základní část, 3. kolo
26.08.2018 14:30 CET
3 : 5
(0:3)

Reportáž

SC Heerenveen - Feyenoord Rotterdam 3:5

Šokující přestřelku obstarali ofenzivně laděné týmy z Heerenveenu a Rotterdamu, diváci se na stadionu Abe Lenstra dočkali hned osmi branek. Favorizovaní hosté z Feyenoordu vedli krátce po změně stran už o čtyři branky, nicméně domácí SC se nevzdal a v závěrečné dvacetiminutovce se hned třemi trefami postaral o obrovské drama. Nicméně svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta v nastavení odrazili nápor soupeře a zvítězili 5:3.

Domácí tak poprvé v novém ročníku prohráli a se čtyřmi body klesli na osmou pozici. Hosté naopak po úvodní šokující porážce s De Graafschapem zabrali a podruhé za sebou zvítězili, se šesti body jim patří pátá příčka. Feyenoord měl výtečný vstup do zápasu a úvodní branku vstřelil ve 4. minutě. Po dlouhém nákopu za obranu od Berghuise si Jens Toornstra všiml vyběhnutého gólmana Hahna a pohotovým lobem z dvaceti metrů ho ukázkově přehodil.

Po čtvrthodině hry zvýšil náskok mírného favorita Robin van Persie, když po zpětném přízemním centru Berghuise a nepovedené střele Clasieho z dvaceti metrů zpracoval balón a z osmi metrů ho napálil do sítě kolem bezmocného Hahna. Zhruba v polovině první části pálil těsně vedle Morten Thorsby, ve 44. minutě mířil trestuhodně jen do boční sítě osamocený Zeneli. V nastavení úvodního dějství se podruhé v utkání prosadil Toornstra.

Svůj celek poslal do tříbrankového vedení po obrovské hrubce v rozehrávce od Hahna a poté ho neskutečným lobem ze čtyřiceti metrů fantasticky přehodil. Definitivně rozhodnuto se zdálo být dvě minuty po přestávce, kdy Tyrell Malacia po úchvatném sólu i přes jasný faul protihráče propálil ze čtrnácti domácího strážce - 0:4. Heerenveen zavelel k možnému neuvěřitelnému obratu v 71. minutě, naději na bodový zisk vykřesal Thorsby.

Ten po krásném pasu Kika Pierieho z levé strany přetlačil ve středu šestnáctky Malaciu a hlavou překonal brankáře Bijlowa. O čtrnáct minut později se Bijlow špatně dohodl s van der Heijdenem a po nešťastném skluzu rozvlnil z ostrého úhlu síť - 2:4. Za další čtyři minuty snížil na rozdíl jediné branky Davy Bulthuis střelou do pravého horního rohu, ale euforii SC utnul v první nastavené minutě střídající Yassine Ayoub. Ranou z dvanácti metrů do vzdálenějšího dolního koutu uzavřel gólový účet nesmírně napínavého souboje.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele