Pirlo si přeje postup, aby mohl nechat odpočinout opory

23.11.2020, 15:56
Aktuality
Trenér Juventusu Andrea Pirlo si přeje, aby Juventus už v úterním zápase s Ferencvárosem Budapešť rozhodl o postupu ze základní skupiny. Umožnilo by mu to potom pošetřit ve zbývajících dvou zápasech vytížené opory. S novináři ale debatoval i o tom, zda spolu mohou hrát tři hvězdy Staré dámy Ronaldo, Morata a Dybala.

"Je to pro nás hodně důležité. Musíme do zápasu jít tak, jako by šlo o finále, abychom si zajistili postup do play-off," řekl Pirlo.

"Mohli bychom potom nechat některé hráče odpočinout a v dalších zápasech proti Dynamu Kyjev a Barceloně už hrát v trochu jiném složení. Taky bychom se mohli víc soustředit na ligu," dodal Pirlo.

Jeho Juventus je totiž v domácí soutěži trochu nezvykle až na čtvrtém místě se čtyřbodovou ztrátou na vedoucí AC Milán.

Před zápasem Ligy mistrů přišla na přetřes také otázka, zda podle kouče mohou hrát spolu v útoku Juve všechny jeho hvězdy - tedy Cristiano Ronaldo, Alvaro Morata a k nim ještě Paulo Dybala.

"Zatím jsme je ještě bohužel neměli nikdy všechny tři pohromadě. Dybala už je ale připravený a cítí se dobře. V lize s Cagliari odehrál dobrý zápas, tak uvidíme, jestli nastoupí i tentokrát. Ti tři spolu zatím hráli jen pár dní na tréninku. Vždycky je to ale o tom, abyste našli správnou vyváženost v obraně a útoku. Přemýšlíme o tom od začátku sezony, jak tým poskládat, aby mohli hrát všichni tři," řekl Pirlo.

Autor: Jiří Fišara / football-italia.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
JuventusFC1897

Dybala v aktualnej forme je zrely tak akurat na coppu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To teda moc nechápu. Ligu vyhrávají pořád, LM vůbec. To by měla být přeci priorita a on chce šetřit opory

Reagovat
Dufan

chce vyhrát, aby mohl ve zbytku zápasů ve skupině LM pošetřit opory... přečti si to a mysli hlavou a ne varlaty

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že myslím. V zápase s Barcou se bude rozhodovat o umístění ve skupině. Je rozdí být první a hrát osmifinále s Portem anebo být druhý a jít třeba na Bayern nebo ne?

Reagovat
Dufan

To sice jo, ale pro něj je zřejmě hlavní plán si zajistit co nejdřív postup a pak už to tolik neřešit. Sám bych dal na duel s Fere klidně některým volno, ale na Barcu v plné. Ale Pirlo asi ne. No ještě uvidíme, co se stane.

Reagovat
smazaný uživatel

Byla by škoda kdyby nenechal s Barcou hrát Ronalda. Je to možná naposled, kdy se potkají. Tohle byl právě často problém Arsenalu, kde Wenger nechal odpočívat opory, skončili druzí a vyfasovali Barcu nebo Bayern a dostali na prdel. Na druhou stranu chápu, že v lize se moc nedaří a vedení by nemuselo mít trpělivost. Ale být trenérem Juve tak vrhnu všechno na LM a jednu sezonu v lize obětuju

Reagovat
Dufan

no průser by byl kdyby jim nevyšlo ani jedno... ale pokud chtějí LM, tak je jedno koho dostanou, bohužel liga je skoro povinnost a proto jsem i trošku rád za vzestup AC a Interu. Zase to donutí Juve se probudit snad. A liga bude mít hned jiný náboj.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad záleží na losu, ne pitomče! V posledních sezonách se stávalo, že vítěz skupiny šel na Real nebo Liverpool, zatímco druhý měl Fenerbachce nebo takový psi

Reagovat
smazaný uživatel

Klid kámo, nebuď nervózní

Reagovat
smazaný uživatel

Ligu vyhrat musis, jinak jses za kkta.

Koukni na 30 let ma LFC vic LM titulu, nez titulu v PL.

Juve je 4 body za ACM a SerieA neni uz snadne takhle ztratit.

Mas tam Napoli, Lazio, AS a Inter, kteri uz jsou schopne jit a vyhrat proti Juve. AcM se ted dari, ale zalezi spise na ti ostatni, jak dokazou ukrajet bodove Juve.

Pirlo je u kormidlo nedavno a potrebuje vyhrat aspon jednou SerieA.

LM je nadstavba, ktere muze i nemusi vydarit.

Na druhou strane by mel naboostit sebevedomi sveho hracu v zapase proti Barcelone, protoze je Barca ted hodne oslabeny a jeste bez Piqueho v sestave. A mohlo by vytahnout plnou sestavu proti Barcelonu.

Zalezi vsak na hraci kalendar, ktery ma 6.12. Turin a pak ihned 8.12 Barcelonu.

Po dvou dnech a jeste venkovni zapas. Tezko asi budou v plnou sestave, ale toho Ronalda by mohli aspon postavit do zapasu

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím si že pro velkokluby je LM priorita. Proto kupovali Ronalda. Serii A by vyhrávali i bez něj. Na druhou stranu chápu Pirla, že nechce riskovat vyhazov, který by asi nastal bez Série A, ale pro tyhle kluby musí být LM priorita.

Reagovat
smazaný uživatel

LM by melo byt vzdy nadstavba.

Kdyz vykasles na domaci ligu, tak se ti to brzy vrati jako bumerang. Navic los v playoff znamena i stesti v LM a tam los moc neovlivnis.

Ted si vem pozici Juve po nekolika letech ma titul v SA. Ted na ne dotahuji AcM, Inter, Napoli, Lazio. A pokud Juve jim prenecha titul v lize a jde jenom LM, tam chytne blby los a konci v SF, tak by bylo ukrutny fail.

Pokud je titul v lize, tak se pojede dal a pocka se dalsi sezonu na titul v LM. A je porad na cem se stavet. Jakmile ustoupis na vysluni, tak muzou byt dalsi, kteri ti tam zpet uz nepusti.

Kupovali CR7 jako nadstavbu, ale tu nadstavbu nemeli po dvou prohranem finale a jeden hrac fakt je z toho nevytrhne, kdyz stari hraci v SA nestihaji rychlejsi tempo. Ten tym je porad problemovy i na SF v LM. V obrane brutalni pruchodne a vsak take meli vcera problemy v LM a gol v nastaveni proti takove soupere ?

Jakmile ted Juve prohraje souboj o titul v SA, tak to bude pro ne na dlouhe roky spatne v lize a muzou na titul v LM rovnou zapomenout.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo souhlasím, ale kdy jindy než teď, kdy má každý velkoklub problémy s formou, kromě Bayernu samozřejmě. No nic Pirlovi ty úspěchy přeju tak snad něco uhrajou

Reagovat
smazaný uživatel

Co na tom nechápeš?! To není nějakej tým kaprligy, aby řešil koeficient. Každý top tým to po postupu vypouští

Reagovat
AC torino

Morata moze byt rad, ze s nimi hra, nie ze si s nimi prekazat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele