Češi v zahraničí: Darida byl v bundeslize vyloučen, Simič přihlížel kuriózní brance

Uplynulý prodloužený víkend byl na velké výkony českých fotbalistů v zahraničí trochu skoupý. V Polsku si asistenci připsal Tomáš Přikryl, jinak to ale žádná velká sláva nebyla. Pozornost upoutalo jistě vyloučení Vladimíra Daridy v bundeslize za šest minut a extrémně kuriózní gól Hajduku Split, v jehož obraně hrál Stefan Simič.

Češi v zahraničí: Vaněček skóroval, Koubek s Morávkem okradli Bayern

David Vaněček skóroval v maďarské lize za Puskás Akademii, trefil se i na Slovensku Filip Twardzik z penalty. V Premier si aspoň chvíli za Burnley zahrál Matěj Vydra, Ladislav Krejčí statečně bojoval v italské lize proti Juventusu a Lukáš Zima v Serii B dokonce chytil penaltu. V bundeslize slavili cenný bod s Bayernem Jan Morávek a brankář Tomáš Koubek. A jak si vedli další Češi v zahraničních soutěžích?

Češi v zahraničí: Gólové hody českých střelců a Koubkova šílená minela

Mimořádně vydařený střelecký víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Dvakrát zacílil v zámořské Major League Soccer čerstvý reprezentant Zdeněk Ondrášek. V bundeslize skóroval Vladimír Darida, Serii A zase Ladislav Krejčí. Znovu se zadařilo i Tomáši Pekhartovi ve druhé španělské lize. To ale stále ještě není všechno...

Češi v zahraničí: Jankto pokořil Inter, poprvé se trefil Pekhart

V italské lize se mezi střelce zapsal záložník Jakub Jankto, který pokořil Inter Milán. Jeho Sampdorii to však na body nestačilo. Úspěšnější byl s premiérovou brankou v této sezoně Tomáš Pekhart ze španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Ondrášek skóroval, dva hráči asistovali v bundeslize

Zdeněk Ondrášek se opět prosadil v dresu Dallasu v zámořské Major League Soccer. Momentálně si drží skvělou bilanci pěti gólů v posledních pěti zápasech, do kterých zasáhl. Asistenci si připsal v bundeslize Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu a také Jan Morávek z Augsburgu. Naopak nepříliš povedený zápas zaznamenal v Polsku obránce David Jablonský...

Češi v zahraničí: Kadeřábek rozhodl, dvakrát se trefili Necid, Ondrášek i Schwarz

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté hrající v zahraničních ligách. Dvě branky si zapsali Tomáš Necid z nizozemského Haagu, Zdeněk Ondrášek z amerického Dallasu a také Petr Schwarz z polského Rakówa Czestochowa. Obránce Pavel Kadeřábek zase rozhodl o vítězství Hoffenheimu v německé bundeslize nad Brémami.

Češi v zahraničí: Zmrhal debutoval v Itálii, Ondrášek prolomil střelecké mlčení

Z českých fotbalistů v zahraničních soutěžích se střelecky prosadili jen čtyři. Josef Kvída ve druhé nizozemské lize zachránil Nijmegenu bod. K remíze přispěli také na Slovensku Filip Twardzik a Ondřej Novotný. K remízovému výsledku přispěl i Zdeněk Ondrášek v Major League Soccer, za Dallas se trefil vůbec poprvé. Z dalších událostí stojí za zmínku debut Jaromíra Zmrhala v italské Brescii a začátek ligových soutěží v Německu či Španělsku...

Češi v zahraničí: Necid dal gól PSV, Kadeřábek i Darida přispěli k postupu

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag v nizozemské Eredivisie branku silnému PSV Eindhoven. Ten ale nakonec výsledek otočil i díky asistenci Michala Sadílka. Gól si připsal v německém poháru Pavel Kadeřábek z Hoffenheimu, jeho tým se ale na postup nakonec pořádně nadřel. V poklidu naopak prošla do dalšího kola Hertha, i zásluhou branky Vladimíra Daridy. Branku vstřelil také obránce Augsburgu Marek Suchý, ovšem bohužel vlastní a bundesligový klub nečekaně z poháru vypadl na půdě SC Verl.

Češi v zahraničí: Pospíšil s Přikrylem asistovali v Polsku

Dva čeští záložníci Tomáš Přikryl a Martin Pospíšil si připsali po jedné asistenci v dresu Jagiellonie Bialystok, která remizovala 2:2 v Lubinu. Brankář Tomáš Koubek neuspěl v boji o francouzský superpohár proti Paris Saint Germain.

Češi v zahraničí: Petrášek rozhodl "český zápas" v Polsku, Papadopulos dal gól Legii

Michal Papadopulos a Tomáš Petrášek v Polsku a také Erik Daniel na Slovensku se dokázali střelecky prosadit o uplynulém víkendu. V Nizozemsku se neúspěšně v dresu PSV Eindhoven pokoušel o superpohár Michal Sadílek. Brankář Zdeněk Zlámal zase prožil maratónský penaltový rozstřel ve skotském ligovém poháru.

Obránce Jablonský vyměnil Levski Sofia za Cracovii Krakov

Obránce David Jablonský bude hrát za Cracovii Krakov. Sedmadvacetiletý fotbalista, který do klubu přijde jako volný hráč po skončení smlouvy v Levski Sofia, podepsal se čtvrtým celkem uplynulého ročníku polské ligy podle klubového webu smlouvu na tři roky.

Češi v zahraničí: Střelecký víkend! Góly padaly od Švýcarska po Maďarsko

Čeští fotbalisté v zahraničí prožili celkem vydařený střelecký víkend. Marek Suchý rozhodl o vítězství Basileje. V Maďarsku se trefil Michael Rabušic, ve druhé nizozemské lize skóroval za béčko Ajaxu Václav Černý a Jaroslav Navrátil z Go Ahead Eagles se prosadil dokonce dvakrát v zápase proti Dordrechtu. Ondřej Vaněk z ruské Ufy zase i za svůj kratičký pobyt na trávníku stihl dvě asistence proti CSKA Moskva.

Češi v zahraničí: Necid dal pátý gól, Kadeřábek oslavil stovku

Tomáš Necid vstřelil za Den Haag svůj pátý gól v nizozemské Eredivisie. Obránce Pavel Kadeřábek zase oslavil jubilejní 100. zápas v bundeslize. Po čtvrt roce vychytal vítězství pro Hearts brankář Zdeněk Zlámal. Do základní sestavy se v tureckém Alanyasporu prosadil útočník Josef Šural. A raritní zápas se hrál ve druhé polské lize, zasáhlo do něj hned pět českých hráčů.

Češi v zahraničí: Schick se vrátil na hřiště, poprvé v základu byl Šural

Josef Šural nastoupil v Turecku poprvé v základní sestavě, ale z povedeného výsledku se jeho Alanyaspor těšit nemohl. V úvodní jedenáctce dostal možnost i záložník nizozemského Eindhovenu Michal Sadílek. Po zranění se alespoň na pár minut vrátil na trávník Patrik Schick.

Češi v zahraničí: První gól Šurala a Vaclík pokořený Messim

Tomáš Vaclík ze španělské Sevilly se o víkendu zařadil do vcelku široké společnosti brankářů, kterým nastřílel hattrick fenomenální Lionel Messi. V Turecku zase Josef Šural dostal sice jen klasických 7 minut na konci zápasu, přesto stihl svůj premiérový gól v dresu Alanyasporu. K zajímavému souboji českých brankářů došlo ve Skotsku...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele