Další články

Liverpool hlásí dvě ztráty, vinou zranění budou chybět Alisson a Diogo Jota

Liverpool v sobotu po obědě nastoupil na půdě Manchesteru City a vybojoval remízu 1:1, za cenný bod ale zaplatil hned dvěma ztrátami. Mimo hru jsou brankář Alisson a útočník Diogo Jota, prozradil to manažer Jürgen Klopp.

Watkins, "the Korean guy" a (ne)VAR: 7. kolo Premier League v kostce

Zdá se, že Ollie Watkins je zpět ve skvělé formě z loňského ročníku. Po rozhodujícím gólu do sítě Chelsea (1:0) se útočník Aston Villy obsadil do hlavní role také v bláznivém utkání s Brightonem (6:1), v němž zazářil hattrickem. Nedařilo se naopak Erlingu Haalandovi a jeho Manchesteru City, který kousal první porážku v sezoně, konkrétně 1:2 ve Wolverhamptonu. Šlágr mezi Tottenhamem a Liverpoolem (2:1) s sebou i nadále nese pachuť kontroverze.

Infarktové "finále", Son v laufu a Salahův slalom: Sezona 2021/22 v kostce

Králové z Manchesteru zůstávají na trůnu Premier League i po ročníku 2021/22. Svěřenci Pepa Guardioly totiž obhájili trofej a mistrovským titulem se honosí počtvrté za posledních pět let. Stíhací jízda Liverpoolu k vítězství nestačila, expres Tottenhamu pod vedením strojvedoucího Son Heung-mina naopak do kýženého cíle v podobě účasti v Lize mistrů dojel.

Zmrtvýchvstání mistrů a záchrana Leedsu: 38. kolo Premier League v kostce

V 75. minutě prohrávali s Aston Villou 0:2 a vzhledem k vítězství Liverpoolu nad Wolverhamptonem 3:1 potřebovali k zisku titulu třikrát skórovat. O šest minut později už hráči Manchesteru City vedli a fanoušci na Etihad Stadium skákali radostí. Nejsledovanější soutěž na světě vygradovala nezapomenutelným způsobem. Svěřenci Pepa Guardioly obhájili trofej a počtvrté za posledních pět let usedli na anglický fotbalový trůn.

Hurikán v Manchesteru a Alissonův výkop: 26. kolo Premier League v kostce

Reklamu na fotbal sledovali v sobotu fanoušci na Etihad Stadium, kde vedoucí Manchester City prohrál po infarktovém průběhu s Tottenhamem 2:3. Do hlavní role se obsadil Harry Kane, který dvakrát skóroval. Vítěznou trefou v páté minutě nastaveného času navíc razantně umlčel řadu ostrovních kritiků a měl lví podíl na zastavení třízápasové série porážek Spurs.

Osm Brazilců nebude moct o víkendu hrát Premier League

Osm hráčů anglické Premier League podle všeho nebude moct hrát o víkendu za své kluby. Důvodem je pravidlo FIFA, které hráčům zastavuje činnost na pět dní v případě, že klub fotbalistu neuvolní na reprezentační sraz.

Šest klubů Premier League nepustilo Brazilce na reprezentaci

Šestice klubů anglické Premier League se rozhodla i přes hrozící sankce neuvolnit na reprezentační sraz brazilské hráče. Důvodem je, že by po návratu museli v Anglii do desetidenní karantény. Kluby by pak fotbalisty neměli k dispozici až na dva ligové zápasy, případně na první utkání v Lize mistrů.

Liverpool si pojistil dalšího hráče, novou smlouvu dostal brankář Alisson

Vedení Liverpoolu pokračuje v rozdávání nových kontraktů svým hráčům a jako poslední byl dnes odměněn Alisson Becker. Brazilský brankář je v případě stoprocentního zdravotního stavu jasnou jedničkou anglického klubu a na Anfield Road by měl pokračovat až do června 2027...

Alisson Becker spasitel: 36. kolo Premier League v kostce

Titul i tři sestupoví černí Petři jsou rozebráni a v Premier League zbývá vyřešit jediná věc. Kdo si příští sezónu zahraje Ligu mistrů? Na koho zbyde Evropská liga? A kdo z druhé vlny obsadí další pohárové příčky? O víkendu se s vidinou milionářské soutěže už už loučil Liverpool, když v tom se snesl do West Midlands jako Kristus spasitel nad Riem Alisson Becker.

Liverpoolský brankář Alisson věnoval vítězný gól svému zesnulému otci

Brankář Liverpoolu Alisson věnoval nedělní vítězný gól do sítě West Bromwiche svému zesnulému otci. Osmadvacetiletý Brazilec rozhodl o důležitém ligovém triumfu "Reds" 2:1 v páté minutě nastaveného času a udržel šance loňského šampiona na postup do Ligy mistrů. Zatímco trenér Jürgen Klopp označil jeho trefu "za nejlepší, jakou kdy od gólmana viděl", Alisson se pod návalem emocí rozplakal.

Titul v tichosti: 35. kolo Premier League v kostce

Stalo se to, nač jsme čekali někdy od začátku března. Od momentu, kdy Manchester City završil fascinující sérii 15 výher za sebou, a bylo tedy už prakticky jasné, že po roční pauze opět usedne na anglický trůn. Potřeba bylo jen ukrojit dostatečný počet utkání, aby už pronásledovatelé matematicky nemohli dohnat nahromaděný náskok. A tak se stalo v úterý. Starý král umírá, ať žije král.

Ve stínu Superligy: 32. kolo Premier League v kostce

Tohle bylo dost možná nejméně záživné, nejméně zábavné a nejméně důležité kolo v historii Premier League. Zaprvé se kvůli semifinále FA Cupu rozplizlo do šesti dnů, a postrádalo tak svůj obvyklý náboj a drajv. No a zadruhé - a v první řadě - bylo zcela zastíněno pokusem o vraždu. Superliga naštěstí svůj zločin nedotáhla do konce a náš milovaný sport dýchá dál.

Probuzený Auba i kanonýr Stones: Sestava 19. kola Premier League

Manchester City v úvodu sezóny paběrkoval, a tak se Pep Guardiola rozhodl rázně zasáhnout. I kvůli absenci jakéhokoli zdravého útočníka schopného střílet góly zaměřil svou pozornost hlavně na dokonalou defenzivu, což se promítlo na sedmi čistých kontech z posledních devíti zápasů. Obránci, jmenovitě John Stones, se mu navíc nyní odvděčili i zabijáckým instinktem před bránou soupeře.

TOP 10 světových brankářů podle Eurofotbalu

De Gea, Neuer, Oblak, nebo někdo jiný? Kdo je podle redaktorů Eurofotbal.cz mezi světovými brankáři tím vůbec nejlepším? Žebříček deseti skvělých brankářů báječné úrovně, v pořadí, jak ho určili redaktoři tohoto serveru.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele