základní část, 30. kolo
14.04.2024 14:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Utrechtu (© AFP)

Utrecht zvládl důležitý zápas s Go Ahead a zůstal tedy ve hře o konečné páté místo

Utrecht v důležitém utkání 30. kola Eredivisie přivítal konkurenční Go Ahead a díky rozdílové trefě střídajícího Cana Bozdoğana ve třetí nastavené minutě navázal na předchozí dvě výhry se Zwolle (5:1) i Heerenveenem (3:2). V nejvyšší nizozemské soutěži tedy zvítězil potřetí za sebou a tabulkou se rázem vyhoupl na sedmou pozici s pětačtyřiceti body o tři body za pátý Ajax. Klub z Deventeru naopak klesl na osmé místo s dvaačtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Rona Janse vstoupili do tohoto zápasu naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých čtyřech odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól. Prosadit se dokázal šestadvacetiletý kanonýr Sam Lammers, jenž si po zpětné nahrávce Toornstry z pravé strany do volného prostoru seběhl před hranici brankového území a nekompromisní ranou zavěsil přímo pod břevno.

Hosté však v následujícím průběhu zabrali a postupně převzali taktovku tohoto střetnutí. Nejprve mířil o kousek vedle levé tyče Willumsson, zhruba deset minut před přestávkou neměl přesnou mušku ani Adekanye a vzápětí pálil příliš vysoko Baeten. Výběr vedený koučem Reném Hakem se však dočkal zaslouženého vyrovnání ještě do přestávky, neboť ve 42. minutě skóroval Gerrit Nauber přesnou hlavičkou do protipohybu gólmana Barkase po rohovém kopu Edvardsena.

Po změně stran bylo na obou týmech znát, že ani jeden hlavně nechce udělat nějakou zbytečnou chybu v defenzívě, a proto se zdálo, že se nerozhodný výsledek již měnit nebude. Nicméně hosté mohli i tak otočit vývoj v 80. minutě, kdy přízemní pokus vyprodukoval Willumsson, jenže balón odvrátil do bezpečí pozorný Barkas.

FC ale nakonec z ničeho nic převrhlo misky vah na svou stranu ve třetí minutě nastavení, jelikož třiadvacetiletý německý záložník Bozdoğan po pasu jiného střídajícího hráče Blaka hlavičkoval ze středu pokutového území přesně k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele