základní část, 2. kolo
20.08.2017 12:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SBV Excelsior - Feyenoord Rotterdam 0:1

Feyenoord navázal na dobrý vstup do nového ročníku, po zisku nizozemského superpoháru tentokráte podruhé vyhrál v lize. V rotterdamském derby totiž přehrál velkého rivala z Excelsioru nejtěsnějším poměrem 1:0, jedinou branku obstaral krátce po odehrané čtvrthodině Jean-Paul Boëtius. Loňský mistr se tak přiřadil ke čtyřem týmům Eredivisie s plným bodovým ziskem, Excelsior je po minulé výhře desátý se třemi body.

Městské derby příliš mnoho zajímavých možností nenabídlo, domácí vycházeli ze zabezpečené obrany a teprve v závěru začali výrazněji riskovat. Svěřenci kouče Giovanniho van Bronckhorsta po opatrnějším začátku převrhli vedení na svou stranu v 18. minutě a tím v podstatě celý duel rozhodli. Boëtius si naběhl na krásnou kolmici od Vilheny a z levé strany šestnáctky uklidil míč přímo ke vzdálenější tyči, brankář Damen byl naprosto bez šance.

V dalších minutách měli hosté optickou převahu, drželi balón častěji než Excelsior a vůbec ho nepouštěli k brankáři Jonesovi. Nicméně na své až příliš defenzivní pojetí mohli doplatit v 72. minutě. Po povedeném centru z přímého volného kopu hlavičkoval velmi nebezpečně nabíhající Fortes, Jones byl však připravený a dokázal balón odvrátit do bezpečí. Čím více čas ubíhal, tím častěji se Feyenoord nacházel na útočné polovině.

V závěrečných minutách domácí vůbec nebránili a v nastaveném čase málem inkasovali podruhé. Uklidňující druhý gól mohl vsítit střídající Basaçikoglu, jenž po dalekonosné ráně El Ahmadiho a dobrém zákroku Damena hlavičkoval zblízka trestuhodně nad horní tyčku. Obhájce titulu bude v příštím kole plnit úlohu velkého favorita proti Tilburgu, Excelsior se naopak pokusí překvapit na půdě výborně hrajícího celku Heracles Almelo.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, sbvexcelsior.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele