základní část, 28. kolo
03.04.2024 21:00 CET
3 : 3
(2:3)

Reportáž

Ricky van Wolfswinkel (© AFP)

Twente hned dvakrát neudrželo dvougólový náskok a v Heerenveenu nakonec získalo jen bod

Favorizované Twente sehrálo nesmírně divoký duel na půdě nevyzpytatelného Heerenveenu, a i když skvěle začalo, tak kvůli houževnatému nástupu domácího protivníka získává jen bod za netradiční remízu 3:3. Svěřenci trenéra Josepha Oostinga tak nedokázali výrazněji odskočit konkurenčnímu Alkmaaru, ale díky jeho nečekanému selhání s Heraclesem (0:5) si upevnili třetí místo tabulky se sedmapadesáti body.

Twente momentálně zaostává za druhým Feyenoordem o osm bodů a toto manko se již bude stahovat velmi těžko, avšak před čtvrtým AZ je o bodů pět. "Srdíčka" sice nevyhrála v Eredivisii počtvrté za sebou, ovšem nerozhodný výsledek proti vyzyvateli z Enschede určitě není k zahození a i díky němu mu v tabulce patří jedenáctá příčka s třiatřiceti body. Hosté zahájili tento duel naprosto fantasticky, neboť během třinácti minut skórovali hned dvakrát.

Do vedení je v 11. minutě poslal zkušený kanonýr Ricky van Wolfswinkel, jenž si z pravého křídla navedl balón blíže do středu hrací plochy a z hranice pokutového území nechytatelně zavěsil levačkou do vzdálenějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Van der Harta. Neuběhly ani další dvě minuty a náskok favorita zvýšil Daan Rots, jenž překvapil hostujícího strážce nezištným pokusem z dvanácti metrů k bližší konstrukci.

Výběr vedený koučem Keesem van Wonderenem se však za žádných okolností nehodlal vzdát a krátce po dvaceti odehraných minutách zdramatizoval tento napínavý zápas - o snížení se postaral moldavský navrátilec v sestavě Ion Nicolaescu, který se po zranění objevil na ligovém trávníků vůbec poprvé v tomto roce. Svůj návrat hned ozdobil gólem, jelikož tečovaný centr z levé strany usměrnil hlavou přímo do pravé šibenice.

Nicméně hosté na tuto branku soupeře ještě dokázali odpovědět, když necelých deset minut před přestávkou skóroval akrobaticky z otočky Robin Pröpper po rohovém kopu z pravé strany. Jenomže ani ne za další dvě minuty byl rozdíl ve skóre znovu jen jednogólový, protože norský špílmachr Osame Sahraoui razantně vypálil z hranice šestnáctky přímo k pravé konstrukci - 2:3.

Ve druhém poločase tempo hry výrazně opadlo, k vidění byla "pouze" jedna trefa a vyložených možností se urodilo jen poskrovnu. Heerenveen rozhodl o konečném nerozhodném výsledku v 57. minutě díky proměněné penaltě Thoma Hayeho po nedovoleném hraní rukou v podání hostujícího kapitána Robina Pröppera. Ve zbývajícím průběhu bylo znát, že ani jeden tým nechce udělat žádnou další chybu v defenzivě, a stav se tedy nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele