ne, předkládám pouze jinej pohled, kterej vám z různejch důvodů uniká. To můžu říct, že mně se taky snaží jiní vnutit svůj názor. Kolik je komentů je celkem irelevantní. Jestli dá MS, tak záleží na jeho výkonu, psal jsem to opravdu mnohokrát.

Reagovat
Reggie

To mnozstvi komentu samozrejme neni irelevantni, je to proste snaha, za kazdou cenu ukazat svou pravdu. Ale dal to asi nema cenu resit. Doufam, ze to MS Argentina da a Messi potahne.

Reagovat
valloire

tak snažím se každýmu poctivě odpovědět

Reagovat
Reggie

To urcite . Snazis se kazdyho akorat tak presvedcit, ze tys videl vsechno, znas vsechny a tim padem mas samozrejme pravdu. Ale nechme to bejt, to je porad dokola

Reagovat
valloire

ale já za to nemůžu

Reagovat
Reggie

Proto nahore moje poznamka o leceni . Treba by vedeli co s tim

Reagovat
Reggie

Samozrejme jsem pochopil, jak jsi to myslel, ze vsechno vis a znas. Coz je taky urcite nejaka diagnoza

Reagovat
valloire

Reagovat
Majk91

Ako stary jehovista. Schopny chodit od domu k domu a mliet stale to iste dookola, ze Messi nie je najlepsi futbalista, pritom ludi jeho nazor vobec nezaujima a akurat mu tak jebnut dvere rovno pred nosom.

Reagovat
valloire

Takže jsem jako ty, kterej vnucuje pořád tu svou jedinou pravdu Tys typickej příklad kavárenskýho demokrata, kterej ale neuzná právo někoho na odlišnej názor a okamžitě dotyčného ostrakizuje.

Reagovat
Majk91

pekne si sa opisal, v podstate si len parafrazoval to, co som napisal ja.

Reagovat
valloire

Reagovat
Tuard.MUTD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Tak to je jasná věc, to nemusel říkat.

Reagovat
F.Torres

Nikoho nezajímá, zda je na zadních místech Messi před Maradonou, či ne. Král je jen jeden a hraje momentálně za Královský klub a zraje jak víno

Reagovat
mayday

Reprezentoval Argentince i mimo fotbal... No stavět nabubřelý vyfetlo nad normálního člověka... Charisma asi měl větší, než měl Messi, to souhlasím. Z hlediska fotbalu je těžký to srovnávat, jiná doba, jiný podmínky, jiná rychlost hry, jiný vybavení apod. Ale hrát Maradona v dnešní době, tak je velmi pravděpodobně to samý co Messi.

Reagovat
Majk91

Maradanova charizma > Messiho Charizma.

Messiho futbalove schopnosti > Maradonove futbalove schopnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icka

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Batigol sice vystihl podstatu poezie a próza fotbalu, fakt je ale te, že Messi je o dost lepší hráč. Víc poezie má i on, nebo třeba Baroš a pokud bychom chtěli jít do extrému, tak i třeba Vůchovo kolotočové dobrodružství spolu s kazašským zní velice poeticky. Messi a jeho nudné rekordy v Barceloně a vlastně i reprezentaci jsou oproti tomu nudnou fraškou.

Maradona je zajímavější osobou pro bulvár, jednoznačně kontroverzní a Messi nezajímavý, ale opačně Messi je lepší fotbalista, v gólech i týmově. Maradona dokázal někdy napsat větší příběh právě jinými vstupy než fotbalovými.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
smazaný uživatel

* Messi je póza

Reagovat
smazaný uživatel

Jako částečně má pravdu, ale myslím, že jestli Messi vyhraje s Argentinou MS tak se stane nejlepším fotbalistou všech dob on. A to jsem fanatický maradonista.

Reagovat
smazaný uživatel

Pre mňa je napr. aj brazílsky Ronaldo ikonickejší hráč ako Messi, mal v sebe nejaké to čaro navyše, presne ako vraví Batistuta. dnes je to len o góloch, štatistikách.

Mne to príde tak, že či už dnešný Ronaldo, alebo aj Messi nie sú lepší ako boli Pelé, Maradona, Fenomeno, .. ale futbal sa posunul a útočníci sú produktívnejší celý team pre nich pracuje a obaja sú vo svojich kluboch dlhú dobu .. ak by bol napr. Fenomeno ostal iba v jednom klube, bol by konzistentnejší. No a v neposlednom rade Messi s Ronaldom nemajú výraznejšie zranenia počas svojej kariéry.. to je pre nich veľké šťastie, ktoré mnohí, veľkí hráči minulosti nemali.

Reagovat
ADM

A to že tie zranenia nemajú z veľkej časti nebude náhoda, ale ich každodenná tvrdá práca na tréningu, ktorú mnohí veľkí hráči v minulosti nemali.

Reagovat
Rssa

Mnoho lidí si plete dojmy. Jak Maradona, tak třeba Ronaldo mají pro ně punc výjimečnosti částečně pro to, ze jejich kariéra byla kratší a často šla z extrému do extrému. Drogy, zázračné návraty PP zranění apod. Daleko vyjimecnejsi je to, ze hráč je nejlepší dekádu, což Messi splňuje.

Reagovat
pantondavo

Kterej Ronaldo mel kratsi karieru?

Reagovat
Rssa

Ronaldo

Reagovat
pantondavo

Toho neznam.

Reagovat
smazaný uživatel

prečítaj si komentár nad tebou!

Reagovat
smazaný uživatel

"Tvrdia, že v národnom tíme Španielska sú rozbroje kvôli politickým názorom. Úprimne, o politike nehovoríme takmer vôbec. Som až moc zaneprázdnený hovorením chlapcom z Realu, že v lige sú už odpísaní a oni sú až moc zaneprázdnení tým, že sa sťažujú na rozhodcov."

- Gerard Piqué

Reagovat
pantondavo

Haha

Reagovat
CHONG

Vždyť nikdo si snad na rozhodčí nestěžuje tolik, jako právě Piqué.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdíl je v tom, že Piqué si stěžuje jenom, když to je oprávněný. Např. když nám letos neuznali 2 nebo 3 góly metr za čárou, protože to madridský rozhodčí jako jediný ze 100 tisíc lidí na stadionu údajně neviděl.

Reagovat
pantondavo

Jenom, kdyz je to opravneny

Reagovat
CHONG

Jak jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Nejseš náhodou ten Okurkamurův syn?

Reagovat
CHONG

Argument

Reagovat
smazaný uživatel

To není argument. Předchozí je dostačující. Jen se ptám hloupého asiata, jestli je syn hloupého "českého" imigranta.

Reagovat
CHONG

Tak to mi asi nezbývá než hloupému Čechovi odpovědět, že žádný argument nepředložil, a že Chong není japonské jméno.

Reagovat
Svatej

Reagovat
pantondavo

Messi je bez pochyb nejlepsi fotbalista nasi doby spolu s CR, ale ani nejzarytejsi fanousek nemuze tvrdit, ze je to nejaka osobnost nebo tahoun. Neni, proste neni. Nema charakter, neni to macho, nema skandal, on proste krom bozskyho talentu nema nic.

Nerikam, ze je to malo, na hristi ve finale o moc vic nejde, ale nejvetsi osobnost fotbalu to proste nikdy nebude, na to mu chybi to NECO, co to posune na vyssi uroven.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale co tu Madridisti melete furt za píčoviny? Proč by měl být ten “bulvární” typ? Proč by měl mít nějaký skandál? To jako vážně považujete za slabost, když je někdo světu uzavřený, rodinný typ? Pro mě je to osobnost a právě z tohohle důvodu.

Reagovat
pantondavo

A proc si vybiras jen tu cast o skandalu? Kde pisu, ze je to slabost? Kdo tu pak pise picoviny

Reagovat
smazaný uživatel

O to nejde, ale všichni největší fotbalisté byli vůdčí typy a osobnosti, možná i proto se Messimu nedaří udělat úspěch s Argentinou. A Messi zas takový svatoušek není, na hřišti možná, ale všichni víme, jak si umí v zázemí prosadit svoje věci..

Reagovat
smazaný uživatel

Mam to chapat tak, ze rad citas Blesk alebo Novy Cas ?

Reagovat
pantondavo

To spis ty, kdyz nedokazes pochopit psanej text, asi ti chybi velky obrazky pres cely stranky

Reagovat
Rssa

Reagovat
smazaný uživatel

Na Baggia se nechytá ani jeden, nemaj copánek.

Reagovat
smazaný uživatel

nauc se kopat penalty

Reagovat
smazaný uživatel

To mi bude povídat nějakej ztroskotanec, co se nevejde na soupisku. Najdi si starou reklamu na Johnieho Walkera, tam to všechno je ty penalto.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Gremlin

tak najobľúbenejší útočník, keď verejne vyhlási to čo si dávno myslím

myslím, že ani nejde o maradonnu aj keď to bol titan.. podľa mňa by to išlo povedať o hocijakej čistokrvnej "10" z 80-90 rokov.. midfield maestro.. v argentíne ich bolo veľa, posledný asi riquelme.. možno hráči, ktorý sa viac prechádzali ako behali ale mali neskutočnú tvorivosť, techniku a hlavne momoent prekvapenia.. u messiho vidím iba neskutočný cit, vedenie lopty a zakončenie.. z tohto dôvodu napríklad xaviho radím vyššie.. jednoducho futbal bol vtedy iný, zásadne iný.. aj hráči boli iný.. skôr naturálny ako takticky tréningovo vybavený.. štatisticky sa nemôžu messimu či ronaldovi rovnať.. ale po technickej stránke a umeleckom dojme, tak to by som o týchto dvoch fakt zapochyboval.. jednoducho futbal sa zmenil.. napríklad si položte otázku.. presadil by sa messi, bol by natoľko efektívny keby na neho bolo toľko faulov, napríklad zozadu s cieľom zlikvidova,ť ako na maradonnu na MS 86? nezabúdajme, že vtedy sa na fauly zo zadu nedávali ani žlté karty.. to prišlo až po fatálnych zraneniach ronalda fenomena.. vtedy sa fifa rozhodla sprísniť pravidlá a rozhodcom prikázala "chrániť" hviezdy, ofenzívnych a kreatívnych hráčov.. aj z tohto dôvodu sú messi a ronaldo natoľko efektívny.. takže to malo v tomto zmysle pozitívny zmysel ale negatívny, že to niektorí hráči začali vo veľkom zneužívať a teda filmovať, čo pred tým v takej miere nebolo lebo to skrátka nemalo zmysel.. ale keby hrali naspäť k messimu a ronaldovi, napríklad v serii za batistutových čias, a vzal by ich do parády napríklad taký montero.. hrali by s oveľa väčším strachom, to minimálne.. a ak by väčšinu sezón nepremarodili, myslím že by neboli ani takí efektívni..

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Takže teď jdeme schodit Messiho domněnkou, že by nezvládl skluzy v 80-90.

“možno hráči, ktorý sa viac prechádzali ako behali ale mali neskutočnú tvorivosť, techniku a hlavne momoent prekvapenia.. u messiho vidím iba neskutočný cit, vedenie lopty a zakončenie..”

Timhle jsi mohl skončit, protože dal to nemá už cenu.

Reagovat
Gremlin

podľa mňa nie.. vtedy sa hralo oveľa oveľa nečistejšie.. to čo si k messimu dovolí ramos alebo pepe v el classicu to je fakt slabý odvar.. a k si k nemu alebo k ronaldovi niečo fakt zlé dovolí nijaký hráč a že by ich dajme tomu zákerne vyradil na celú sezónu.. čo neoblo kedysi vôbec nezvyklé.. tak ten hráč sa stane, no média minimálne ho rozsekajú a jeho povesť celkovo futbalová budúcnosť by bola velmi neistá.. to si nikdo nedovolí ani tí najtvrdší psychoši dneska.. obidvaja, tak messi ako aj ronaldo, sú totiž modlami dnešného futbalu.. minimálne reklamnými..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, beru to.

Reagovat
valloire

halo....taky to tvrdím

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře, beru to.

Reagovat
valloire

to máš štěstí, kdyby ne, musel bych rozjet kladiva

Reagovat
smazaný uživatel

To samozřejmě nechci

Reagovat
valloire

jsi velmi rozumný

Reagovat
smazaný uživatel

Po JAR jsem myslel ze to bude v Banegovi, ale ten ma celou tu karieru jakousi podivnou. Ma ve hre zablesky geniality jak Riquelme nebo i ten Diego, ale pak ho v 5 zapasech nevidis

Reagovat
smazaný uživatel

*JRR

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Riquelme nebo Xavi lepší než Messi? O Riquelmem nemá cenu se vůbec bavit, si ho spousta lidí ani nepamatuje. Jestli ses díval na Pepovu Barcelonu pozorně, tak víš, že časem byla přečtená a někdy to býval jen nekonečný sled přihrávek a i ten tvuj Xavi vypadal naprosto neškodně. A pak si vzal míč Messi vykoupal tři soupeře a dal gól. Barcelona bez Messiho by neměla zdaleka tolik úspěchů. Messi by se prosadil všude. To co tvrdíš ty je že hráč se záblesky geniálních přihrávek, který se zbytek času po hřišti plouží viz. Riquelme je lepší než hráč co se nejenom zapojuje do kombinací, zrychluje hru, ale umí i sám si šanci vypracovat, obejít několik hráčů a dává každou sezonu mraky gólů. V tom případě by nejlepším hráčem všech dob byl Pirlo. Ale není, protože se mýlíš.

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
valloire

https://www.youtube.com/watch?v=hlYYP-QbiGU

Semifinále MS. To je to co myslel Batistuta. Básník.

Reagovat
ADM

Obrancovia boli na dovolenke či na MS? Cannavaro by mu nedal už ani ten druhý krok

Reagovat
valloire

ty jsou na dovolený celou kariéru Messiho, to se taky dá říct

Reagovat
ADM

No veď práve na to narážam. Stále tvrdíš ako teraz Messiho chránia a v tej dobe to bol samý likvidačný zákrok na Maradonu, a toto je akože obrana v semi MS??? Dostal ma ten posledný stopér, ktorý kým sa otočil bez lopty tak Maradona mohol dať 3 goly.. Toto v dnešnej dobe určite nevidíš a rozhodne nie na takom turnaji, lepšie bránil Island v skupine.

Reagovat
valloire

Tak to teda uvidíš. Jenom mi řekni nebo najdi víc takových golů na MS jako dal Maradona v tý době. Moc jich není co? Snad žádnej podobnej kromě toho známýho sola proti Anglii. Jak je to možný, když se nebránilo?

Reagovat
ADM

Však ale ja sa nehádam o celom turnaji a minulosti, ja som to nevidel, neviem. Ale hodíš tu gól, kde je obrana na smiech (to snad nechceš vyvracať.. ten prvý obranca na ktorého spravil klučku to je akože čo? ) a napíšeš, že to bol básnik. Také prirovnanie by som bral pri tom sóle

Reagovat
valloire

Na tom turnaji tohle předvedl pouze Maradona. Na dalších turnajích nikdo. Obrana je na smích, protože jí vykoupal Diego. Toť vše. Ale vždycky se najde někdo, kdo to zpochybní.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak obecne z toho fotbalu snad dokazes vycist, ze byl pohybove daleko zivocisnejsi a branici hraci misto pozicni hry casteji chodili do skluzu. To musela byt pro dynamiku Maradony samozrejme vyhoda, ale mnohdy taky nevyhoda. Videl jsem na Maradonu zakroky, ktere by Messi a mozna nikdo dalsi nerozchodil. Ten fotbal byl daleko brutalnejsi. Maradona byl jak stvana zver, zatimco vedle Messiho tanci kdejake tintitko a snazi se ho pouze vytlacovat z vyhodneho navadeni mice. Do Maradony zajelo kdejake hovado se stehnama jak sloupy. Takze ano, z pozice aplikovane dynamiky pohybu to mohl mit jednodussi, z pozice respektu vuci jeho zdravi ztezi.

Reagovat
valloire
Reagovat
John Obi Mikel

Goikoetxea, TAKOVÝ ŘEZNÍK TU DLOUHO NEBUDE

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože, vždyť meleš naprostý nesmysly a ani to neschováš pod svůj perfektně psaný text.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozrejme jsou tu pripady ala Ujfalusi, z kterych se ale udelaly pripady exemplarni, ktere Messiho hre v dusledku pomohly. Zatimco Maradona zil celou svou karieru v paradigmatu sportu, ktery zdaleka nemel tak profesionalni a pozitivne ideologicky pristup ke sportu jako sportu. Maradonovu dobu podle me muzes ve fotbale zazit jeste nekde na vesnicich, kde je fotbal otazka boje a cti ospravedlnujici jakoukoliv fyzickou ferovost ci respekt, a skoro uz ani tam ne.

Reagovat
smazaný uživatel

No a k cemu inklinujes pak, kdyz jsi v samotne povaze sportu jako sportu hraneho pro radost nekde za barakem konfrontovan s tvrdou realitou, v ktere se od tebe presto, ze ti muzou zlamat hnaty ocekava tip top hra plna golu a paradicek. Inklinujes k tomu vyfakovat tuhle pokryteckou moralku, protoze zjistis, ze nemaji radi tebe, ale tvuj um. Tolik asi k tomu, ze to ma Messi fyzicky tezsi.

Reagovat
smazaný uživatel

No a pokud jsi vasnivy a emocionalni clovek tak zacnes utikat k chlastu, drogam. V podstate se to da uplne snadno pochopit bez toho, co se tu tak casto objevuje - bez nadavky Maradonovi do fetaku.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak a cau.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a jinak dik. Doslo mi diky tobe, ze nejprve musim umrit, abych se stal uveritelnym. Uz asi nemam silu vysvetlovat, ze nejsem jen forma, ale ze taky svoje slova bytostne a mravne citim.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bolestne musim cim dal vic poznavat v Jezisovi cloveka.

Reagovat
smazaný uživatel

Temahle recma se nechci povysovat, styskam si jima, ze ti nestojim za to, abys vecne reagoval, ze ti stojim jen za fizlovskou lustraci a urazku. Ktera me nevyslovne probodava. Ktera mi rika, jsi fales a tahni, tady nepatris. Jak nadejny je ted tolik vysmivany madridsky tabor v cele s Vallem, kteremu uz jsem stal za opovrzlivy nesouhlas, ale nikdy jsem necitil, ze mnou pohrda.

Reagovat
smazaný uživatel

A vlastne se v tom postesknuti nejde nez povysovat. Svoje pokrytectvi si vetsinou uvedomim az po nem. Promin. Ty reci jsem si mohl odpustit.

Reagovat
smazaný uživatel

hezky jsis popovídal.

Reagovat
valloire

i hokej byl brutálnější, dneska by se z toho posrali....J.Jágr

Reagovat
LAM

Líp brání i Rayo Vallecano

Reagovat
Majk91

obrana na urovni okresneho preboru a este jak tam ten posledny stoper urobil piruetu... mat Messi taky priestor, tak do polcasu rozhodne zapas a cau.

Reagovat
valloire

https://youtu.be/fxKX_J4VnHU?t=191

dřív bránili líp i v naší lize

Reagovat
ADM

Tak ale Messi sa brániť nedá, to je rozdiel.

Reagovat
valloire

To ani Maradona....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemocny clovek ten dedek. ~100 komentaru pod clankem Messiho.

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele