základní část, 30. kolo
14.04.2024 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Dávid Hancko (© AFP)

Feyenoord si těsně poradil s Fortunou a stále má teoretickou šanci na obhajobu titulu

Rotterdamský gigant zvládl i další zápas v Eredivisii, a i když tentokráte nepředvedl svůj úplně nejlepší výkon, tak díky těsnému vítězství 1:0 si upevnil druhé místo tabulky s dvaasedmdesáti body. Čtyři kola před koncem ztrácí na vedoucí PSV devět bodů a stále tedy zůstává ve hře o ligový triumf, před třetím Twente si naopak vytvořil již dvanáctibodový náskok a je tedy téměř jasné, že hůře než druhý neskončí.

Celek ze Sittardu si chtěl s definitivní jistotou zajistit udržení prvoligové licence pro nadcházející sezónu, to se mu však nepovedlo. I tak už je hodně blízko, protože mu náleží jedenáctá pozice s pětatřiceti body a před šestnáctým Waalwijkem drží prakticky nedostižný jedenáctibodový odstup. Svěřenci trenéra Arneho Slota rozhodli o svém nedělním úspěchu krátce po odehrané čtvrthodině díky trefě slovenského reprezentanta Dávida Hancka.

Ten po rohovém kopu z pravé strany a tečované střele Geertruidy do bližší konstrukce stál ve správnou chvíli na správném místě a pohotovou střelou zevnitř brankového území pokořil bezmocného brankáře Verripse. Hosté si poté zkušeně hlídali jednobrankový náskok a soupeře prakticky k ničemu nepouštěli, svůj náskok chtěli definitivně pojistit přesně v polovině druhého dějství.

To totiž rozvlnil síť brazilský špílmachr Igor Paixao, avšak jeho zásah přeci jen neplatil kvůli těsnému ofsajdu. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem mělo ještě blíže ke skórování střídající duo Ueda - Ivanušec, ale sólo prvního jmenovaného parádně zastavil Verrips a pak chorvatský záložník svou dorážkou pouze orazítkoval levou tyč. V dresu Feyenoordu tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků český krajánek Ondřej Lingr.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele