základní část, 27. kolo
31.03.2024 14:30 CET
4 : 2
(1:2)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Dávid Hancko (© AFP)

Feyenoord smazal s Utrechtem dvougólové manko a přiblížil se k vedoucímu PSV na sedm bodů

Obhájce mistrovského titulu Feyenoord chtěl využít sobotního selhání vedoucího PSV na půdě Nijmegenu (1:3), ale zpočátku se zdálo, že se mu to nepovede - krátce po odehrané půlhodině totiž prohrával dokonce o dva góly, nicméně ještě do přestávky snížil a po změně stran otočil vývoj ve svůj prospěch díky třem brankám. Po divoké výhře 4:2 si tedy upevnil druhé místo tabulky a za vedoucím eindhovenským gigantem už zaostává "jen" o sedm bodů.

Rotterdamský klub tak oživil své naděje na druhý titul v řadě, i když toto manko se ve zbývajících sedmi kolech stále bude smazávat velice obtížně. Ambiciózní Utrecht hlavně v úvodu předváděl skvělý výkon, jenže poté udělal několik chyb při rozehrávce a domů tedy odjíždí s prázdnou. Na kontě má šestatřicet bodů a v Eredivisii je osmý o čtyři body za sedmým Go Ahead.

Výběr vedený koučem Ronem Jansem vstoupil do tohoto nedělního šlágru 27. kola naprosto fantasticky a ani ne po pětaosmdesáti odehraných sekundách překvapivě vedl. Gólový účet otevřel čtyřiadvacetiletý belgický záložník Othman Boussaid, jenž se po odvráceném rohovém kopu opřel do odraženého míče z více jak pětadvaceti metrů a jeho parádní projektil zapadl přímo do vzdálenějšího spodního růžku kolem marně se natahujícího gólmana Wellenreuthera.

Jasný favorit chtěl bleskově vyrovnat za dalších sedm minut, ale "spící" mexický kanonýr Santiago Giménez nevyzrál na výtečného gólmana Barkase. FC naprosto nečekaně zvýšilo svůj náskok ve 32. minutě, kdy byla v jeho prospěch nařízena penalta za evidentní přistrčení Hartmana na Vesterlunda. Nabídnutou možností vzápětí nepohrdl tradiční exekutor Sam Lammers, který zkušeně poslal Wellenreuthera na opačnou stranu.

Nicméně Feyenoord od tohoto okamžiku výrazně přidal a kýženého snížení se dočkal za další čtyři minuty. Prosadit se dokázal brazilský křídelník Igor Paixão díky fantastické dělovce z dobrých třiceti metrů přesně pod břevno, strážce Utrechtu se tentokráte jen naprázdno proletěl vzduchem.

Domácí celek tlačil i po změně stran a síť rozvlnil po necelých deseti minutách, jenomže zásah Minteha neplatil vinou těsného ofsajdu. Asi nejdůležitější okamžik se zrodil v 65. minutě, protože "rybičku" střídajícího Nieuwkoopa si srazil do vlastní sítě bránící Oscar Fraulo a skluzující Viergever odkopával balón až zhruba půl metru za brankovou čarou.

Hrdinou favorita se za dalších šest minut stal slovenský krajánek Dávid Hancko, neboť po finální kolmici Timbera nekompromisně zavěsil mezi dvěma bránícími hráči do protější šibenice. V 85. minutě definitivně pojistil výhru Feyenoordu jeho krajan Leo Sauer, jelikož ani ne po pěti minutách strávených na trávníku přesně zakončil svůj dlouhý samostatný únik z půlícího kruhu. V domácím dresu nastoupil od 80. minuty také český reprezentant Ondřej Lingr.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele