základní část, 33. kolo
29.04.2018 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PEC Zwolle - Willem II 0:1

Zwolle prostě jarní část sezóny absolutně nevychází. V možná klíčovém souboji v boji o první sedmičku, která zaručuje posezónní play-off o Evropskou ligu, nedokázalo porazit ani Willem II, jenž naopak definitivně udělal tlustou čáru za záchranářskými starostmi. Ba co víc, díky brance Ismaila Azzaouiho si dokonce domů odvezl všechny body.

PEC v uplynulých třinácti kolech zvítězil jen ve dvou případech, před týdnem přitom venku nedokázal bodovat ani na půdě posledního Twente, a že je i v závěru sezóny jednoduše v krizi, prokázal i nynější mač. I když pořád může proklouznout mezi nejlepších sedm, nemá nic ve svých rukou, a v posledním kole museí doufat v zaváhání Heerenveenu.

I když tilburgský celek měl před posledním kolem situaci pod kontrolou, pořád nebyl matematicky zachráněný. K tomu mu s jistotou stačila remíza, a tenhle cíl naplnil více než nadstandardně. Byla to pro něj mimochodem jubilejní desátá výhra v tomto ročníku, která mu zaručila klidný závěrečný duel proti Vitesse, v němž zausiluje jen o lepší postavení v tabulce.

Svou první větší šanci v utkání si Zwolle vytvořilo ve 13. minutě. Z halfvoleje nejprve vypálil Namli, jenže mířil pouze do míst, kde stál brankář Wellenreuther, nicméně se ještě propracoval k dorážce, jenže svou střelu tentokráte nasměroval jen vedle. Na druhé straně zakončoval nebezpečně Croux, ovšem jeho pokus skončil těsně nad břevnem.

Další možnost přišla na řadu záhy, konkrétně v 18. minutě. To se snažil prověřit připravenost Wellenreuthera tvrdě střílející Thomas, narazil ovšem jen na protivníkovy rukavice. Zwolle pokračovalo v ofenzivním snažení, ve 21. minutě se snažil skórovat Namli, jenže proti byl znovu Wellenreuther, a ztroskotal na něm v tutovce taktéž Mokhtar.

Zkraje druhého dějství se snažil zacílit ke vzdálenější tyči Saymak, jenže o kousek kýžený a chtěný prostor minul, a svá mířidla neseřídil ani Namli v 54. minutě. Willem II naopak udeřil z jedné ze svých mála příležitostí, centr Chirivelly zužitkoval v 66. minutě Azzaoui. Vyrovnat se pokoušel ještě v 89. minutě Namli, zase ale nevyzrál na Wellenreuthera.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele