základní část, 28. kolo
04.04.2024 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Anton Gaaei (© AFP)

Ajax přišel o výhru s Go Ahead v nastavení a na elitní čtyřku opět nečekaně ztratil

Amsterdamský gigant si v minulém kole přivezl všechny tři body z půdy Zwolle (3:1) a teď hodlal zvládnout důležitý zápas s konkurenčním Go Ahead, jenomže o náskok z poloviny prvního poločasu přišel ve druhé minutě nastavení a s remízou 1:1 tak po závěrečném hvizdu nemohl být spokojen. V tabulce Eredivisie je stále pátý s pětačtyřiceti body a za čtvrtým Alkmaarem momentálně zaostává o bodů sedm.

Svěřenci trenéra Johna van 't Schipa sice neprohráli v Eredivisii již pošesté za sebou, ale šest kol před koncem je jasné, že skončit v elitní pětce nebude snadný úkol. V tuto chvíli totiž drží jen dvoubodový náskok před šestým Nijmegenem a právě před sedmým vyzyvatelem z Deventeru jsou o body čtyři. Hosté naopak po jasné výhře s Excelsiorem (3:0) bodovali podruhé v řadě a zůstávají tak ve hře o přímý postup do evropských pohárů pro nadcházející ročník.

Úvodní čtvrthodina nic zásadního nepřinesla, poté těsně netrefili prostor tří tyčí domácí Tahirovič s Bergwijnem a následně si brankář Ramaj poradil na opačné straně s nepříjemným projektilem Olivera Edvardsena. AFC se přiblížilo k důležitému tříbodovému zisku ve 24. minutě, jelikož jednadvacetiletý dánský útočník Anton Gaaei si po skvělé práci Godtse na levém křídle seběhl do volného prostoru a z dvanácti metrů parádně usměrnil svůj volej přímo do protější šibenice.

V samém závěru první půle chtěl navýšit náskok favorita aktivní Godts, ovšem ten ve vyložené možnosti pouze orazítkoval pravou tyč. Krátce po změně stran si Ramaj poradil se zakončením pozdějšího hrdiny Base Kuiperse a vzápětí mířil příliš vysoko islandský forvard Willumsson.

Ajax do konce utkání neproměnil ještě jednu solidní šanci a to v 71. minutě, kdy Bergwijn minul levou konstrukci o několik decimetrů. Když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak v poslední možnou chvíli udeřil zkušený hostující obránce Kuipers, jenž po zbytečném vyběhnutí Ramaje poslal balón ze čtrnácti metrů do prvého spodního růžku a zařídil tedy svému týmu velmi cenný bod.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele