základní část, 30. kolo
13.04.2024 18:45 CET
3 : 2
(0:2)

Reportáž

Vangelis Pavlidis (© AFP)

Alkmaar těsně udolal Waalwijk a upevnil si čtvrté místo Eredivisie

Favorizovaný Alkmaar naprosto nezvládl poslední dva ligové duely s Heraclesem (0:5) i vedoucím PSV (1:5) a ani v tomto sobotním střetnutí proti zachraňujícímu se Waalwijku nepředvedl kdovíjak oslnivý výkon, ovšem po nejtěsnějším vítězství 3:2 se především počítá důležitý tříbodový zisk. AZ si díky němu upevnilo čtvrté místo tabulky s pětapadesáti body a před pátým Nijmegenem je už o bodů devět, na třetí Twente naopak ztrácí bodů pět.

RKC se za svůj výkon proti jasnému favoritovi nemusí stydět, nicméně kvůli páteční výhře Excelsioru nad Volendamem (4:0) se znovu propadlo na šestnáctou barážovou pozici se čtyřiadvaceti body a právě na rotterdamského rivala ztrácí jeden bod. Přitom svěřenci trenéra Henka Frasera vstoupili do tohoto klání naprosto fantasticky a hned svou první větší možnost po necelých třech odehraných minutách přetavili v nečekané vedení.

Prosadit se dokázal čtyřiadvacetiletý útočník David Min, jenž se po geniální patičce Niemeijera zbavil skluzujícího Van den Buijse a před hranicí brankového území obstřelil bezmocného brankáře Ryana. Domácí mohli bleskově odpovědět za další tři minuty, avšak v současnosti nejlepší střelec Eredivisie Vangelis Pavlidis pouze orazítkoval pravou konstrukci. Klub z Waalwijku přidal druhou senzační branku necelých pět minut před přestávkou.

A i v tomto případě se o ní postaral agilní Min, jenž si po chybné rozehrávce Yukinariho Sugawary všimnul zbytečně vyběhnutého Ryana a naprosto unikátním lobem z dobrých pětačtyřiceti metrů rozvlnil síť, tato trefa určitě bude kandidovat na nejkrásnější gól tohoto ligového ročníku. AZ v následujícím průběhu sice tlačilo, jenže i přes nesporný tlak se dlouho nemohlo dostat k ničemu nebezpečnému.

Teprve v 66. minutě zavelel k obratu japonský šikula Sugawara, který po finální kolmici Ibrahima Sadiqa zachoval v zakončení chladnou hlavu a z mírného úhlu zavěsil do vzdálenější šibenice. Za dalších devět minut se postaral o vyrovnání ghanský útočník Sadiq, jehož nádherný projektil z necelých třiceti metrů zapadl pod břevno kolem dívajícího se gólmana Vaessena a v 77. minutě nakonec otočil vývoj Pavlidis, jelikož díky chytré teči z hranice brankového území do protipohybu Vaessena zaznamenal již svůj šestadvacátý ligový zásah této sezóny.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele