základní část, 28. kolo
03.04.2024 20:00 CET
5 : 1
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Utrechtu (© AFP)

Utrecht nedal Zwolle šanci a deklasoval ho 5:1

Utrecht v minulém kole nedotáhl do úspěšného konce nadějně rozehraný zápas s obhájcem mistrovského titulu Feyenoordem, když v Rotterdamu vedl krátce po odehrané půlhodině o dva góly a nakonec prohrál 2:4, ovšem teď zmobilizoval své síly ve vloženém středečním klání 28. kola proti zachraňujícímu se Zwolle a díky pětigólové smršti ve druhé půli zvítězil vysoko po výsledku 5:1.

FC se tak díky tomuto tříbodovému zisku udrželo na osmém místě tabulky s devětatřiceti body a za šestým Nijmegenem už zastává o pouhé čtyři body. Naopak PEC nevyhrálo na ligové scéně posedmé v řadě a z toho pošesté prohrálo, v Eredivisii tedy kleslo na čtrnáctou příčku s osmadvaceti body a před šestnáctou barážovou pozicí Excelsioru je stále o bodů šest. První poločas přitom vůbec nenasvědčoval tomu, že by došlo k nějaké přestřelce.

Svěřenci trenéra Ron Janse totiž jen marně dobývali pozornou defenzívu protivníka a za celých pětačtyřicet minut si vytvořili jedinou vážnější šanci, kterou zhruba deset minut před přestávkou spálil Jensen střelou o několik decimetrů vedle pravé konstrukce. Úderem druhého poločasu se ale všechno změnilo a domácí vykročili za jubilejním desátým vítězstvím této ligové sezóny ve 47. minutě díky zásahu Sama Lammerse.

Sedmadvacetiletý útočník si po skvělé spolupráci svých spoluhráčů a následné hlavičce Isaca Lidberga z hodně ostrého úhlu do protější tyče našel prostor k dorážce a ze tří metrů nasměroval balón do sítě. Utrecht od tohoto okamžiku ožil a za další dvě minuty zvýšil svůj náskok, jelikož zkušený Jens Toornstra napřáhl z dobrých dvaadvaceti metrů a svůj razantní projektil uklidil k pravé tyči kolem plachtícího gólmana Schendelaara.

Jasný outsider však zdramatizoval tento duel přesně po odehrané hodině, neboť německý forvard Lennart Thy se po šťastném odrazu zjevil za defenzívou soupeře a pak tváří v tvář chytře přeloboval vyběhnuvšího brankáře Barkase. Nicméně hosté s přibývajícím časem začali hrát na obrovské riziko a v rozmezí 77. - 79. minuty toho hned dvakrát využil švédský útočník Lidberg.

Ten nejprve vrátil Utrechtu dvoubrankový náskok skákavou ranou z deseti metrů po elegantní patičce Fraula a pak z první zavěsil do pravého spodního růžku kolem bezmocného Schendelaara - 4:1. Zhruba pět minut před závěrečným hvizdem uzavřel gólový účet střídající anglický mladíček Adrian Blake, jenž po obloučku agilního Fraula nadvakrát dopravil míč pod vzdálenější šibenici.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele