základní část, 10. kolo
28.10.2017 20:45 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

PEC Zwolle - ADO Den Haag 2:0

Zwolle i nadále sbírá neočekávaně výtečné výsledky a díky svému šestému vítězství v sezóně silně šlape na paty těm nejlepším. Den Haag neměl v Overijsselu spíše co ztratit, na druhou stranu i jemu se v poslední době slušně dařilo, vždyť v uplynulých čtyřech kolech získal devět bodů. Teď však nezachytil začátek utkání, který rozhodl o konečném rezultátu.

Domácí si na svého protivníka věřili i proto, že v posledních dvou ročnících ho hned čtyřikrát porazili. Lepší start do nynějšího souboje si snad ani nemohli přát. Thomas se v 7. minutě svou kolmicí středem pole snažil uvolnit své spoluhráče, do míče ve skluzu nešťastně drcl Meissner a přihrál ho protihráči Parzyszekovi, jenž se následně v koncovce nezmýlil.

Netrvalo dlouho a PEC své vedení, které už do konce tohoto střetnutí nepustil, navýšil. Thomas na pravé straně přenechal balón Namlimu, ten si to naštrádoval až za vápno a přesnou levačkou k tyči překonal brankáře Zwinkelse. Dánský forvard mohl přidat dokonce druhou branku, jenže ve 26. minutě zbytečně otálel se střelbou a ve finále zamířil jen nad.

Zwolle bylo i nadále na hřišti lepším týmem. Ve 32. minutě rozehrál Mokhtar standardku nakrátko, do míče se z dálky opřel Saymak a Zwinkels měl mezi třemi tyčemi velké potíže vyrážet. A o pár chvil později musel vychytat v tutovce Parzyszeka, aby poté Namli znovu odmítl skórovat, a místo do prázdné brány vypálil jen mimo.

Druhý poločas se v podstatě dohrával už jen z povinnosti. ADO nebyl absolutně schopný svého protivníka ohrozit, natož vyrovnat. V 73. minutě si domácí zase dovolili takový luxus, že neproměnili další stoprocentku. Parzyszek se s Ehizibuem řítili sami na bránu, jenže prvně jmenovaný špatně přihrál, a tak tahle příležitost vyšla vniveč.

O čtyři minuty později mohl Parzyszek své zaváhání napravit, nicméně z nelehkého úhlu usměrnil míč pouze mimo kýžený a chtěný prostor. Snad jen jednou jedinkrát se Den Haag mohl dostat na dostřel. Falkenburg v 85. minutě vnikl do šestnáctky, kde upadl, dožadoval se nařízení penalty, k jeho smůle však sudí van de Graaf nezapískal.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele