Další články

Obránce Jablonský dostal za sázky od FIFA trest na 1,5 roku

Český stoper David Jablonský dostal od mezinárodní federace FIFA trest za pokus o ovlivnění zápasu juniorské ligy v roce 2012. Obránce Cracovie Krakov nesmí hrát jeden a půl roku. Distanc mu vyprší na konci příštího roku.

Češi v zahraničí: Škoda načal druhou stovku. Gebre a Kadeřábek asistovali

Asistence v německé lize si připsali Pavel Kadeřábek i Theo Gebre Selassie. Zejména v případě jeho Werderu Brémy šlo o víkendu o důležité vítězství v boji o záchranu. Další gól v Turecku si připsal Milan Škoda v Turecku a skóroval i Petr Schwarz v Polsku za Raków.

Češi v zahraničí: Škoda v klubu kanonýrů, Vaněček se trefil dvakrát

Milan Škoda vstoupil gólem z penalty za Rizespor do Klubu ligových kanonýrů. Šlo o jeho 100. branku v kariéře. V turecké lize se střelecky prosadil také obránce Filip Novák za Tranbzonspor. David Vaněček se dvakrát trefil v maďarské lize za Puskás Akademii. Na Slovensku se blýskl za Pohronie obránce Petr Pavlík.

Češi v zahraničí: Škoda zlomil Muslerovi nohu, pak gólem porazil Galatasaray

Bývalý útočník Slavie Milan Škoda se trefil v turecké lize a pomohl svému Rizesporu porazit Galatasaray Istanbul, ovšem také nešťastně zranil uruguayského brankáře Fernanda Musleru. V Polsku se trefil kapitán Rakówa Czestochowa Tomáš Petrášek.

Češi v zahraničí: Pekhart rozhodl o vítězství Legie, Schick pomohl k obratu

Útočník Tomáš Pekhart rozhodl jedinou brankou prestižní zápas polské Ekstraklasy, ve kterém jeho Legia Varšava přetlačila Lech Poznaň. Patrik Schick vyrovnal za Lipsko v zápase proti Kölnu na 1:1 a pomohl mu k obratu v zápase. Důležitou výhru oslavili v bundeslize Jiří Pavlenka a Theo Gebre Selassie z Brém, které vyhrály na půdě Schalke. Češi už se zapojili do lig také v Maďarsku a Litvě.

Češi v zahraničí: Schick dal gól za Lipsko. Bartl pomohl porazit Piast, trefil se i Škoda

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích. Patrik Schick skóroval v dresu bundesligového Lipska, v Turecku se zase zadařilo Milanu Škodovi v barvách Rizesporu. K vítězství svého Rakówa Czestochowa nad Piastem Gliwice pomohl krásnou brankou Daniel Bartl. V Polsku dal gól i Michal Papadopulos. V Maďarsku se trefil David Vaněček a v zámořské Major League Soccer hned v úvodním zápase Zdeněk Ondrášek.

Češi v zahraničí: Vydrovi to pálí. Premiérově se trefili Pekhart a Břečka

Matěj Vydra se podruhé v řadě trefil v anglické lize za Burnley. Tomáš Souček naopak na Anfieldu proti Liverpoolu odehrál jen něco málo přes poločas kvůli zranění. V polské lize se trefili dva Češi, zatímco Tomáši Petráškovi a jeho Rakówu to na body nestačilo. Tomáš Pekhart pečetil vítězství Legie Varšava svou první brankou po přestupu. Premiérový gól vstřelil i obránce Tomáš Břečka v Turecku.

Češi v zahraničí: Schick byl mužem zápasu, Vydra rozhodl, Vaněček protáhl sérii

Reprezentační útočník Patrik Schick pomohl gólem k vítězství Lipska nad Brémami 3:0, navrch dostal cenu pro nejlepšího hráče zápasu. Matěj Vydra zase rozhodl prvním gólem v této sezoně Premier League o vítězství Burnley na hřišti Southamptonu. Dařilo se i hráčům v menších ligách. Na remíze Rakówa Czestochowa s Legií Varšava měl v polské Ekstraklase nemalý podíl Petr Schwarz. David Vaněček další trefou zase protáhl svou střeleckou šňůru v Maďarsku.

Češi v zahraničí: Kanonáda napříč Evropou. Gól dali Schick, Darida či Necid

Českým fotbalistům se o víkendu v zahraničních soutěžích střelecky mimořádně dařilo. V německé bundeslize přispěli Patrik Schick a Vladimír Darida k vítězství Lipska, respektive Herthy Berlín. Ještě produktivnější pak byli Češi v Nizozemsku. Ve dvou nejvyšších soutěžích se prosadili všichni čtyři hráči, kteří do zápasů svých týmů zasáhli, tedy Tomáš Necid, Josef Kvída, Jaroslav Navrátil a Richard Sedláček.

Češi v zahraničí: Čelůstka skóroval, Schick přidal asistenci

Pouze Ondřej Čelůstka dokázal z českých fotbalistů působících v zahraničních soutěžích o víkendu skórovat, nepočítáme-li tedy vlastní branku Stefana Simiče z chorvatského Hajduku Split. Opora zadních řad české reprezentace zacílila přesně v barvách Antalyasporu proti bývalému zaměstnavateli Trabzonsporu. Zadařilo se i Patriku Schickovi, který si v dresu Lipska připsal asistenci.

Češi v zahraničí: Dva rozdílné góly v bundeslize. Trefili se Schick i Darida

Dva české zásahy v německé bundeslize přinesl víkendový program. Nádherně se trefil Patrik Schick v dresu Lipska v Paderbornu, naopak branka Vladimíra Daridy do sítě Borussie Dortmund se s klidným svědomím označit jako velmi šťastná. Čisté konto ve Španělsku vychytal Tomáš Vaclík. Jeho Sevilla se drží stále v závěsu za giganty Barcelonou a Realem Madrid.

Češi v zahraničí: Poprvé v Polsku skóroval Jablonský, Necid se blýskl dvěma brankami

Střelecky se dařilo českým fotbalistům v Nizozemsku. Dvěma brankami v dresu nizozemského Den Haagu se blýskl útočník Tomáš Necid. V pátek se trefil také záložník Richard Sedláček z rezervy Alkmaaru. Skóroval i Filip Twardzik ze slovenského Ružomberku, David Vaněček v Maďarsku a v pondělní dohrávce také první branku v polské lize vstřelil obránce David Jablonský. Naopak do vlastní sítě zamířil v bundeslize obránce Hoffenheimu Pavel Kadeřábek.

Češi v zahraničí: Koubek zlikvidoval penaltu, trefili se Schwarz s Pekhartem

Po střeleckých hodech o minulém víkendu tentokrát čeští střelci tak produktivní nebyli. Vytáhl se ale brankář Tomáš Koubek, který v bundeslize zlikvidoval pokutový kop a pomohl k vítězství svého Augsburgu. V polské lize skóroval Petr Schwarz za Raków, trefil se také Tomáš Pekhart v barvách druholigového španělského Las Palmas.

Češi v zahraničí: Střelecky povedený víkend a Vaclíkova chycená penalta

Střelecky vydařený víkend mají za sebou čeští fotbalisté v zahraničí. Pavel Kadeřábek a Theo Gebre Selassie se postarali o dva góly v bundeslize. Michal Sadílek dal branku z PSV Eindhoven a dva české zásahy byly k vidění i v Polsku. K tomu Tomáš Vaclík zlikvidoval penaltu Diegu Costovi. Podívejte se.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele