základní část, 27. kolo
20.03.2022 20:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Stoprocentně produktivní Willem přišel o výhru s Alkmaarem až v nastavení

Tápající Willem sahal v dohrávce 27. kola Eredivisie na senzaci proti Alkmaaru, nicméně dvoubrankový náskok z úvodní dvacetiminutovky přeci jen neudržel a kvůli trefě Zakarii Aboukhlala z první nastavené minuty bere bod za remízu 2:2. S tímto výsledkem by byl před utkáním určitě spokojen, avšak vzhledem k průběhu to je pro něj málo. V ligové tabulce je stále patnáctý s třiadvaceti body, AZ kleslo na páté místo o dva body za čtvrté Twente.

Domácímu celku se poslední dobou vůbec nedařilo a v pěti utkáních získal jediný bod, nyní ale pod vedením nového trenéra Kevina Hoflanda zabral a za svůj výkon se určitě nemusí stydět. Na hosty zřejmě lehce dopadlo nečekané vyřazení z osmifinále Konferenční ligy po nezvládnutém prodloužení s norským Bodø/Glimt a teprve s přibývajícím časem se rozjíždělo, ovšem na vytoužený obrat se nezmohlo.

Hoflandova premiéra odstartovala naprosto skvěle a klub z Tilbrugu ze svých jediných dvou střel mezi tři tyče za celých devadesát minut vsítil během prvních sedmnácti minut dva góly. Do vedení ho nejprve dostal třiadvacetiletý útočník Ché Nunnely, který si seběhl k přední tyči na centr Owusua a akrobatikou "rybičkou" usměrnil balón k protější konstrukci mimo dosah bezmocného brankáře Vindahla Jensena.

Neuběhlo ani dalších deset minut a prosadit se dokázal také belgický záložník Elton Kabangu, jenž po exkluzivní kolmici za defenzívu protivníka obešel hostujícího strážce a zcela prázdnou branku neminul - 2:0. Hosté se od tohoto okamžiku vzpamatovali a zhruba deset minut před výměnu stran snížili. Rohový kop z pravé strany propadl na kopačku Bruna Martinse Indiho a ten bez jakéhokoli přemýšlení propálil vše, co mu stálo v cestě.

Hosté ve druhém poločas dominovali, mnoho vyložených možností si však nevypracovali. V 58. minutě chtěl srovnat stav Sugawara, jenomže z mírného úhlu si nepřišel na gólmana Wellenreuthera, za dalších pět minut trefil vzdálenější konstrukci rozběhnutý De Wit. AZ se nakonec dočkalo vyrovnávací branky v samém závěru, jelikož po rohu Karlssona hlavičkoval přesně pod břevno zapomenutý Aboukhlal.

Autor: Viktor Sandev / espn.nl, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele