základní část, 10. kolo
28.10.2018 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Willem II - FC Utrecht 0:1

Utrecht se podle očekávání začíná dostávat do optimálního rozpoložení a po katastrofálním začátku zaznamenal své třetí ligové vítězství v řadě za sebou. Nyní lépe zvládl vyrovnaný duel v Tilburgu, kde zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0 brankou tři minuty před koncem. Tabulkou se tak posunul na sedmou pozici s patnácti body a vrátil se do reálného boje o evropské poháry. Willem nevyhrál již posedmé za sebou a je třináctý s deseti body.

Přitom domácí vstoupili do utkání s velkým odhodláním a vše mohlo být jinak, kdyby proměnili šanci z 3. minuty. Po akci na levém křídle zůstal stát balon těsně před hranicí brankového území a tam se do něj opřel španělský kanonýr Sol, který jen těsně minul levou tyč. Po necelé čtvrthodině hry mohl na druhé straně otevřít skóre Tannane, jehož přímý volný kop propadl až na zadní tyč a brankář Wellenreuther odvracel balón reflexivně do strany.

Po půl hodině byl Utrecht ještě blíže ke skórování, avšak balón se odrazil od tyče zpět do hry. Ve 39. minutě zahrozil na druhé straně Avdijaj, jenž po krásné průnikové přihrávce jen lehce tečoval balón a ten skončil o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí. Za další čtyři minuty po chybě v hostující defenzívě uvolnil Avdijaj rozběhnutého Dankerluie, jehož křižný pokus z mírného úhlu proletěl vedle vzdálenější konstrukce.

Zhruba deset minut po výměně stran vyrazil Wellenreuther tvrdou ránu z hranice šestnáctky před sebe, dorážející Kerk pak v krkolomné pozici neseřídil mířidla přesně. FC s přibývajícím časem začal soupeře častěji svírat na jeho obranné polovině a bylo na něm vidět, že má mnohem větší chuť získat všechny tři body. Rozhodující krok mohl udělat v 73. minutě, kdy si vybral pořádný kopec smůly.

Görtler se ocitl v samostatném úniku a dokonce propálil vyběhnutého Wellenreuthera, ale míč orazítkoval tyč. Pak se německý útočník ještě probojoval k dorážce, nicméně trefil vracejícího se protihráče a balón opět skončil na tyči. Utrecht se přeci jen dočkal v 87. minutě. Po rohovém kopu Gavoryho z pravé strany přistál míč ve středu pokutového území, kde nastavil placírku Willem Janssen a jeho následný pokus doskákal k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele