základní část, 29. kolo
07.04.2024 20:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Utrechtu (© AFP)

Heerenveen i přes skvělý závěr podlehl Utrechtu o jednu branku

Rozjetý Utrecht i přes pokažený závěr potvrdil úlohu mírného favorita na půdě konkurenčního Heerenveenu a po těsné výhře 3:2 zůstává ve hře o přímý postup do evropských pohárů. Utrecht po minulém debaklu Zwolle (5:1) zvítězil v Eredivisii podruhé za sebou a v tabulce mu patří osmá příčka s dvaačtyřiceti body, přičemž pět kol před koncem zaostává za pátým Nijmegenem o hratelné čtyři body.

Heerenveen naopak po dvou předchozích remízách nevyhrál na ligové scéně již popáté za sebou a stále je až jedenáctý s třiatřiceti body, dodatečné play-off se mu tedy znovu trochu vzdálilo. Hosté vedli krátce po změně stran o dvě branky a po vyloučení domácího Olivera Braudeho přidali třetí rozhodující zásah. V nastaveném čase sice polevili a na rozdíl jediné trefy snížil Patrik Wålemark, avšak Heerenveenu už pak nezbyl na další odpověď prakticky žádný čas.

První půlhodina byla nesmírně vyrovnaná a dlouho se zdálo, že se diváci možná nedočkají jediného gólu, to se však změnilo zhruba deset minut před přestávkou po zásahu hostujícího Isaca Lidberga. Pětadvacetiletý švédský útočník poslal svůj tým do vedení po rohovém kopu z pravé strany, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před brankou a s notnou dávkou štěstí pokořil zasahujícího brankáře Van der Harta.

Hosté dobře vstoupili do druhého poločasu a svůj náskok zvýšili po třech odehraných minutách, jelikož Sam Lammers po chybné rozehrávce soupeře na vlastní polovině obdržel finální nahrávku od aktivního Lidberga a z první nekompromisně zavěsil do vzdálenější šibenice. Poté tempo hry výrazně opadlo, domácí byli v ofenzivní fázi naprosto bezzubí a svou situaci si ještě více zkomplikovali zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Braude obdržel první žlutou kartu v 70. minutě a za dalších sedm minut nedovoleně atakoval rozběhnutého El Karouani, po druhé žluté a logicky i červené kartě tak pro něj utkání předčasně skončilo. Utrecht přidal třetí uklidňující branku za dalších šest minut, kdy se podruhé v zápase prosadil Lammers razantním projektilem ze sedmi metrů kolem bezmocného Van der Harta.

Houževnatý Heerenveen se však ještě nechtěl definitivně vzdát a v samém závěru i v deseti toto střetnutí nečekaně zdramatizoval - dvaadvacetiletý švédský forvard Wålemark nejprve skóroval v poslední minutě základní hrací doby úchvatnou bombou z pětadvaceti metrů k pravé konstrukci a ve čtvrté minutě nastavení snížil na rozdíl jediného gólu po katastrofální zpětné nahrávce Boussaida, jenže téměř okamžitě na to rozhodčí Manschot duel ukončil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele