Ronaldo se do důchodu nechystá, fotbal chce hrát ještě mnoho let

Hvězdný fotbalista Cristiano Ronaldo v únoru oslaví 36. narozeniny, ale o konci profesionální kariéry nepřemýšlí. Portugalský útočník Juventusu by chtěl hrát ještě mnoho let a jeho snem zůstává triumf na mistrovství světa.

Lewandowski má cenu Globe pro hráče roku, Ronaldo za století

Polský útočník Robert Lewandowski přerušil nadvládu Cristiana Ronalda v anketě Globe Soccer Award. Ocenění přidal k nedávnému zvolení nejlepším hráčem světa podle mezinárodní federace FIFA. Ani šestinásobný vítěz Ronaldo z Juventusu Turín ale nepřišel na galavečeru v Dubaji zkrátka, protože byl vyhlášen nejlepším hráčem tohoto století.

Nejlepším fotbalistou FIFA bude Ronaldo, Messi, nebo Lewandowski

O cenu Best pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA se ucházejí Cristiano Ronaldo z Juventusu, loňský držitel ocenění Lionel Messi z Barcelony a Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov. Složení finálové trojice zveřejnila Mezinárodní fotbalové federace FIFA, vítěz bude oznámen 17. prosince.

Byla to skoro nemožná mise, řekl Ronaldo po výhře 3:0 v Barceloně

Kanonýr Juventusu Cristiano Ronaldo si hodně cenil vítězství 3:0 v úterním šlágru Ligy mistrů v Barceloně, na kterém se podílel dvěma proměněnými penaltami. Hvězdný Portugalec považoval za skoro nemožnou misi, aby turínský tým na stadionu Camp Nou v závěrečném šestém kole skupiny G napravil domácí porážku 0:2 a postoupil do osmifinále z prvního místa před katalánským klubem.

V nominaci na fotbalistu roku jsou Messi, Ronaldo i Lewandowski

V nominaci na cenu The Best pro nejlepšího fotbalistu roku 2020 podle Mezinárodní fotbalové federace FIFA jsou loňský vítěz Lionel Messi, Cristiano Ronaldo nebo Robert Lewandowski, který prožil skvělý rok s Bayernem Mnichov. Do jedenáctičlenného výběru se dostali ještě Thiago Alcantara, Kevin De Bruyne, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Muhammad Salah a Virgil van Dijk.

Pirlo si přeje postup, aby mohl nechat odpočinout opory

Trenér Juventusu Andrea Pirlo si přeje, aby Juventus už v úterním zápase s Ferencvárosem Budapešť rozhodl o postupu ze základní skupiny. Umožnilo by mu to potom pošetřit ve zbývajících dvou zápasech vytížené opory. S novináři ale debatoval i o tom, zda spolu mohou hrát tři hvězdy Staré dámy Ronaldo, Morata a Dybala.

Ronaldo jde všem příkladem, řekl trenér Juventusu Pirlo

Trenér Juventusu Andrea Pirlo po sobotním utkání 8. kola italské ligy s Cagliari ocenil hvězdného Cristiana Ronalda. Pětatřicetiletý portugalský útočník, který rozhodl dvěma góly o výhře 2:0, jde podle Pirla všem příkladem.

Ronaldo se blíží k rekordu. Nebudeme ale hrát jen na něj, ujistil Santos

Cristiano Ronaldo se pomalu ale jistě blíží k rekordu Íránce Ali Daeiho, který je nejlepším střelcem reprezentační historie. Portugalské hvězdě chybí na něj sedm branek. Podle trenéra Fernanda Santose však nemůže hrát tým jen na něj.

Ronaldo je zpátky, to je nejdůležitější, řekl střelec dvou gólů

Tři týdny musel strávit Cristiano Ronaldo v karanténě kvůli onemocnění koronavirem, na hřiště se však vrátil ve velkém stylu. V nedělním zápase italské ligy na hřišti Spezie nastoupil útočník Juventusu v 56. minutě a už za tři minuty poslal svůj tým do vedení. V 76. minutě pak gólem z penalty uzavřel skóre na 4:1 pro "Starou dámu".

Ronaldo se po 19 dnech vyléčil z koronaviru

Útočník Cristiano Ronaldo už není pozitivní na covid-19. Informoval o tom web Juventusu Turín, podle něhož se uzdravil po 19 dnech. Pětinásobný nejlepší fotbalista světa chyběl italskému klubu ve čtyřech zápasech, "Stará dáma" bez něj vyhrála pouze jednou.

Ronaldo je vyšetřován kvůli porušení opatření proti covidu

Hvězdný portugalský fotbalista Cristiano Ronaldo z Juventusu je v Itálii vyšetřován kvůli údajnému porušení opatření zavedených proti šíření koronaviru. V rozhovoru pro televizní stanici RAI to prohlásil italský ministr sportu Vincenzo Spadafora.

Ronaldo utekl z karantény, zlobí se v Itálii

Cristiano Ronaldo čelí po úterním pozitivním testu na koronavirus v Itálii kritice, že obešel zdravotní protokol. Na počátku minulého týdne odjel s dalšími šesti spoluhráči z Turína plnit reprezentační povinnosti, přestože podle médií věděl, že se kvůli pozitivním testům dvou členů realizačního týmu Juventusu dostala "Stará dáma" do karantény.

Ronaldo kvůli koronaviru přijde o zápas Ligy národů se Švédskem

Cristiano Ronaldo měl pozitivní test na koronavirus a mistrům Evropy bude chybět ve středečním utkání Ligy národů proti Švédsku. Portugalský svaz o nákaze pětinásobného vítěze Zlatého míče informoval na svých internetových stránkách.

Nejlépe placeným fotbalistou světa podle Forbesu je Messi

Nejlépe placeným fotbalistou světa je podle ekonomického magazínu Forbes útočník Lionel Messi. Hvězdný Argentinec, jenž po bouřlivém létě zůstal minimálně ještě na příští sezonu v Barceloně, si údajně ročně vydělá 126 milionů dolarů (2,8 miliardy korun). Z této částky činí jeho plat 92 milionů dolarů a zbylých 34 milionů jsou příjmy z reklamy a od sponzorů.

Ronaldo po překonání hranice 100 branek pomýšlí na rekord

Sotva Cristiano Ronaldo překonal jako první evropský hráč hranici 100 reprezentačních branek, už pomýšlí na absolutní rekord Aliho Daeího. Kapitán portugalské reprezentace v úterý v Lize národů zařídil dvěma góly výhru 2:0 ve Švédsku a se 101 zásahy v národním týmu ho od bývalého íránského střelce dělí osm gólů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele