základní část, 27. kolo
02.04.2023 12:15 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Steven Bergwijn (© AFP)

Ajax v Deventeru jen remizoval a mistrovský titul se mu opět vzdálil

Ajax ještě před třemi týdny ztrácel na vedoucí Feyenoord pouhé tři body a měl reálnou šanci na obhajobu mistrovského titulu, avšak vzápětí prohrál právě s rotterdamským rivalem (2:3) a nyní se dopustil dalšího zaváhání proti Go Ahead, jelikož se s ním rozešel smírně v bezbrankovém poměru. Svěřenci trenéra Johna Heitingy zůstali na druhém místě s šestapadesáti body, nicméně před třetím PSV jsou jen díky lepšímu skóre. A na Feyenoord už ztrácejí nově osm bodů.

Domácí celek naopak získal velmi cenný bod v boji o záchranu, se třiceti body mu náleží dvanáctá příčka a před šestnáctým Excelsiorem je vepředu o šest bodů. Hosté se po reprezentační přestávce chtěli dobře naladit na středeční semifinále národního poháru právě s Feyenoordem, ovšem příliš gólových možností si nevypracovali, a to i přesto, že míč drželi téměř ze sedmdesáti procent.

Go Ahead zvolilo vyčkávací taktiku. A z ničeho nic se do vedení mohlo dostat přesně po odehrané čtvrthodině, avšak po rychlém brejku selhal ve stoprocentní šanci Stokkers, který z bezprostřední blízkosti nepropálil vyběhnutého brankáře Rulliho. Hosté poprvé zahrozili za další čtyři minuty, tvrdý pokus Brobbeyho ovšem dokázal vyrazit před sebe pozorný gólman De Lange.

Ajaxu se povedlo rozvlnit síť ve 33. minutě, neboť Kudus hlavičkoval z hranice brankového území přímo do levé šibenice, ale po centru z křídla se nacházel v těsném ofsajdu. O tři minuty později chtěl na opačné skórovat Lidberg, jenže ten ve vyložené pozici na Rulliho nevyzrál. Ajax si po změně stran vypracoval dvě gólové možnosti, jenomže když Klaassenův projektil zneškodnil De Lange, který si pak poradil i s prudkou hlavičkou Timbera, výsledek se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele