základní část, 13. kolo
25.11.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - PEC Zwolle 1:2

Heerenveen chtěl navázat na své minulé vítězství na půdě Twente a definitivně tak ukázat, že jeho krize je zažehnána. Zwolle naopak hodlalo zapomenout na hořkou porážku s PSV a vrátit se do zajetých výsledkových kolejí. Úspěšnější byl nakonec celek z Overijsselu, jenž otočil nepříznivý vývoj utkání a strhnul tři body na svou stranu.

Domácí odehráli určitě povedenější první poločas než jejich soupeř. Už v páté minutě měli hosté kliku, že Ghúčannejhád, k němuž nedůrazně přistupoval stoper Freire, z blízkosti nedobře trefil míč, a ve finále tedy neohrozil gólmana Boera. Ve 13. minutě se již Srdíčka přece ujala vedení, parádní Schaarsův centr usměrnil z voleje k tyči Vlap.

PEC se poprvé výrazněji osmělil až ve 21. minutě, to když zpoza šestnáctky vypálil Nijland, vlastně však pouze do míst, kde stál připravený brankář Hahn. Ve 36. minutě zase mohl udeřit Heerenveen, od Ghúčannejháda se balón dostal do cesty Ödegaardovi, jenž se pak snažil přihrávat zprava do brankového území, ale výtečně nohou zasáhl Boer.

A když ve 40. minutě neproměnil další tutovku Vlap, jenž po parádním uvolnění od Ödegaarda sám nevyzrál na vyběhnuvšího Boera, trestalo z ničeho nic na druhé straně Zwolle. Do nenápadného přízemního centru ze standardky od Mokhtara se ve vápně v krkolomné pozici opřel hlavou Freire a překvapivě překonal marně se natahujícího Hahna.

Uběhly přitom jen čtyři minuty ze druhého dějství a hosté rozhodli o svém konečném vítězství. Nijland přistrčil míč v pokutovém území Ehizibuemu, jehož pokus vyrazil Hahn pouze do cesty Saymakovi, a ten již uklidil míč do sítě. Po vytrvalém krupobití mohl Saymak skórovat ještě jednou, jeho dalekonosná pumelice ale orazítkovala jen břevno.

Heerenveenský kouč Jurgen Streppel se snažil s průběžným negativním skóre něco udělat a v 73. minutě posílil útok o náhradníky Mihajloviče a Veermana. Jenže druhý jmenovaný v 77. minutě těsně přestřelil, v 90. minutě pálil hlavou slabě Höegh pouze do Boera a ani v nastavení nemělo další Veermanovo zakončení potřebné parametry.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele