základní část, 29. kolo
31.03.2018 18:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - Roda JC 0:3

Naprostou senzaci způsobili hráči Rody na půdě Arnhemu, když díky koncentrovanému výkonu a skvělé produktivitě zvítězili rozdílem třídy v poměru 3:0. Získali tak velmi důležité tři body v boji o záchranu, tabulkou Eredivisie se posunuli na šestnáctou pozici s třiadvaceti body a jejich manko na Bredu s Tilburgem činí čtyři body. Kerkrade bodovalo naplno podruhé v řadě, Vitesse po překvapivé porážce kleslo na sedmé místo s dvaačtyřiceti body.

Strůjcem hostujícího úspěchu se stal osmadvacetiletý německý útočník Dani Schahin, jenž skóroval hned dvakrát a zaznamenal tak sedmou, respektive osmou trefu v tomto ročníku Eredivisie. Oba celky vstoupily do zápasu hodně opatrně, první větší možnost byla k vidění po čtvrthodině hry. Dostal se do ní domácí Kašia, jehož střela se mezi tři tyče nevešla. Ve 24. minutě z ničeho nic udeřila Roda, k vítězství ji přiblížil Schahin.

Ten využil skvělého průniku Vansteenkisteho po křídle a následné přihrávky před brankou, kde přetlačil bránícího protivníka a prostřelil bezmocného brankáře Houwena. Hosté se touto trefou nabudili, sebevědomě působili až do konce prvního poločasu a po změně stran si vypracovali další velké možnosti. V úvodní desetiminutovce závěrečné části se dvakrát v dobré možnosti ocitl Donis Avdijaj, jenomže ani v jednom případě nezakončil přesně.

Vzápětí se zjevil před Houwenem německý záložník Ndenge, nicméně v tváří tvář proti domácímu strážci neuspěl. Hosté se mohli definitivně uklidnit v 70. minutě, jejich vedení pojistil aktivní Avdijaj. Ten využil skvělé práce Gustafsona a zblízka dorazil balón do sítě. Kerkrade bylo ve zbývajícím průběhu naprosto k nezastavení a soupeře potupilo ještě jednou brankou, kterou zařídil čtvrthodiny před koncem Schahin.

Tentokráte si naběhl na přesně načasovanou nahrávku od Avdijaje a ani v tomto případě nedal Houwenovi žádnou naději. To ale nebylo všechno, v samém závěru mohl přidat čtvrtý gól Rosheuvel, avšak z mírného úhlu se neprosadil. Svěřenci trenéra Roberta Molenaara se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch proti Zwolle, Vitesse bude mít co napravovat na půdě jiného týmu bojujícího o holé přežití z Bredy.

Autor: Viktor Sandev / vitesse.nl, rodajc.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele