základní část, 16. kolo
13.12.2017 18:30 CET
2 : 2
(1:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Willem II 2:2

Willem II potvrdil, že jeho série čtyř zápasů v řadě bez porážky se neutvořila žádnou náhodou, ve vloženém kole potvrdil svou slušnou formu a urval z půdy Vitesse velmi cenný bod. A to přitom nebyl vůbec daleko vítězství. Dvakrát se mu podařilo proti favoritovi vést, jenže jeho soupeř dokázal dvě minuty před koncem přece urvat aspoň bod.

Naposledy se arnhemskému klubu odložilo utkání na půdě Sparty, měl tedy tu výhodu, že jeho mužstvo bylo určitě lépe fyzicky připravené než u protivníka, jenž musel o minulém víkendu podstoupit těžké derby s Bredou. Avšak na tilburgském týmu nebylo nic poznat. A málem na svém poměrně oblíbeném Gelredomu zvítězil potřetí v řadě.

První nebezpečnější příležitost tohoto střetnutí si vytvořili domácí, slušnou střelu vyprodukoval Bruns, každopádně na gólmana Branderhorsta si nepřišel. Naopak na opačné straně se zaradovali z branky hosté. Po autovém vhazování se míč dostal k Lewisovi, jenž ho přenechal úplně volnému Ogbechemu, a ten snadno zacílil.

Vedení ovšem Willemu II nevydrželo příliš dlouho. Ve 23. minutě Lelieveld přihrál do šestnáctky Matavžovi, ten si balón zasekl a narovnal si ho na svou levačkou, a následná přesně umístěná střela skončila těsně pod šibenicí. Vitesse poté bylo o něco aktivnější, avšak Bruns, Linssen ani hlavou Matavž nedokázali zamířit mezi tři tyče.

V 56. minutě přišla na řadu další možnost domácích, Linssen unikl podél levé strany pokutového území a krátkým obloučkem našel na bližší tyčce sbíhajícího si Matavže, jenže ten na Branderhorsta z blízkosti nevyzrál. Naopak hosté se o pár chvil později znovu gólově prosadili, na konci parádní akce na jeden dotek byl Rienstra.

Svěřenci Henka Frasera se pochopitelně nevzdávali naděje na srovnání negativního stavu. Jejich soupeř se od té doby soustředil hlavně na bránění těsného náskoku a nebylo snadné se proti jeho obrannému valu prosadit. Přece ho však v 88. minutě probořil Linssen, jenž se po rohovém kopu dostal k odraženému míči a dopravil ho do sítě.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové book , nasrat nebudete mět Vánoce. Favorit neProhraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele