základní část, 23. kolo
11.02.2018 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SBV Excelsior - NAC Breda 0:0

Excelsior sice má nahráno a v tuhle chvíli se drží bezpečně od sestupových pozic, určitě však potřeboval přerušit svou negativní sérii tří zápasů bez vítězství, aby do nich třeba brzy nezabředl. A utkání s Bredou, která se jen těžko vyhýbá sestupovým pozicím, mělo být tím pravým lákadlem, jak splnit své cíle. Duel ovšem nakonec dopadl bez branek.

Před týdnem hosté překvapivě snadno skolili Heracles, jemuž nasázeli neuvěřitelných šest branek, a evidentně byli v ráži od úvodních minut i v Rotterdamu. Už ve 4. minutě se po pěkné kombinaci dostal k zakončení z úhlu Angeliňo, a domácí měli jediné štěstí, že vracející se bek Karami ztečoval míč těsně nad břevno a do zámezí.

SBV ovšem rovněž zahrozil záhy, to když v 7. minutě napřáhl ze střední vzdálenosti Faik, po jehož skákavé střele se hostující gólman Bertrams pouze ohlédl. Ve 14. minutě domácí záložník vyzkoušel svou střeleckou mušku ještě jednou, tentokráte ale nasměroval balón pouze do rukavic Bertramse, jenž neměl jediný problém ho zkrotit.

Další šance přišla na řadu až po půlhodině hry. Excelsior měl k dispozici velmi dobrou standardní situaci, tu rozehrál Bruins, jenž obstřelil zeď a tlačil svůj pokus na vzdálenější tyčku, nicméně Bertrams znovu dobře a včas zasáhl. V prvním poločase ještě mohl skórovat van Duinen, avšak hostující bek Sporkslede zablokoval merunu na rohový kop.

Domácí i ve druhém dějství působili nebezpečnějším dojmem. A hned zkraje se dokonce podařilo hlavou rozvlnit síť van Duinenovi, protože však těsně předtím míč zřejmě již opustil hrací plochu, nemohla být jeho trefa uznána. V 52. minutě rotterdamský mančaft založil rychlý brejk, ten však pokazil díky své bídné koncovce Elbers.

NAC toho směrem dopředu ani po přestávce moc nevymyslel. Snad jen Vloet mohl změnit bezbrankové skóre po rohovém kopu, v krkolomné pozici ale minul. SBV se v 71. minutě snažil do vedení znovu dostat Faik, nicméně z přímého kopu neuspěl. A jen minutu před koncem selhal v tutovce van Duinen, který z blízkosti napálil Bertramse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele